reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

A mnie od niedzieli bardzo często twardnieje brzuszek. Staram się dużo odpoczywac, jednak z 3 letnim dzieckiem nie zawsze mogę sobie poleżec ile bym chciała :-( Dziś mam wizytę, mam nadzieję, ze z dzidzią wszystko w porządku:zawstydzona/y:
U mnie też jest podobnie, mam 4 letnią córkę, a do tego się jeszcze opiekuję 3,5 letnią córką siostry (do przedszkola nie ma szans), brzuch potrafi mi sie tak postawić , że nawet wgięcia lekkiego się na nim palcem nie zrobi. Ale wiesz zauważyłam też, że bardzo często stawia (a może wzdyma) po gazowanych napojach i jedzeniu ciężko strawnym! Wiem, że jak się za często stawia tro trzeba iść do lekarza jakieś chyba tabletki są na to.

reklama
Czesc cioteczki :) ja wkoncu juz w Anglii po urlopie :)

wpadlam na chwilke zeby sie przywitac i zabieram sie za pransko i rozpakowywanie. Wpadne pozniej to powrzucam fotki ze slubu i postaram sie nadrobic troszke. Nie wyrabiam z czytaniem przy was.

Jeszcze raz dziekuje za gratulacje i zyczenia :*:*:-):-):-) buziaczki

nie wiem już co o tym myśleć, ale chyba sączą mi się wody :-(
Kilolku znalazłam że "domowym sposobem sprawdzenia, czy sa to wody plodowe, czy tez normalna wydzielina jest polozenie sie w lozku. Wtedy, jesli sa to wody plodowe, beda wyciekac mocno. W trakcie zmiany pozycji na stojaca badz siedzaca wyciek ustaje badz czesciowo ustaje. spowodowane jest to glowka dziecka, ktora zamyka otwor macicy na zasadzie korka". I jeszcze: " domowy sposób, czy to są wody . Polecone przez położną, zresztą w szkole rodzenia też o tym mówią.
A więc najlepiej mieć zwykłą watę kosmetyczną (może być wkładka ale lepiej wata) jak wata szybko

przemoknie to są wtedy wody płodowe, jeżeli wystarczy na długo to wtedy są upławy itp. " Nie wiem na ile te informacje są rzetelne... Mam nadzieję, że jakkolwiek się przydadzą!!! A jak już będziesz wiedziała od lekrza co to i jak kupisz te testy, to daj znać!!!

Dlatego mi się skrycie marzy by nie zdążyć do szpitala ;-)moja chrzestna urodziła w domu 25 lat temu. Sama. Zanim dostała skurczy odeszły jej wody i natychmiast wezwała pogotowie, ale jak pogotowie dojechało to maluszek był już ubrany i nakarmiony:tak: cały poród od odejścia wód do wyjścia maluszka trwał 8 minut! :-) fajnie, nie??[/QUOTE]

Witam kolejnego, słonecznego dnia!
Ja tez bym tak chciała.... w 8 minut, to i w ogródku mogę rodzić ;) jak dawniej Indianki :laugh2:. U mnie dodatkowy problem polega na tym, że jestem po operacji podwiązywania i korekcji mięśni trzymających oczy. Miałam strasznego zeza jako młoda dziewczyna, mam szanse na cesarkę. Poprzedni ginekolog powiedział, ze w dobrych warunkach, przy dobrej opiece sama mogę urodzić dziecko nie wieksze niż 3 kg. Ale teraz mam innego ginekologa, a do kogo trafię jak będę rodzić nie wiem. Wiem, że oni w ostatniej chwili potrafią powiedzieć: "Da Pani radę naturalnie! Rodzimy!"

