reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

natalunia u mnie z sikaniem jest podobnie nawet moge powiiedziec ze mam tak samo... bywa to czasem meczące no ale co zrobić...

reklama
ja narazie przestałam wstawać po nocach
idę o 23 potem o 6 rano kiedy budzi mnie maleństwo

ale też niedawno latałam w nocy co 2 godzinki
nie wiem czy mi się dzidzia podniosła i zeszła z pęcherza czy o coś innego chodziło
od paru dni tez w nocy nie wstaje na poczatku sie tym martwiłłam i nawet chce zapytac o to mojego ginia...moze i cos w tym jest ze malenstwo sie przeniosło...dobrze ze nie jestem sama z tym...

anadri - radzilabym Ci jednak jak najszybciej skontaktowac sie z jakims lekarzem, najlepiej chirurgiem, bo moze to byc zapalenie wyrostka. Lepiej to sprawdzic:tak: A nacisnij reka ok 2-3 palcow powyzej prawej pachwiny, jak bol jest silny to nie zwlekaj. A noga prawa Ci nie drętwieje?

Domela :-) - witam serdecznie

Wiesz, to forum uzaleznia ;-) u nas było odwrotnie - myśleliśmy że na 100% będzie chłopak a wyszła dziewuszka ;-)

Ja z tym wstawaniem miałam koszmar, jak maluszek siedział mi tyłkiem przy samum pęcherzem. Co się poruszył, to miałam kilka sekund by dobiec do łazienki :tak:. Kilka dni po usg przeniósł się na bok i już mnie tak nie ciśnie, co nie znaczy, ze 2-3 razy nie wstaję, zazwyczaj o tych samych godzinach. Czasem sama się do siebie śmieje, ze wszystko jak w zegarku :-D

Mnie też trochę nie było tutaj
Klaudzia gratuluję i wszystkiego naj na nowej drodze życia
Witam nowe listopadówki,
Leżałam 2 dni w szpitalu, bo jednak chyba mam cukrzycę ciązową, na razie przez 2 tyg mierzę sobie poziom cukru i staram się trzymać dietę, żadnych słodyczy i dużo produktów light i póki co działa, cukier nie skacze aż tak wysoko, za 1,5tyg do kontroli i powiedzą co i jak dalej, ech to tyle u nas
pozdrowionka
oj to uważaj na siebie!!

Witam dziewczyny!
Ja mam aktualnie 22tc, koleżanka poleciła mi to forum :) zatem jestem
Termin mam na 21 listopada i spodziewam się chłopca :D
Imienia jeszcze nie uzgodniliśmy, był pewniak dla dziewczynki - a tu buch, niespodzianka i jest chłopiec. Mam nadzieję, ze uda mi się zadomowić na tym forum, szczególnie, że bardzo rzadko korzystam z takich udogodnień jak wymiana "danych" na form.
Pozdrawiam Wam ciepło i postaram się nadrobić lekturę Waszych wypowiedzi.
witaj!

ja w nocy już nie wstaje. Zwykle idę o 22 i później dopiero o 6 rano, ale za to przez dzień troszkę się nachodze :))

witaj domela, dobrze że do nas dołączyłaś :)) nie ma to jak pogadać z osobami które przeżywają to co my :)))
iza a ty tylko przez tą cukrzycę musiałaś leżeć w szpitalu???

iza i inne dziewczyny na diecie cukrzycowej i uzywajace produktow typu light, ktore zamiast cukru zaiwraja slodzik, a zwlaszcza aspartam, chcialam was przed tym ostrzec, ze nie zbadano do tej pory wplywu slodzikow na plod, ale u doroslych wywoluje wiele roznych chorob, m.in raka, zwlaszcza mozgu. sama uzywalam slodzikow przez chyba 8 lat, w tym przez 4 aspartam, ale jakis czas temu dziewczyny z inne go forum kazaly mi wygoglowac sobie "aspartam" albo obejrzec filmiki na you tube i od tego czasu bardzo ograniczylam, a w ciazy wogle odstawilam. wole pomeczyc sie juz z tym cukrem, a dla diabetyczek bezpieczniejsza, choc tez nie najlepsza, jest fruktoza

dla zainteresowanych tutaj jest link do filmu nadanego na kanale PLANET, aspartam, rakotrorcza slodycz
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=tRHWD3N0w6I"]YouTube - Aspartam - Rakotwórcza Słodycz 1/6[/ame]

mam nadzieje, ze nie zasmiecilam watku :sorry:

reklama
ja zwykle wstaje 2 razy, chociaz ostatnio jakby mniej. wczesniej, gdy bylam bardzo zmeczona i chodzilam spac o 8, to wstawalam o 12, a potem o 4w nocy, gdy ide spac o 10, to wstaje o 2 i o 6, wlasnie jak w zegarku :tak:

Do góry