reklama
Ból porodowy i ZZO:
Dobrze, kiedy kobieta czuje ból porodowy - - - Onet.pl Dziecko
Dobrze, kiedy kobieta czuje ból porodowy - - - Onet.pl Dziecko
mamulica
Fanka BB :)
A mnie co chwilę twardnieje macica jak tylko chwile pochodzę. Tak więc staram się raczej leżeć... Trudno. No i biorę na noc to relanium, a w ciągu dnia nospę.... Jak trzeba to trzeba
kilolek
podwójna listopadowa mama
no ciekawe.... nie zamierzałam korzystać z zzo ale z innych technik bym chetnie skorzystała? tylko co? nauczę się ich z internetu?
w wolnej chwili spróbuje cos więcej na ten temat znaleźć.
A jakiś czas temu natknęlismy się z mężem na artykuł o tym, że poród powinien być przyjemnością i że naturalnie jest... uwaga.. kontynuacją orgazmu!!! i że z odpowiednim podejściem odczucia powinny być takie same przy porodzie co przy orgazmie pomijając wszystko.. głupio by było mieć orgazm na fotelu ginekologicznym przy obcych ludziach
oliwka1976
domela witaj serdecznie:-)
anadri mam nadzieje ze Wasz maly Krystianek bedzie zdrowy jk rybka,napewno sie wszystko unormuje czego Wam z calego serca zycze
kilolek dobre z tym orgazmem,dopiero bylo by widowisko hihihihi;-)
a ja jutro mam kolejna wizyte ,ciekawe co tam nam lekarz powie?trzymajcie kciuki prosze
no i chcialam sie pochwalic bo w czwartek ide pierwszy raz do szkoly rodzenia ,denrwuje sie troche ale nie wiem dlaczego,ale mam nadzieje ze bedzie fajnie:-)
anadri mam nadzieje ze Wasz maly Krystianek bedzie zdrowy jk rybka,napewno sie wszystko unormuje czego Wam z calego serca zycze
kilolek dobre z tym orgazmem,dopiero bylo by widowisko hihihihi;-)
a ja jutro mam kolejna wizyte ,ciekawe co tam nam lekarz powie?trzymajcie kciuki prosze
no i chcialam sie pochwalic bo w czwartek ide pierwszy raz do szkoly rodzenia ,denrwuje sie troche ale nie wiem dlaczego,ale mam nadzieje ze bedzie fajnie:-)
passingby
Mnie też trochę nie było tutaj
Klaudzia gratuluję i wszystkiego naj na nowej drodze życia
Witam nowe listopadówki,
Leżałam 2 dni w szpitalu, bo jednak chyba mam cukrzycę ciązową, na razie przez 2 tyg mierzę sobie poziom cukru i staram się trzymać dietę, żadnych słodyczy i dużo produktów light i póki co działa, cukier nie skacze aż tak wysoko, za 1,5tyg do kontroli i powiedzą co i jak dalej, ech to tyle u nas
pozdrowionka
Nie jedz rzeczy dla dietetyków i light! Moja gin i diabetolog od razu powiedzialy co myślą o dosładzanu ich aspartamem, zresztą już któraś z dziewczyn zdążyła zareagować. Ja cukier mierze 1h i 2h po posiłu zeby miec pewność po czym mi skacze a po czym nie i powoli normuje dietę. Cukier nie przekracza norm , mała nryka radośnie . Zjadłam już: zapiekanke z cukinii w pomidorach (z tym ze zamiast piec cukinię ugotowałam na parze, dalam bardzo malo oleju do podduszenia cebulki, dodałam do zapieczenia mozarelli a reszta bez zmian.. Czarna Oliwka - Zapiekanka z cukinii i pomidorw ), do tego zrobiłam na parze kotlety z kurczaczka w curry i cukier wyszedł 91 po 2h czyli idealnie, wczoraj zrobiłam zupę "zalewajkę" mmiej wiecej taka: http://www.wielkiezarcie.com/przepis7247.html, też modyfikując trochę przepis i dziś cukier 84 po obiadku... tak więc wcale nie trzeba aż tak...
Kilolek hm..? a przy wieloraczkach orgazm wielokrotny?! :-) Jakoś nie przypominam sobie uczucia orgazmu przy porodzie :-) Ale dobrze!!! Może ja nie wiem co to orgazm prawdziwy hihihihihih
Oliwka dobrej zabawy na szkole rodzenia. To wspaniała rzecz i bardzo odstresowuje!
Oliwka dobrej zabawy na szkole rodzenia. To wspaniała rzecz i bardzo odstresowuje!
madziek
listopadówka 2009 :)
Hejka, u mnie z mykaniem do kibelka to standard 2 razy w nocy, a w ciągu dnia to róznie zależy jak Maleństwo sie ułoży, czasami co 15 min. latam potem zeby się nie odwodnić pije dużo wody , potem latam heheh i tak błędne koło :-)
Niestety czeka mnie chyba wizyta u dentysty, kurcze mam nadzieję że mnie przyjmie. Czuje czasami takie pulsowanko w zębie, jak coś zjem, ogólnie ząb lekko przyciemniony do tej pory nie bolał i tak odwlekałam tą wizytę bo w pierwszym trymestrze nbie mozna leczyć, teraz miałam tyle na głowie, że zapomniałam, aż ząb sam mi przypomniał wrrrrrrrrrrrrr
Byłyście w ciąży u dentysty?????? Brałyście znieczulenie?????????
Niestety czeka mnie chyba wizyta u dentysty, kurcze mam nadzieję że mnie przyjmie. Czuje czasami takie pulsowanko w zębie, jak coś zjem, ogólnie ząb lekko przyciemniony do tej pory nie bolał i tak odwlekałam tą wizytę bo w pierwszym trymestrze nbie mozna leczyć, teraz miałam tyle na głowie, że zapomniałam, aż ząb sam mi przypomniał wrrrrrrrrrrrrr
Byłyście w ciąży u dentysty?????? Brałyście znieczulenie?????????
reklama
madziek
listopadówka 2009 :)
Ja też dziś wzięłam pierwszą nospę, rano wstaliśmy z mężem i jak to przy remoncie, pojechaliśmy na zakupy po fugi, kratki wentylacyjne itp. ..., potem ja pojechałam do pracy zawieść L4 i jak już stamtąd wracałam to miałam twarde podbrzusze i mnie ciągnęło, aż nie mogłam się wyprostować, w drodze do domu podjechałam po księgę wieczystą, załatwiłam ją, ale z bólem ledwo dojechałam do domu, zjadłam nospę, położyłam się na prawie godzinę, zasnęłam i jak się obudziłam to tabletka już działała, bo bólu nie czuję, ale wystraszyłam się bardzo, czytałam w necie, że te skórcze macicy to podobno norma w 6 m-cu, bo ona ćwiczy sobie do porodu, ale trzeba bardzo uważać, żeby nie było przedwczesnego porodu. Tak wię jesli któraś z was ma coś takiego i odległe terminy u ginekologów, to podejdźcie na izbę przyjęć do szpitala na rutynowe zbadanie, nie odmówią Wam, bo nie ma żartów. Mi ginekolog powiedział w razie nasilających się bóli w podbrzuszu mam iść do szpitala, bo on dopiero będzie 10 sierpnia, bo ma urlop chłopina.
A sie rozpisałam, mam nadzieję, że składnie ;-)
A sie rozpisałam, mam nadzieję, że składnie ;-)