reklama
najwięcej spokoju tom potrzeba Wam miran więc dobrze że mąż będzie z wami bo przynajmniej o niego nie będziesz musziała się martwić ) odpoczywaj i miłego popołudnia.
U mnie strasznie gorąco, a na polu skwar. Wszystko się lepi a u mnie dzisiaj od rana remont łazienki. Zmieniamy płytki i wywalamy wanne a wsawiamy prysznic. Ciekawe gdzie ja dzisiaj się umyje ((
chyba będę musiała lecieć do teściów, dobrze że oni mieszkają 2 bloki od nas więc zawsze mogę u nich skorzystać ) o ile za wodę mi nie policzą )
U mnie strasznie gorąco, a na polu skwar. Wszystko się lepi a u mnie dzisiaj od rana remont łazienki. Zmieniamy płytki i wywalamy wanne a wsawiamy prysznic. Ciekawe gdzie ja dzisiaj się umyje ((
chyba będę musiała lecieć do teściów, dobrze że oni mieszkają 2 bloki od nas więc zawsze mogę u nich skorzystać ) o ile za wodę mi nie policzą )
Dziewczyny, mam pytanie. Od jakiegoś czasu, gdzieś tak od 2 tygodni mam strasznie niskie ciśnienie. Dzisiaj np. 80/40. Nigdy tak nie miałam :-( Zawsze było książkowe 120/80, a teraz... Szczególnie rano. Podejrzewam, że to przez to jestem taka słaba i na nic siły nie mam. Czy któraś z Was ma podobnie? Może macie jakąś radę? Wizytę u lekarza mam dopiero na początku sierpnia :-( A to zmęczenie mnie dobija :-(
Mi na niskie cisnienie polecil mala mocna expresso,dodatkowo przepisane mam kropelki na podniesienie cisnienia.Ja tez rano mam zawsze niskie wiec pije jedna parzona mocna czarna kawe.
dziubasek08
Fanka BB :)
a ja na niskie ciśnienie polecam trochę ruchu, basen szybki spacer albo gimnastyka dla ciężarnych, pomaga, przynajmniej mnie. Kawę też popijam ale z mlekiem.
bosastopka
Dziękuję za podpowiedzi. Kawy nie piłam, bo zawsze mi mówiono, że w ciąży powinnam odstawić. Ale może warto? Mam skierowanie na badania, ale chciałam zrobić za 2 tygodnie razem z krzywą cukrzycową. Chyba jutro wybiorę się do położnej, może ona coś doradzi. Zobaczymy...
Co ja bym bez was zrobiła :-) Dziękuję!
Co ja bym bez was zrobiła :-) Dziękuję!
ja capucinno z torebki to pije nawet czasem 3 dziennie i nawet lekarz się śmiał ze mnie że takie "kakao" to na pewno nie zaszkodzi. Ja nawet czasami sobie kawy rozpuszczalnej troszkę dosypuje jak mam bardzo niskie ciśnienie ) capucino nawet ciśnienia nie podnosi )
butterfly27
dzięki dziewczyny za informacje o toxo. Będę w piątek u gina to poproszę o skierowanie. W końcu nie zaszkodzi sprawdzić, a będę spokojniejsza.
Pozdrawiam
Udanego urlopiku :-)Miriam trzymam kciuki!!!! Musi być dobrze.
Jedziemy na wczasy w góry przed nami 11 godzin samochodem, rano będziemy. Wracamy za tydzien na badania krwi z glukozą i mocz.
Pozdrów Dudziakową serdecznie Ja badanie glukozy będę miec po wizycie w piątek. Już boję się tego badania.hej dziewczyny!ja dzi bylam na tej obrzydliwej glukozie..ale to swinstwo ble:-(mialam robione badanie z 50g i takie mam wyniki:
-na czczo 82mg/dl
-po godz 125mg/dl
-po 2godz 104mg/dl
i nie wiem czy to dobry wynik czy mam sie juz martwic??dziewczyny pomozcie i powiedzcie to to znaczuy!!
poza tym pisalam dzis do dudziakowej i oto co napisala:"hej u nad dobrze fizyczne a psychicznie do bani:-(podobno jeszcze 4tygodnie w szpitalu beda,i sle buziaki i pozdrowienia dla dziewczyn z bb"
tez uwazam ze za duza watkow sie porobilo i niektore sa w ogole nie czytane wiec moze ktos moze je usunac??
Malibu, z mlekiem, mocno spienione
Ale super! U mnie na razie brzuszek nie rusza się!hej! muszę się Wam pochwalić, przed chwilą tak mnie mały kopną albo się wiercił mocno, że aż brzuch zaczął mi się ruszać, za pierwszym razem to się wystraszyłam, ale zaraz się to powtórzyło, super, jestem podniecona na maksa tym ;-):-)
Zazdroszczę :-) Mój M nadal nic nie czuje! mam nadzieję, że niedługo spotka go to szczęście.U mnie ruchy coraz bardziej intensywne,nawet tatus mial przyjemnosc poczuc dzidzie:-) swietne uczucie,i wlasnie ja tez sie tym podniecam na maxa
Pozdrawiam
Ja piję jedną kawkę dziennie. Taką z jednej łyżeczki. Zazwyczaj piję sypaną czarną.
Strzasznie dzisiaj mi gorąco... Duszno i nieprzyjemnie. Czasami jest mi niesamowicie ciężko. Na dodatek puchnące nogi... Kupiłam nowy specyfik na nogi i trochę lepiej. Bo tamta maść niewiele pomagała - pomagała jedynie do godziny od zastosowania, a można tylko 2 razy dziennie...
Strzasznie dzisiaj mi gorąco... Duszno i nieprzyjemnie. Czasami jest mi niesamowicie ciężko. Na dodatek puchnące nogi... Kupiłam nowy specyfik na nogi i trochę lepiej. Bo tamta maść niewiele pomagała - pomagała jedynie do godziny od zastosowania, a można tylko 2 razy dziennie...
reklama
ja w sumie też piję kawke, 1 filiżankę z 1 łyżeczki, przy czym połowę zalewam mlekiem. Oczywiście cały czas słyszę od mojego męża, że nie powinnam i takie tam, z chęcią to jadłospis by mi rozpisał Dla świętego spokoju kupiłam sobie też kawke zbożową, także jak mi marudzi to trośzkę sciemniam, że piję zbożówkę :-)