reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

A ja przeżyłam rano chwile grozy:-(. Dostałam potwornego skurczu i biegunki. I tak co pięć minut przez połtorej godz:zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Najgorsze, że nie wiedziałam kompletnie, co jest przyczyną a co skutkiem:zawstydzona/y:. Czy mam biegunkę z bólu, czy ból z biegunki. Najgorsze, ze to wszystko dość regularne skurcze!:-:)zawstydzona/y: Tyle że w miarę przytomnie wymacałam macicę i była w miarę miękka... Teraz już przeszło... Wydaliłam chyba zawartość tygodnia!!:confused2::zawstydzona/y:. Lezę teraz i odpoczywam!!! Ale się strrasznie przerazilam....:-(
biedulka.... leż i odpoczywaj...
miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze i że dzidzia bezpieczna....

kilolek jak co to pisz co się u Ciebie dzieje.... miejmy nadzieję że to zwykłe upławy tylko i nic więększego

mirian napisz jak się czujesz.... wracaj do zdrówka....

a ja....wczoraj miałam już taką zgagę że sama ślina mi nachodziła tak szybko do buzi że nie mogłam wytrzymać ... na koniec szybko pobiegłam na kibelek i zwymiotowałam kolację z przed kilku godzin....:sorry: trzymałoby mnie dłużej ale postanowiłam wziąść połówkę rennie.... bo chyba bym spać nie mogła...
to już druga noc kiedy kilka godzin ślęczę nad toaletą przez zgagę...:-(
czekam tylko na paczkę od mamy.... bo ma mi coś wysłać na tą dolegliwoć....

reklama
Kurczę nastraszyłyście mnie z tym wyciekiem :-( bo ja mam coś takiego, ale już od dłuższego czasu i ma to zapach moczu, więc pocieszam się, że to nietrzymanie moczu (ładne mi pocieszenie) , tym baardziej, że w badaniach usg i badaniach ginekologicznych wszystko ładnie, a wkładka robi mi się mokra! co prawda starczają mi 3 dziennie, a jak nosiłam podpaskę to i jedna była tylko lekko zamoczona, ale jak pisałam , u mnie ma to zapach moczu, a wody płodowe jaki mają zapach?

Ka...M widzę że u Ciebie też szału z samopoczuciem nie ma:baffled::zawstydzona/y:... Coraz częściej twierdzę, ze ten drugi trymestr jakiś stresujący. Z jednej strony dzidzia już duża, zdrowa, ale jeszcze za wcześnie na ewentulane przyjście na świat... I każdy ból brzucha, każde twardnięcie od razu daje do myślenia:-(. Dziś tak jakby na to spojrzeć z zewnątrz przeraziła mnie zwykła biegunka - ból brzucha i skurcze przy biegunce są niemal zawsze, normalnie nie zwróciłabym na to pewnie uwagi, a tak....:-:)zawstydzona/y: A z moim synusiem ok, bo wierci się elegancko:tak::-). Na szczęście!!!

Witajcie ! Byłam dziś u gina ...wszystko dobrze z dzidzią:-D Tylko urosła b. dużo...nadrobiła dwa tygodnie,te których od początku brakowało:-D tak więc Kasiu proszę o zmianę terminu porodu na 17 listopad:-DKlaudzia WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO NA NOWEJ DRODZE;-) Za wszystkie dziewczyny z komplikacjami TRZYMAM KCIUKI i pamiętam w modlitwie.
co do nadrobienia przez dzidzie to się może jeszcze ci ciągle zmieniać. Mój bobas też miał 2 tygodnie różnicy, później to nadrobił a teraz ma znowu 1 tydzień do tyłu, więc jak widać różnie z tym jest dlatego ja nie będę ciągle zmieniała terminów bo sama bym się pogubiła :)) Oby Twoja dzidzia już tylko rosła :)) gratulacje dobrych wieści :))

