reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

kilolek super fotki, widać że wam wesoło było, no ale co się dziwić, piasek+woda......... :sorry:
co do relanium to moja mama mi mówiła, że też miała to w ciąży przepisane, ale wzięła tylko raz bo podobno czuła się jak naćpana:-)

My sobie nie śpimy dzisiaj od 6:00 już, widać malutka się wyspała to ma matke gdzieś, więc sobie harce urządza :-D(już wolę żeby mi nawet pod żebra właziła niż by miała się wcale nie ruszać tak jak ostatnio w te upały!).
Poza tym od jakiegoś tygodnia może krócej coraz częściej odczuwam jakieś kłucia, ciągnięcia, ogólnie ból czy to w podbrzuszu czy w boku ? To chyba normalne co ? Bo już sama nie wiem, a wizytę u ginki mam dopiero na 13 sierpnia...

Tak poza tym to czy któraś z was też tak ma, że pójdzie do wc na siusiu, minie 15min i idzie znowu ? Mnie to już męczy jak cholera, no bo ile można sikać ? Wszędzie piszą, że w II trymestrze nacisk na pęcherz się zmniejsza i jest lepiej, a u mnie jest właśnie gorzej. Nie mogę nigdzie wyjść, na spacer czy zakupy dłuższe, no chyba że mają tam wc albo chociaż toi toie...:confused2:

reklama
a mnie strasznie rwie podbrzusze i całe nogi.....:eek:
do tego ta cholerna zgaga nie chce przejść....
całe szczęście że nie jest aż tak źle jak w weekend bo bym się załamała :zawstydzona/y:

(już wolę żeby mi nawet pod żebra właziła niż by miała się wcale nie ruszać tak jak ostatnio w te upały!).
Poza tym od jakiegoś tygodnia może krócej coraz częściej odczuwam jakieś kłucia, ciągnięcia, ogólnie ból czy to w podbrzuszu czy w boku ? To chyba normalne co ? Bo już sama nie wiem, a wizytę u ginki mam dopiero na 13 sierpnia...

Tak poza tym to czy któraś z was też tak ma, że pójdzie do wc na siusiu, minie 15min i idzie znowu ? Mnie to już męczy jak cholera, no bo ile można sikać ? Wszędzie piszą, że w II trymestrze nacisk na pęcherz się zmniejsza i jest lepiej, a u mnie jest właśnie gorzej. Nie mogę nigdzie wyjść, na spacer czy zakupy dłuższe, no chyba że mają tam wc albo chociaż toi toie...:confused2:
oj moja mała w upały też była mało ruchliwa i strasznie się tym martwiłam!
co do tych kłuć i ciągnięć to też miewam! nie codzinnie, ale są!
a o wc to mi w ogóle nie mów :wściekła/y: normalnie u mnie jest identycznie jak u Ciebie! mam tego dość! w nocy wstaję co 2 godziny! w ogóle niewyspana chodzę :wściekła/y: w dzień wyjść na miasto nie mogę, bo ledwo się od domu oddalę, już muszę wc szukać :wściekła/y: masakra jakaś!

Z tym sikaniem mam tak samo. Nawet jak czasami mało wypiję to i tak chociaż troszeczkę, ale musze się wysikać... Już nie wpsomnę jak wypiję np herbatę, do tego wodę albo sok... Co 15 minut murowane sikanie...

W upały moja mała też mało ruchliwa. Dopiero wieczorkiem nadrabia... szczególnie jak pływam sobie w jeziorku, albo biorę zimny prysznic. A tych kłóć nie mam, ale za to ostatnio ciężko mi oddychać.

Mnie też trochę nie było tutaj
Klaudzia gratuluję i wszystkiego naj na nowej drodze życia
Witam nowe listopadówki,
Leżałam 2 dni w szpitalu, bo jednak chyba mam cukrzycę ciązową, na razie przez 2 tyg mierzę sobie poziom cukru i staram się trzymać dietę, żadnych słodyczy i dużo produktów light i póki co działa, cukier nie skacze aż tak wysoko, za 1,5tyg do kontroli i powiedzą co i jak dalej, ech to tyle u nas
pozdrowionka

Witam dziewczyny!
Ja mam aktualnie 22tc, koleżanka poleciła mi to forum :) zatem jestem
Termin mam na 21 listopada i spodziewam się chłopca :D
Imienia jeszcze nie uzgodniliśmy, był pewniak dla dziewczynki - a tu buch, niespodzianka i jest chłopiec. Mam nadzieję, ze uda mi się zadomowić na tym forum, szczególnie, że bardzo rzadko korzystam z takich udogodnień jak wymiana "danych" na form.
Pozdrawiam Wam ciepło i postaram się nadrobić lekturę Waszych wypowiedzi.

Ostatnia edycja:
wiecie co dziewczyny zobaczcie prawie każda ma problemy z infekcjami dróg moczowych z jakimiś upławami
to chyba prawie nie uniknione :confused2:
w pierwszej ciąży też co chwilkę coś łapałam i nawet nie wiem gdzie bo ciągle leżałam
trzymajmy się :tak:jeszcze troszkę

reklama
ja narazie przestałam wstawać po nocach
idę o 23 potem o 6 rano kiedy budzi mnie maleństwo

ale też niedawno latałam w nocy co 2 godzinki
nie wiem czy mi się dzidzia podniosła i zeszła z pęcherza czy o coś innego chodziło

Do góry