reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Mam do Was pytanko: byłyscie na 3D albo się wybieracie? Bo nie wiem czy warto...
Ja myślę o tym żeby się wybrać, ale dopiero około 28 tygodnia bo podobno wcześniej nie bardzo. Warto najpierw zobaczy c czy dzidzia jest dobrze ułożona do usg bo przy jakis tam ułożeniach kiepsko widać cokolwiek i można wyrzucić pieniądze w błoto.

reklama
Mam do Was pytanko: byłyscie na 3D albo się wybieracie? Bo nie wiem czy warto...

Ja słyszałam, że na 3D najlepiej iśc między 22 a 26 tygodniem, bo później dziecko jest coraz większe i trudno posprawdzac. To opinia, którą usłyszała moja szwagirka od lekarza. Ja byłam w 20tyg i lekarz wszystko był w stanie sprawdzic i ocenic. Czy warto - osobiście uważam, ze tak, głównie dla uspokojonie samej siebie, ze dzidzia zdrowa. A na marginesie to filmik jest niezłą pamiątką.

Hej:) ;-);-)
Ja byłam w tym tygoniu na 3D, super sprawa. Byłam na takim, gdzie na poczatku lekarz zbadał czy dzidzia ma wszystko na swoim miejscu, nawet paluszki policzył , sprawdził przeplyw krwi i policzył komory a potem pokazał bużkę naszej córeczki . Naprawdę super sprawa , u nas to troche kosztowne było bo aż 300 zł ! ,ale dostalismy płytkę i wydruk z wynikami!
Pozdrawiam kochane!:-)
U nas takie badanie robi się zazwyczaj do 26 tygodnia

witam :)
jezeli chodzi o 3d to nie mialam i nie chce miec z dwoch wzgledow po pierwsze mialam dwa tygodnie temu polowkowe usg i tak samo lekarz nam pokazal wszystko od komor serca po paluszki,ustka zoladek itd tak samo jak na 3d a po drugie to nas nic nie kosztowalo,dlatego moim osobistym zdaniem jest to strata kasy ale oczywiscie decyzja nalezy do kazdej z nas.ja uwazam ze na 3d nic wiecej sie nie zobaczy tyle ze jest pamiatka;-)
a mnie znowu zaczyna piec w zoladku,uwaga zgaga nadchodzi,macie juz tez zgage?myslalam ze przychodzi troche pozniej a jednak:-(

Olcia, a gdzie we Wrocławiu robiłaś 3D, bo ja w poniedziałek jadę do dr. Jaworowskiego na Joanitów 10/12.
Podobno to specjalista od usg i czytałam w internecie pozytywne opinie i tym się głównie kierowałam wybierając jego.
A i gratuluję superowego wyniku u Ciebie i dużego dzidziusia, bo mój tydzień temu ważył 350 a to był 22 tydzień ciąży.

Dzięki :-)

Kochana do Jaworowskiego chodziła moja kolezanka własnie na te wszystkie wazne usg, a poród odbierał tzn CC robił jej Happon.

Ja dopiero idę na USG 3D w następną sobotę (18.07) i zrobi mi je mój gin w szpitalu na Dyrekcyjnej (bo na codzień jest tam lekarzem).

Wczoraj to było zwykłe usg :-)

Ja idę na usg tak jak lekarz mi mówił i pytałam w Ultramedica w 2 trymeście robi się między 22 a 26 tygodniem. Dosyć kosztowne bo 290 zł. Ale ja jadę wszystko sprawdzić
witam :)
jezeli chodzi o 3d to nie mialam i nie chce miec z dwoch wzgledow po pierwsze mialam dwa tygodnie temu polowkowe usg i tak samo lekarz nam pokazal wszystko od komor serca po paluszki,ustka zoladek itd tak samo jak na 3d a po drugie to nas nic nie kosztowalo,dlatego moim osobistym zdaniem jest to strata kasy ale oczywiscie decyzja nalezy do kazdej z nas.ja uwazam ze na 3d nic wiecej sie nie zobaczy tyle ze jest pamiatka;-)
a mnie znowu zaczyna piec w zoladku,uwaga zgaga nadchodzi,macie juz tez zgage?myslalam ze przychodzi troche pozniej a jednak:-(
Mój gin nie ma tak dobrego aparatu jak Twój więc ja się wybieram. Dzisiaj byłam i niby widział kręgosłup, serduszko, ale sam mówił że on paleca 3d. Ja na tych wudrukach od niego widzę co prawda dzidzie ale żadnych szczegółów. Na 3 D możesz zobaczyć dużo więcej niż na zwykłym (opinia lekarza)

Na poczatku ciazy odezwaly sie u mnie bole glowy(mnie zado boli glowa)ale teraz sie uspokoilo. Moze raz na miesiac-dwa mnie dopadnie, ale ogolnie spokoj. Oby tak dalej:)
Nie powiem, sa inne dolegiwosci za to, na szczescie ani razu zaalenie pecherza czy grzybek, raczej bole plecow itp, czyli norma.

no i jestem po wizycie :) hehe z dzidzia jest wszytsko ok narzady ma jak na 25 tc wiec jest o tydzien starsza (ciesze sie :) ) to oznacza ze duza prawdopodobnosc jest ze urodze wczesneij przed terminem czyli przed 1 listopadem hehe :p serduszko zdrowe :) tylko martwic mnie zaczeło to ze brzuszek taki maly w porównaniu z glówka.... jak obserwowalam na monitorze to z wyników tak wyszło eh... no nie wiem aa no i pytalam sie o płeć :p no i powiedzial ze jak na jego oko córa :) ciesze sie bardzo choc na pocztaku bylam pewna ze synek jdnak a tu o niespodzianka !! :) a no i lekarz powiedzial ze na nastepnym sie upewnimy wiec moze syn hehehe nie chcial dawac mi 100% pewnosci bo wiadomo ze dziewczynki gorzej jest rozpoznac :) no ale fajnie babcia sie cieszy moze juz sukienki kupowac :) tatus tez szczesliwy wiec jest super :) hehe nastepna wizyta 24 lipca za 2 tyg :)

reklama
No rewelacja:-)
A o brzuszek się nie martw, na tym etapie jeszcze głowka dziecka jest największa.Z czasem wszystko będzie proporcjonalne, zobaczysz:-)

Do góry