reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
A mnie co chwilę twardnieje macica jak tylko chwile pochodzę. Tak więc staram się raczej leżeć... Trudno. No i biorę na noc to relanium, a w ciągu dnia nospę...:zawstydzona/y:. Jak trzeba to trzeba:tak:

no ciekawe.... nie zamierzałam korzystać z zzo ale z innych technik bym chetnie skorzystała? tylko co? nauczę się ich z internetu?
w wolnej chwili spróbuje cos więcej na ten temat znaleźć.
A jakiś czas temu natknęlismy się z mężem na artykuł o tym, że poród powinien być przyjemnością i że naturalnie jest... uwaga.. kontynuacją orgazmu!!! i że z odpowiednim podejściem odczucia powinny być takie same przy porodzie co przy orgazmie :baffled: pomijając wszystko.. głupio by było mieć orgazm na fotelu ginekologicznym przy obcych ludziach :laugh2::eek:

domela witaj serdecznie:-)
anadri mam nadzieje ze Wasz maly Krystianek bedzie zdrowy jk rybka,napewno sie wszystko unormuje czego Wam z calego serca zycze

kilolek dobre z tym orgazmem,dopiero bylo by widowisko hihihihi;-)
a ja jutro mam kolejna wizyte ,ciekawe co tam nam lekarz powie?trzymajcie kciuki prosze

no i chcialam sie pochwalic bo w czwartek ide pierwszy raz do szkoly rodzenia ,denrwuje sie troche ale nie wiem dlaczego,ale mam nadzieje ze bedzie fajnie:-)

Mnie też trochę nie było tutaj
Klaudzia gratuluję i wszystkiego naj na nowej drodze życia
Witam nowe listopadówki,
Leżałam 2 dni w szpitalu, bo jednak chyba mam cukrzycę ciązową, na razie przez 2 tyg mierzę sobie poziom cukru i staram się trzymać dietę, żadnych słodyczy i dużo produktów light i póki co działa, cukier nie skacze aż tak wysoko, za 1,5tyg do kontroli i powiedzą co i jak dalej, ech to tyle u nas
pozdrowionka

Nie jedz rzeczy dla dietetyków i light! Moja gin i diabetolog od razu powiedzialy co myślą o dosładzanu ich aspartamem, zresztą już któraś z dziewczyn zdążyła zareagować. Ja cukier mierze 1h i 2h po posiłu zeby miec pewność po czym mi skacze a po czym nie i powoli normuje dietę. Cukier nie przekracza norm :), mała nryka radośnie :). Zjadłam już: zapiekanke z cukinii w pomidorach (z tym ze zamiast piec cukinię ugotowałam na parze, dalam bardzo malo oleju do podduszenia cebulki, dodałam do zapieczenia mozarelli a reszta bez zmian.. Czarna Oliwka - Zapiekanka z cukinii i pomidorw ), do tego zrobiłam na parze kotlety z kurczaczka w curry i cukier wyszedł 91 :) po 2h czyli idealnie, wczoraj zrobiłam zupę "zalewajkę" mmiej wiecej taka: http://www.wielkiezarcie.com/przepis7247.html, też modyfikując trochę przepis i dziś cukier 84 po obiadku... tak więc wcale nie trzeba aż tak...

Kilolek hm..? a przy wieloraczkach orgazm wielokrotny?! :-) Jakoś nie przypominam sobie uczucia orgazmu przy porodzie :-) Ale dobrze!!! Może ja nie wiem co to orgazm prawdziwy hihihihihih
Oliwka dobrej zabawy na szkole rodzenia. To wspaniała rzecz i bardzo odstresowuje!

Hejka, u mnie z mykaniem do kibelka to standard 2 razy w nocy, a w ciągu dnia to róznie zależy jak Maleństwo sie ułoży, czasami co 15 min. latam potem zeby się nie odwodnić pije dużo wody , potem latam heheh i tak błędne koło :-)

Niestety czeka mnie chyba wizyta u dentysty, kurcze mam nadzieję że mnie przyjmie. Czuje czasami takie pulsowanko w zębie, jak coś zjem, ogólnie ząb lekko przyciemniony do tej pory nie bolał :wściekła/y: i tak odwlekałam tą wizytę bo w pierwszym trymestrze nbie mozna leczyć, teraz miałam tyle na głowie, że zapomniałam, aż ząb sam mi przypomniał wrrrrrrrrrrrrr

Byłyście w ciąży u dentysty?????? Brałyście znieczulenie?????????

reklama
Ja też dziś wzięłam pierwszą nospę, rano wstaliśmy z mężem i jak to przy remoncie, pojechaliśmy na zakupy po fugi, kratki wentylacyjne itp. ..., potem ja pojechałam do pracy zawieść L4 i jak już stamtąd wracałam to miałam twarde podbrzusze i mnie ciągnęło, aż nie mogłam się wyprostować, w drodze do domu podjechałam po księgę wieczystą, załatwiłam ją, ale z bólem ledwo dojechałam do domu, zjadłam nospę, położyłam się na prawie godzinę, zasnęłam i jak się obudziłam to tabletka już działała, bo bólu nie czuję, ale wystraszyłam się bardzo, czytałam w necie, że te skórcze macicy to podobno norma w 6 m-cu, bo ona ćwiczy sobie do porodu, ale trzeba bardzo uważać, żeby nie było przedwczesnego porodu. Tak wię jesli któraś z was ma coś takiego i odległe terminy u ginekologów, to podejdźcie na izbę przyjęć do szpitala na rutynowe zbadanie, nie odmówią Wam, bo nie ma żartów. Mi ginekolog powiedział w razie nasilających się bóli w podbrzuszu mam iść do szpitala, bo on dopiero będzie 10 sierpnia, bo ma urlop chłopina.
A sie rozpisałam, mam nadzieję, że składnie ;-)

Do góry