reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

witam :)
jezeli chodzi o 3d to nie mialam i nie chce miec z dwoch wzgledow po pierwsze mialam dwa tygodnie temu polowkowe usg i tak samo lekarz nam pokazal wszystko od komor serca po paluszki,ustka zoladek itd tak samo jak na 3d a po drugie to nas nic nie kosztowalo,dlatego moim osobistym zdaniem jest to strata kasy ale oczywiscie decyzja nalezy do kazdej z nas.ja uwazam ze na 3d nic wiecej sie nie zobaczy tyle ze jest pamiatka;-)
a mnie znowu zaczyna piec w zoladku,uwaga zgaga nadchodzi,macie juz tez zgage?myslalam ze przychodzi troche pozniej a jednak:-(
Ja też nie robie 3D, gdyz tak jak Ty na normalnym wszystko dokładnie widzieliśmy, a po co dodatkowow dzidzie denerwować??
Moj lekarz twierdzi, ze 3d jest komercyjnym badaniem, dla kasy. A z takiego badania wczesniejszego tez mamy zdjecia podrukowane i widac zarys buzi dzidzi :). Wystarczy, napatrzymy sie na niego, jak sie urodzi

reklama
Dziewczynki pisalam juz na watku terminy i wyniki badan USG ale i tu sie pochwale :) Mam nadzieje ze mi wybaczycie rozpisywanie sie wszedzie ale tak sie ciesze ze nie moge sie powstrzymac :-):-):-):-):-):-):-)

No to melduje sie po USG!

Cala noc nie spalam dobrze bo snilo mi sie USG hehe.
Zaczne od tego ze dzidzia zdrowa i rozwinieta idealnie jak na swoj wiek. Niestety nie wiem ile wazy i ile ma wzrostu bo tu nie podaja :dry: Ale serduszko bije jak szalone.
Maluszek cwiczyl oddychanie akurat i widzialam jak mu sie klatka zapadala co chwilke. Mielismy zblizenia w 3d co chwilke widzialam noseczek usteczka itd SLODKOSCI!!!!!! Maluch pokazywal jezyczek, cfaniaczek jeden! i machal raczka!

A teraz druga nowina.... OD DZIS NIE WIERZE W PRZESADY I SWOJA INTUICJE!
BEDZIE...................... SYNUŚ (na 100%)!!!!!!
Bylam bardzo zaskoczona bo myslalam ze bedzie dziewuszka a tu 2 DUZE KULKI OD RAZU POKAZAL!!! hehehe JESTEM PRZESZCZESLIWA!!!!!! :-D:-D:-Dhehe wiec bedzie OLIVIER! Boze jak sie ciesze, dalej nie moge w to uwierzyc !!!! Tatus dumny, babcia szczesliwa (tez byla z nami na USG) Niestety dziewczece ciuszki od kolezanki juz spakowalam i poczekaja na siostrzyczke a niektore zostawiam dla Olivierka bo wsumie po domku tez moze miec niektore :tak:

Dziewczyny ktore tez byly na USG GRATULUJE Z CALEGO SERDUSZKA Zdrowych maluszkow!!!! :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Serdeczne Gratulacje dla Klaudzi i Kasiiulki :-):-):-)
Oliwierek jak to slodko brzmi:-)

monia-arek moj lekarz jest tez tego zdania ze 3d to jest naciaganie kasy,rozumiem kobietki ktore chodza do lekarz ze slabym sprzetem na ktorym duzo nie widac tak jak niunias ale skoro polowkowe badanie wszytsko ladnie pokazalo to nie widze powodow aby dziecinke co chwile naswietlac

gratuluje klaudzia i zazdroszcze... ja też chce zobaczyć w końcu dwa jajeczka :))
Kasiula Tobie oczywiście też gratuluje i nie martw się różnicą w brzuszku i główce. Moje dzidzi ma różnice między główką a nogami :))

Olcia dzięki za odpowiedź :tak: a jaką masz specjalizację?

Dziewczyny, mam nadzieję, że wiosną uda nam się jakoś spotkać, pewnie nie wszystkie się zobaczymy, bo każda z nas mieszka gdzie indziej, ale może w małych podgrupach:confused:
No i wzięłybyśmy ze sobą nasze dzidzie kochane wyczekiwane!:tak:

a Ty nadal nie wiesz czy bedziecie mieli chlopca czy dziewczynke?
ja mam w opisie ze bedzie Kacper:-)
To i ja się pochwalę.
Właśnie wróciłam z USG.