Witajcie ! Byłam dziś u gina ...wszystko dobrze z dzidzią:-D Tylko urosła b. dużo...nadrobiła dwa tygodnie,te których od początku brakowało:-D tak więc Kasiu proszę o zmianę terminu porodu na 17 listopad:-DKlaudzia WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO NA NOWEJ DRODZE;-) Za wszystkie dziewczyny z komplikacjami TRZYMAM KCIUKI i pamiętam w modlitwie.

nie wiem już co o tym myśleć, ale chyba sączą mi się wody :-(
sama nie wiem od kiedy. Na noc po raz trzeci wzięlam pimafucin. Wiadomo, że po tym coś tam wyciekało, ale zwykle w nocy, najwyżej do południa i raczej takie kleiste białe. Na wszelki wypadek przez cały dzień nosiłam wkładke. Wczoraj mi się wydawąło, że jakoś długo to mi cieknie, a dziś juz na pewno przez cąly dzień mam mokrą wkładkę. Jak woda. Tylko zapach srednio przyjemny. Nie wiem czy to może być efekt tego leku?
sama juz nie wiem
Poczekam do jutra, zobaczę. Jak coś sie nadal będzie lało to pójde do apteki poszukać testu na wody plodowe. Widzialam taki w internecie, moze w zwykłej aptece też znajdę.
mam zacząć panikować?
Ja mam wlasnie wyciek wod i zaczelo sie od saczenia. Tylko, ze u mnie bezbarwne i bezzapachowe, a stwierdzono wyciek na usg. Porownali usg sporzed kilku dni i nowe i poziom wod plodowych spadl z 11 do 9cm, a wiec juz na 100% wiadomo, ze to wody sie sacza. Nie panikuj tylko biegnij na usg ze starym wydrukiem ( mam nadzieje, ze mialas zaznaczona ilosc wod plodowych - jesli nie zrob usg w odstepie 48 godzin ). Lez tylkiem do gory ( 40cm wyzej niz glowa. Nie wstawaj, chyba ze na siku. Pij do 4 litrow plynow dziennie, bo nawet jesli jest dziurka w worku owodniowym, jak sie duzo pije to sie plyny uzupelniaja. Na pewno dostaniesz antybiotyk i jesli dojda skurcze leki przeciwskurczowe i podtrzymujace, bo moze nastapic przedwczesny porod. Lepiej dmuchac na zimne, ale mam nadzieje, ze u ciebie to moze jakas tylko infekcja. Ja jednak tez robilam "test podpaski". Jesli jest mokra w przeciagu 6 godzin to juz dosc grozne. Nie martw sie, mozna z tym zyc. Ja leze juz 2 tygodnie i pije pije pije..... Dziecie siedzi w srodku, moze mniej sie rusza, ale brak wod utrudnia mu ruchy. Wazne, by nasze szkraby pozostaly w srodku jak najdluzej.
A testy sa niestety malo wiarygodne i dostepne ponoc tylko na oddzialach polozniczych, a nie w aptekach. Tez szukalam...

Kilolku znalazłam że "domowym sposobem sprawdzenia, czy sa to wody plodowe, czy tez normalna wydzielina jest polozenie sie w lozku. Wtedy, jesli sa to wody plodowe, beda wyciekac mocno. W trakcie zmiany pozycji na stojaca badz siedzaca wyciek ustaje badz czesciowo ustaje. spowodowane jest to glowka dziecka, ktora zamyka otwor macicy na zasadzie korka". !
To chyba zalezy gdzie jest wyciek, bo u mnie jak wstaje jest znacznie silniejszy, wiec zadna glowka nie zatyka. Mysle, ze to by sie zgadzalo w koncowym etapie ciazy, a nie teraz gdy nasze dzieci nie zawsze leza glowa w dol. Ja w kjadym razie odkad leze tylkiem do gory mam znacznie mniejszy wyciek, a jak tylko wstane to sie saczy na calego, wiec naprawde uwazajcie.....

cześć dziewczyny dzięki za powitanie, oczywiście podoba mi sie to forum tylko musze sie rozgościć by wiedziec co, gdzie jest ...musze was troche poczytac , zeby byc w temacie
mam nadzieje ze to tu sie pisze a więc termin wg OM 30 listopad 2009
wg usg 30.11. nie wiem co bedzie , bo na ostatnim skanie nie pokazało sie co ma miedzy nóżkami, a imię nie do konca jesteśmy pewni ale wstępnie mamy wybrane Klaudia albo Kacper.

reklama
kilolek, miran i inne mamuśki trzymajcie się dzielnie.
Kilolek jak będzie dzisiaj to samo to ja bym biegła do lekarza.
Ja się topie taki upał :(( wentylator nie wyrabia. Już jest 33 stopnie w cieniu :(( masakra

Do góry