reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Klaudzia wszystkiego naj naj naj :-)

Ja najpierw latałam co 2 tygodnie, potem co 3, teraz co miesiąc aż do momentu jak lekarz będzie mi kazał cześciej :-)

Ewelia, mam identycznie, coś jakby odparzenie, czy coś takiego, troche swędzi , trochę piecze. Dokładnie tak, jak to opisujesz. Nie wiem, co to. W każdym razie zamierzam potraktować to lactovaginalem chyba, a teraz robię okłady z maślanki... Dodam jeszcze że srom mam jakby trochę obrzęknięty...:baffled:

No dokładnie-ja Wam juz pisalam , że mam jakieś zapalenia od ponad 2 miesięcy-gin twierdzi, że taka moja uroda i mam brac Pimafucin.
Tylko, że to mi kurka wodna pomaga na moment !!!!

Na własna rękę zrobiłam sobie posiew moczu-jutro odbiorę wyniki.
Może coś wyjdzie co mi jest.

Moja Mała Mi jest caly czas nie tyle zaczerwieniona , ale opuchnięta bardzo, że wiecie jak się ją chce rozszerzyć to boli i otworek jest malutki :-)
Przepraszam, że tak dokładnie opisuje , ale macie może tez tak ?

Piecze i swędzi mnie też w okolicach łechtaczki i całej tej górnej części.

Kilolek , ale fajowo!!!
A ja byłam u ginki z moim swędzocym kroczem. Przepisała pimafucin. A przy okazji zbadała mnie ginekologicznie i powiedziała że mam za twardą macicę jak na 24tc. Cały czas teraz brałam no spę, a teraz przepisała mi jeszcze relanium:eek:. Zdziwiłam się, ale zakładam że to ona jest specjalistką,w dodatku od patologii, więc ufam. Mam brać jedną tabletkę 0,2 na noc. Co o tym myślicie? Słyszałyście żeby ktoś brał relanium w ciąży?Proszę piszcie, bo trochę się jednak boję...:sorry:

I pomaga Ci ten Pimafucin ? Bo mi chwilowo, i mam już dość tego dyskomfortu....

Ostatnia edycja:
klaudzia gratulacje :)))
Ka..m co się z Tobą dzieję i z maluszkiem ?? wogóle się nie odzywasz już chyba od 2 dni i zaczynam się martwić, bo pisałaś coś ostatnio że nie czujesz się najlepiej.

Olica, pimafucin ja mam w kremie, kazała smarować rano i wieczorem. Posmarowałam jak wróciłam od ginki tj jakieś 2 godziny temu i jest spokój, ale zobaczymy co na dłuższą metę...

Aha... ja mam globulki dopochwowe Pimafucin i jest okey jak je sobie zaaplikuje, ale potem znowu nawrót swędzenia i pieczenia....

No dokładnie-ja Wam juz pisalam , że mam jakieś zapalenia od ponad 2 miesięcy-gin twierdzi, że taka moja uroda i mam brac Pimafucin.
Tylko, że to mi kurka wodna pomaga na moment !!!!

Na własna rękę zrobiłam sobie posiew moczu-jutro odbiorę wyniki.
Może coś wyjdzie co mi jest.

Moja Mała Mi jest caly czas nie tyle zaczerwieniona , ale opuchnięta bardzo, że wiecie jak się ją chcę rozszerzyć to boli i otworek jest malutki :-)
Przepraszam, że tak dokładnie opisuje , ale macie może tez tak ?

Piecze i swędzi mnie też w okolicach łechtaczki i całej tej górnej części..
Miałam tak na początku ciąży i dostawałam globulki dopochwowe, bo miałam grzybka. najpierw dostałam Nystatynę, a później miałam Pimafucin. I po nystatynie mi przeszło.

Ja tez bylam na wizycie i tez mam malutkiego grzybka, wszystko inne ok. Przepisal mi tez globulki i jakas masc ale strasznie drogie, ponad 100 zl za 6 globulek i ta masc:baffled: wiec narazie nie wykupowalam tylko smaruje sie dalej Clotrimazolum, bo na poczatku powiedzial ze moge tym smarowac. Juz mi duzo lepiej i jak bedzie poprawa to nie bede wykupowala tych lekow.
Swoja droga to mialam straszne problemy zeby sie do niego dostac, pani w recepcji powiedziala ze pieczenie i swedzenie to nie jest zagrozenie zycia i spokojnie moge poczekac:szok: Mysle wiec ze jakbym przyszla z odchodzacymi wodami lub zakazeniem plodu to by bylo zagrozenie zycia, omijajac fakt ze wtedy po prostu bym do szpitala sie udala a nie do poradni.:no: PARANOJA. Ale lekarz na szczescie mnie przyjal i jestem chociaz spokojna ze nic zlego sie nie dzieje. Smaruje sie i czekam na poprawe.

reklama
I pomaga Ci ten Pimafucin ? Bo mi chwilowo, i mam już dość tego dyskomfortu....
ja mam pimafucin, bo mam uupławy, ale jak wczoraj na noc wzięłam to rano wszystko mnie piekło! Zobaczymy co będzie jutro, bo może to nie po leku tylko infekcja sie pogłębia. Teraz jest ok.

Do góry