Kurczę nastraszyłyście mnie z tym wyciekiem :-( bo ja mam coś takiego, ale już od dłuższego czasu i ma to zapach moczu, więc pocieszam się, że to nietrzymanie moczu (ładne mi pocieszenie) , tym baardziej, że w badaniach usg i badaniach ginekologicznych wszystko ładnie, a wkładka robi mi się mokra! co prawda starczają mi 3 dziennie, a jak nosiłam podpaskę to i jedna była tylko lekko zamoczona, ale jak pisałam , u mnie ma to zapach moczu, a wody płodowe jaki mają zapach?
Gawit , ja już też się przeraziłam, ale potem na spokojnie przemyślałam. Ja też wkładki mam mokre, ale tak było też wcześniej, a nigdy ginka nie zwróciła mi uwagi na wody. A gdyby było cos nie tak, to ja ostatnio byłam na usg co tydzień, więc by widziała... U mnie raz jest mniej wodniste, raz niemal sama woda jakby, ale upławy w ciąży są normalne... Tak jak mówię, gdyby coś było nie tak - wiedziałabym!!! Usg mialam w pn, w poprzedni wt, i przedpoprzedni pn - zauważyłaby!!!

Witajcie ! Byłam dziś u gina ...wszystko dobrze z dzidzią:-D Tylko urosła b. dużo...nadrobiła dwa tygodnie,te których od początku brakowało:-D tak więc Kasiu proszę o zmianę terminu porodu na 17 listopad:-DKlaudzia WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO NA NOWEJ DRODZE;-) Za wszystkie dziewczyny z komplikacjami TRZYMAM KCIUKI i pamiętam w modlitwie.
gratuluję dobrych wyników....:tak:oby tak dalej
cześć dziewczyny dzięki za powitanie, oczywiście podoba mi sie to forum tylko musze sie rozgościć by wiedziec co, gdzie jest ...musze was troche poczytac , zeby byc w temacie
mam nadzieje ze to tu sie pisze a więc termin wg OM 30 listopad 2009
wg usg 30.11. nie wiem co bedzie , bo na ostatnim skanie nie pokazało sie co ma miedzy nóżkami, a imię nie do konca jesteśmy pewni ale wstępnie mamy wybrane Klaudia albo Kacper.
lucy bez stresu powioli do wszystkiego dojdziesz....
na tym form "Listopad2009" udzielamy się we wszystkich tematach które do nas pasują... więc możesz sobie poczytać jak znajdziesz chwilkę:-D a raczej cały dzień conajmniej:-p
a trochę o każdej z nas jest w temacie na samej górze więc możesz się do nas dopisać zebyśmy Cię lepiej poznały ;-)
natomiast o termminach dzidzi napisz tu : https://www.babyboom.pl/forum/listopad-2009-f289/lista-listopadowek-24895/index27.html tak jak każda z nas.. a będziesz dopisana do magicznej listy:-)
powodzenia.... i w razie ewentualności pytaj bez problemu:laugh2:

mamulica u mnie to normalnie w kratkę...

jak wymiotuję rano to później źle się czuję cały dzień, jak zmienia się pogoda to boli głowa a w IE to co 2 dzień:sorry:, jak mnie mdli to co kolejne 2 dni...a tera:sorry:z doszły wymioty nocne spowodowane zgagą... więc normalnie jestem wielkim cchodzącym bólem:laugh2: całe szczęście że chociaż raz w tygodniu nic mi nie jest i mogę się cieszyć dniem... hehe bo tak to zawsze coś.....:baffled:

gawit nie martw się... mi też się tam ulewa....:zawstydzona/y: lekko taki beżowy śluz i zawsze wylatuje on po siusianiu....
teraz pani doktor pobrała mi próbkę tego śluzu i za tydzień się dowiem co to...
nie noszę wkładek bo kiedyś miałam uczulenie i strasznie piekło i szyspało...
ale po każdym siusianiu wkładam sobie chusteczkę higieniczną...
a jakieś 2min później jest mokra i po prostu wyrzucam...
póki co się nie martwię tak bardzo... ale zobaczymy jakie przyjda wyniczki

Nie, moje to czysta woda bez zadnego zapachu! I nie po wizycie w toalecie, bo wtedy to ponoc naturalne, ze troche moczu moze sie polac nawet jak skonczysz sikac - ponoc miesnie zwieraczy juz tak dobrze nie trzymaja.

Nie, moje to czysta woda bez zadnego zapachu! I nie po wizycie w toalecie, bo wtedy to ponoc naturalne, ze troche moczu moze sie polac nawet jak skonczysz sikac - ponoc miesnie zwieraczy juz tak dobrze nie trzymaja.

reklama

Do góry