Wszystko jest w porządku.
Dzidziuś waży 450 g , olbrzym co? Prawie 0,5 kg żywej wagi :biggrin2:
Wygląda na to, że wszystko ma na miejscu.
W sumie to dalej leży sobie na pleckach, głowę ma z mojej prawej strony, a myślałam, że ma po lewej, bo w prawą stronę zazwyczaj kopie i sądziłam, że tam muszą być nogi .
A tu niespodzianka i wygląda na to, że wali głową i rączkami w mój prawy bok :biggrin2:
Widziałam serduszko, dwie komory, przedsionki i takie tam.

O płeć nadal nie pytam-jestem twarda :biggrin2: :-D:tak::-p
Powiedział, że skoro nie chcę się napalać to jeszcze warto z tym trochę poczekać żeby mieć pewność na 99 % co do płci .

Mam powtórzyć toksoplazmozę i cytomegalię IGM, zrobić morfologię i mocz i przyjśc z wynikami 18.07 (czyli już w następną sobotę) do szpitala jak będzie mój doktorek miał dyżur.
Wówczas zrobi mi USG 3D tylko muszę przynieść płytkę żeby mi to nagrał .
Fajowo !!!! Bardzo się cieszę !!!

A najbardziej cieszy się mężuś, bo on biedny teraz w delegacji przez 2 miesiące i wpada tylko na weekendy i był załamany, że nie może teraz ze mną chodzić na usg, które mam zawsze w tygodniu, a tu doktorek zrobił nam nieświadomie niespodzianke i każe przyjść w sobotę czyli jak mężuś wróci do Wrocka na weekend :) Więc śmigniemy razem na to USG 3D . YUPI !!!!!!!!!!!!!!!
super wiadomosci:-)Twoj bobas wazy tyle co moj a na badaniu bylam 1lipca wiec okres ten sam co u Ciebie:-)ale jestes ze dalej niechces plci znac hehe:-)
Mam do Was pytanko: byłyscie na 3D albo się wybieracie? Bo nie wiem czy warto...
Ja słyszałam, że na 3D najlepiej iśc między 22 a 26 tygodniem, bo później dziecko jest coraz większe i trudno posprawdzac. To opinia, którą usłyszała moja szwagirka od lekarza. Ja byłam w 20tyg i lekarz wszystko był w stanie sprawdzic i ocenic. Czy warto - osobiście uważam, ze tak, głównie dla uspokojonie samej siebie, ze dzidzia zdrowa. A na marginesie to filmik jest niezłą pamiątką.
ja tez sie zastanawiam czy jest sens??moja ginka jest przeciwna bo to naciaganie kasy a poza tym jak juz ktos chce sobie buzke poogladac w 3d to najlepiej do 25tc
Olcia dzięki za odpowiedź :tak: a jaką masz specjalizację?

Dziewczyny, mam nadzieję, że wiosną uda nam się jakoś spotkać, pewnie nie wszystkie się zobaczymy, bo każda z nas mieszka gdzie indziej, ale może w małych podgrupach:confused:
No i wzięłybyśmy ze sobą nasze dzidzie kochane wyczekiwane!:tak:
ja chetnie sie dolacze do spotkania bo tez z wrocka jestem i z tego co widac na forum troche nas jest z wroclawia i okolic:-)

Dzidziuś waży 450 g , olbrzym co? Prawie 0,5 kg żywej wagi :biggrin2:
Tydzień temu na połówkowym lekarz mi powiedział, że moje małe ważą ok 500g każda! Ale one od początku były sporo przerośnięte. Mam nadzieję, że trochę przystopują, bo jak tak dalej pójdzie, to za chwile urodzę :baffled: Na razie mam odstawić witaminy.

reklama
Klaudzia GRATULACJE!!!!! Mój synuś też od razu jajuszka wywalił, co by go nikt męskości nie pozbawiał omyłkowo:-D

hehe moj tez na pierwszym ujeciu zaraz po wlaczeniu sprzetu do usg pokazal co ma najwazniejszego hehe:-)i spore sie te klejnoty wydawaly..no chyba ze to bylo mega zblizenie??:-)

Do góry