reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Pianistka też mam skurcze i pomimo tego, że biorę Aspargin (tj. potas i magnez) nie przechodzi, a jak czasem ściśnie, to tylko płakać można:angry:
Co do zakupów po porodzie to może kup sobie:
- herbatkę na laktację (dla kobiet karmiących piersią)
- wkładki laktacyjne
- płyn odkażający do pielęgnacji krocza po porodzie
- krem na popękane brodawki

reklama
A ja dziś kupiłam Prenatal DHA i od jutra będę go brać, bo zawiera kwasy omega-3 niezbędny budulec mózgu i siatkówki oka dziecka. No i zalecany jest w III trymestrze, pewnie są inne tabletki z tymi kwasami, ale ja od początku ciąży biorę Prenatal.

andari rzeczywiście z tym 3000 funtów kaucji to przegięcie! my mieszkając w Angolowie zawsze wynajmowaliśmy mieszkania przez agnecje i płaciliśmy tyle kaucji ile wynosił miesięczny czynsz, więc tam u Was to zdurnieli w tych agnecjach! mam nadzieję, że jednak coś znajdziecie, bo wiem jak ważny jest komfort psychiczny! choćby się miało płacić więcej za wynajem!
teraz co do pracy to słuchaj miran z sączącymi się wodami płodowymi nie ma żartów!!!!!!!! miran bardzo mądrze Ci napisała, więc ja już nic więcej nie dodam! musisz teraz na siebie bardzo uważać!

danika, pianistka sączące się wody można wykryć na usg! miran wie dużo na ten temat, więc na bank Wam napisze, jak zajrzy! a madziek ma rację, że w razie wątpliwości zawsze warto podjechać do lekarza czy do szpitala! jak ja to mówię - lepiej spanikować niż później płakać!

Madziek dzieki bardzo za szybka i konkretna odp:)
Jaki plyn odkazajacy po porodzie kupic? Czy w aptece beda wiedzieli jak zapytam? Rzeczywiscie, to co napisalas to takie podstawy o ktorych potem mozna zapomniec:) zapisze sobie na liste, to potem nie zapomne:)
A jak ty sie czujesz?
Co do tych skurczy to okropne uczucie, zwlaszcza ze nigdy nie mialam z tym problemu, raptem sie budzisz i nie wiesz co masz ze soba zrobic... Widocznie taka nasza natura:)

Ja sie dzis cholernie objadam dzien cal, niedugo chyba pekne, taka jestem wydeta:) W poludnie byly u mnie kolezanki i objadalysmy sie slodyczami, potem zupka a teraz co i rusz cos skubie, to jakis owoc, to wafelek, jestem pelna a wciaz sie czego chce... Ale dzis dzien dla nas, jutro zakupy przed wyjazdem, bo chcemy troche prezentow kupic do Polski, a potem bede sie znow objadac i wylegiwac w domku:)

Ja biorę zestaw wit. i minerałów Feminatal N, a oprócz tego 1x dziennie Aspargin. Skurcze przeszły jak dorzuciłam do tego wyciąg z kasztanowca (2x2 tabletki). Bo jak powiedział gin - skurcze nie są wynikiem zaburzeń elektrolitów, a problemu przepływu (nasze nogi mają znacznie więcej do udźwignięcia teraz). No i właśnie kasztanowiec okazuje się tu zbawienny.

Jaki plyn odkazajacy po porodzie kupic? Czy w aptece beda wiedzieli jak zapytam?
ja słyszałam, że tantum rossa są w tym wypadku niezastąpione! to są saszetki, które rozpuszcza się w wodzie! w aptece na bank będą wiedzieli!
co do kremu na popekane brodawki, to ja słyszałam, że bepanthen jest w tym względzie rewelacyjny!
i jeszcze kryształki nadmanganianu potasu. Preparat działa bakteriobójczo i dezynfekująco. Stosuje się do przemywania ropiejących ran i owrzodzeń. Do odkażania błon śluzowych jamy ustnej i gardła.
Preparat służy wyłącznie do użytku zewnętrznego.

to mi powiedziała doświadczona mama :D

Ja biorę zestaw wit. i minerałów Feminatal N, a oprócz tego 1x dziennie Aspargin. Skurcze przeszły jak dorzuciłam do tego wyciąg z kasztanowca (2x2 tabletki). Bo jak powiedział gin - skurcze nie są wynikiem zaburzeń elektrolitów, a problemu przepływu (nasze nogi mają znacznie więcej do udźwignięcia teraz). No i właśnie kasztanowiec okazuje się tu zbawienny.

Bede miala badania krwi w Polsce w przyszlym tyg. jak mi pozwola to moze kupie ten Aspargin, jesli mozna go brac obok witamin... a o wyciagu z kasztanowca nie slyszalam ale sie dowiem.
Dzieki wielkie:)

Dziewczyny, czy któraś z Was ma alergię na pyłki ? Mnie dzisiaj dopadło na maxa, ledwo zipię. Z nosa mi cieknie jak woda z kranu, oczy podpuchnięte tak, że niewiele widzę, straszne "kręcenie" w nosie i całej głowie, no i to cholerne, niekończące się psikanie. Farmaceutka poleciła mi wapno z kwercetyną i cynkiem. Wypiłam przed chwilą, ale nie wiem czy to coś da, bo zazwyczaj całe lato zyrtec brałam :-( Najgorsze to psikanie, bo brzuch już zaczyna mnie boleć. Czy są jakieś bezpieczne leki dla ciążówek? I powinnam gina o to zapytać czy alergologa?
agissa, sa juz leki nowej generacji, ktore nie szkodza dziecku. poradz sie alergologa. ja biore wlasnie takie leki. tu nazywaja sie chlorophenramine. polecam

reklama
Pianistka - mi na skurcze pomaga codzienna gimnastyka, naprawde pomaga:tak:

Ewelia, ja nie mam sily:) po pierwsze nie mam kondycji, po drugie ochoty... zrobilam sie strasznie leniwa, po pracy nic mi sie nie chce, ostatnio nawet jak ide szybkim krokiem to zaczyna mnie kluc w dole brzuszka, wiec musze zwolnic...
W domy nie chce mi sie sprzatac nawet, wczoraj sprzatalam godzine, potem plecy wysiadly....
Chyba ze polecasz jakies na rozkurcz lydek?

Do góry