reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
próbowałaś mleka zimnego albo migdałów bo tylko o tym słyszałam
nie pomaga nic....
słyszałam już o lekach Maltox czy jakoś tak dla kobiet w ciąży ... mama ma mi jutro kupić i przysłać.... obym wytrzymała:sorry:

ja tam specjalnie migdały kupiłam i po nich to jeszcze gorsza zgaga....

a chcialam was zapytac czy łapie was bezdech? ja zauwazylam ze jak klade sie spac musze poleżeć chwile bo nie dam rady zlapac powietrza... tez tak macie?
mnie łapie non stop.... no siedzę i nagle nie mogę złapać powietrza... nawet jak leżę czy bawię się z kotkiem...
wtedy D myśli e chcę zmwymiotować na łóżko czy dywan:sorry: bo wydaję z siebie dziwne odgłosy:zawstydzona/y:

nie wiem już co o tym myśleć, ale chyba sączą mi się wody :-(
sama nie wiem od kiedy. Na noc po raz trzeci wzięlam pimafucin. Wiadomo, że po tym coś tam wyciekało, ale zwykle w nocy, najwyżej do południa i raczej takie kleiste białe. Na wszelki wypadek przez cały dzień nosiłam wkładke. Wczoraj mi się wydawąło, że jakoś długo to mi cieknie, a dziś juz na pewno przez cąly dzień mam mokrą wkładkę. Jak woda. Tylko zapach srednio przyjemny. Nie wiem czy to może być efekt tego leku?
sama juz nie wiem
Poczekam do jutra, zobaczę. Jak coś sie nadal będzie lało to pójde do apteki poszukać testu na wody plodowe. Widzialam taki w internecie, moze w zwykłej aptece też znajdę.
mam zacząć panikować?

Witam jestem tu nowa ma na imię Lucyna i chciałabym dołączyć do listopadówek termin mam na 30.11 jestem w 21tc to bedzie moje pierwsze dziecko
pozdr

weitaj wśród nas.... mam mnadzieję że spodoba Ci się u nas....:tak:
26 płatnych i 16 bezpłatnych na urlopie macieżyńskim
w razie czego jest jeszcze bezpłatny urlop rodzicielski ale już nie pamiętam ile tego:sorry:
podpisuję sie pod tym :-p a rodzicielski chyba też jest 2 tyg....
ale nie wiem
jeszcze
tata może wziąść "tacierzyński":-D 2 tyg od pierwszego dnia narodzin dziecka.....:tak:

podpisuję sie pod tym :-p a rodzicielski chyba też jest 2 tyg....
ale nie wiem
jeszcze
tata może wziąść "tacierzyński":-D 2 tyg od pierwszego dnia narodzin dziecka.....:tak:
"You may take unpaid parental leave either as a single block of 14 weeks or, with your employer's agreement, as smaller blocks, broken up over a period of time"
Tyle co do rodzicielskiego
A propos "tacierzyńskiego" - wiem że można go wziąć ZAMIAST macierzyńskiego - niejako przetransferować macierzyńskie na tatę... ale nie słyszałam o typowym "tacierzyńskim":sorry:
Wrzuć jakiegoś linka jak masz
Wiem że z okazji narodzin dziecka tata może wziąć 3 dni dodatkowego urlopu :tak:

dzien dobry wszystkim z rana
cos spac nie moge,najpierw obudzilam sie o 3.35 oczywiscie do toalety i nie moglam juz zasnac:szok: no a potem jak zasnelam to mimo to ze lubie pospac o 6.15 bylam juz znowu na nogach:szok:
teraz leze w lozeczku pije kawke i jem jogurcik:-)

lucy witaj na naszym forum,zapraszamy do dyskusji:-)

no i witam etne 36 po urlopiku,ale dalas tam czadu,polowa drogi na morskie,niezle,ja mam coraz ciezej z chodzeniem jakos szybko zadyszke dostaje.Napisz jaka mieliscie pogode i czy duzo ludzi jest teraz w gorach

a ja bylam wczoraj na kontrolnej wizycie i ku mojemu zaskoczeniu lekarz sie spytal czy chcemy obejrzec dzidzie a ja na to jak na lato:-)
wiec pomierzyl dzidzie,glowke ,serduszko itd no i powiedzial ze wszystko jest ogolnie ok ,nasze baby wazy 850g,takze jestem happy:-)
aha pytalam lekarza o latanie bo wybieram sie 28.08 do Polski wiec powiedzial ze normalnie do 30 tyg a ja juz bede w 31 a wracajac w 32tyg ale wystawi mi atest ze moge latac wiec sprawa zalatwiona :-)

tu w Niemczech tez jest tacierzynskie i zmierzam je wykorzystac,bo kase dostaje sie w zaleznosci od zarobkow a moj maz wykazuje duzo wieksze niz ja taki tacierzynski urlop wynosi 2 m-ce,zawsze cos a moj maz najczesciej zima nie ma pracy takze sie przyda:-)

Ostatnia edycja:
reklama
kilolek
a może to kropelki moczu a nie wody....? :confused:
Tak czy siak, na bank skonsultuj to z lekarzem!
raczej nie, inny zapach. Ale dziś nic już nie ma. Będę bacznie obserwować, a potem i tak pójdę do apteki po ten test. Dzwonilam wczoraj do lekarza ale jest na urlopie do 4 sierpnia, za granicą i poza zasiegiem (w sumie ma facet prawo)

Do góry