reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Ja mialam alergie na poczatku wiosny. Fakt, ze ciaza byla wtedy mniej zaawansowana niz teraz, ale mi ginka pozowlila tylko wapno. Zabronila calej reszty lekow na alergie.
Czytam tak o tych lekach, ktore musicie brac i szkoda mi was biedulki. Ale na pewno z maluchami wszytsko bedzie ok, bo gdyby mialo byc inaczej to lekarze by zam zabronili tych lekarstw. Jednoczesnie ciesze sie bardzo, ze ja poki co nic nie biore. Cala ciaze nawet 1 nospy nie wzielam. Zastanawiam sie jakie to uczucie te skurcze, o ktorych piszecie. Bo ja chyba nic takiego jeszcze nie mialam a zaraz zaczne 29tydzien. Nawet czasem to sie boje, ze nie bede wiedziala, ze zaczynam rodzic, bo zupelnie nie wiem jak taki skurcz wyglada.

reklama
Ja mialam alergie na poczatku wiosny. Fakt, ze ciaza byla wtedy mniej zaawansowana niz teraz, ale mi ginka pozowlila tylko wapno. Zabronila calej reszty lekow na alergie.
Czytam tak o tych lekach, ktore musicie brac i szkoda mi was biedulki. Ale na pewno z maluchami wszytsko bedzie ok, bo gdyby mialo byc inaczej to lekarze by zam zabronili tych lekarstw. Jednoczesnie ciesze sie bardzo, ze ja poki co nic nie biore. Cala ciaze nawet 1 nospy nie wzielam. Zastanawiam sie jakie to uczucie te skurcze, o ktorych piszecie. Bo ja chyba nic takiego jeszcze nie mialam a zaraz zaczne 29tydzien. Nawet czasem to sie boje, ze nie bede wiedziala, ze zaczynam rodzic, bo zupelnie nie wiem jak taki skurcz wyglada.

Masz jeszcze czas :-):-):-) a poród trudno przeoczyć niby słyszy się jakieś opowieści że kobieta ledwo dojechała na porodówkę ale to się bardzo rzadko zdarza
mi np odeszły wody jak sobie spokojnie spałam (nie da się chyba tego przeoczyć) a surcze dostałam dopiero po godzinie :-p
to chyba przez te amerykańskie filmy bo tam kobiety zawsze docierają do szpitala w ostatniej chwili :cool2:a przecież zazwyczaj poród bardzo długo trwa zwłaszcza pierwszy u mnie wody odeszły o 11 a Zuzia urodziła się o 22.25 mój W nawet zasnął na worku sako bo tak mu się nudziło i dłużyło :sorry2::szok:

Witam wszystkie mamuśki przyszłe listopadóweczki, jestem nowa :-)
także zostanę mamą w listopadzie :-)
a planowo na 11 listopada mam termin, bedzie to córeczka Amelka :-)
miło mi :-p

. Jak będzie u mnie - nie wiem, bo ja mam ustalony termin porodu na 36 tydzień.
a wiesz już konkretnie na jaki dzień?

Masz jeszcze czas :-):-):-) a poród trudno przeoczyć niby słyszy się jakieś opowieści że kobieta ledwo dojechała na porodówkę ale to się bardzo rzadko zdarza
mi np odeszły wody jak sobie spokojnie spałam (nie da się chyba tego przeoczyć) a surcze dostałam dopiero po godzinie :-p
to chyba przez te amerykańskie filmy bo tam kobiety zawsze docierają do szpitala w ostatniej chwili :cool2:a przecież zazwyczaj poród bardzo długo trwa zwłaszcza pierwszy u mnie wody odeszły o 11 a Zuzia urodziła się o 22.25 mój W nawet zasnął na worku sako bo tak mu się nudziło i dłużyło :sorry2::szok:
nam położna w sszkole rodzenia mówiła, ze jak się zaczną skórcze albbo wody odejdą to najlepiej iśc spać dokąd się da,żeby wypocząć i się niepotrzebnie nie męczyć.

a wiesz już konkretnie na jaki dzień?

nam położna w sszkole rodzenia mówiła, ze jak się zaczną skórcze albbo wody odejdą to najlepiej iśc spać dokąd się da,żeby wypocząć i się niepotrzebnie nie męczyć.

nam mówili że jak odejdą wody to trzeba być w szpitalu za ok 2 godziny (chyba że są zielone) ja jeszcze spokojnie się umyłam zadzwoniłam po męża sprawdziłam czy wszystko mam w torbie po drodze wstąpiliśmy do kościoła...

Weri, Butterfly,Riolcia, to dlatego że to jest dopiero moja trzecia lekarka... Pierwsza twierdziła że ciąża jest do usunięcia, patolog do którego trafiłam w drugiej kolejności złamał rękę po jednej wizycie, a teraz chodzę do jego córki... No i w pierwszym trymestrze wszyscy skupiali sie na tym jednym - żeby było itd... Tak sobie to tłumaczę.... inaczej nie umiem... Moze w poniedziałek dowiem się czegoś więcej...Tak czy inaczej do nikogo pretensji nie mam... Byle byli zdrowi! Reszta się ułoży!
Masz rację ważne, że wszystko teraz jest dobrze z dziećmi. Jeszcze raz gratuluję.

Witam wszystkie mamuśki przyszłe listopadóweczki, jestem nowa :-)
także zostanę mamą w listopadzie :-)
a planowo na 11 listopada mam termin, bedzie to córeczka Amelka :-)
miło mi :-p
Witaj. Gratuluję córeczki :-)
Ja miałam dobre wyniki po krzywej cukrowej. Po 75g na czczo miałam 76mg, a po 2godz 110mg. A norme mam podaną na karcie z wynikami z laboratorium od 65 do 115mg. Mój lekarz sie nie rozdrabnia i od razu przepisuje badanie z 75g.
Nie wiem jaka jest norma przy 50g.
Mój lekarz też od razu dał mi 75 g. Po dwóch godzinach miałam 137, niestety nie mam norm. Ale dziewczyny pisały, że do 140 i tego sie trzymam :-) tzn. mam taka nadzieję, że wynik okaże się dobry.

gawit ja tez mam taką nadzieję, narazie próbuje sie zadomowić
dzieki za gratki:zawstydzona/y: z córci jestem mega zadowolona bardzo jej pragnełam chociaz jakby to był chłopiec tak samo bym pewnie sie cieszyła ;-)
Ogólnie to jestem z Holandii i tutaj prowadzona jest moja ciąża, jestem bardzo zadowolona z podejścia do pacjentkli i przegiegu całej ciązy pomimo że to moja pierwsza ciąża ludzie tutaj uspokoili i rozwiali wszelkie watpliwości także juz mneij się boję porodu itp. :-p
W poniedziałek jade do Polski, nie wiem jak przezyję tą podróż bo niunia daje mi niezle w kość w brzuszku, może jakies rady któras może z was podrózuje z brzuszkiem?? :-)
Pogode mamy fajną ide dzis z moim przyszłym mężem (od 10 września tego roku;-)) na zakupki przed wyjazdem, bo normalnie brzuch już mi się w nic nie mieści, kupiłam sobie ostatnio leginsy najlepsze rozwiązanie jak dla mnie do wszystkiego pasuja i wygodne że hoho :-) także dziś reszta zakupów i zapewne nie obedzie sie bez zakupów dla malutkiej :wink:
a jak wy się czujecie??

reklama
Do góry