reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Pozdrówcie Dudziakową! Bardzo się cieszę, że fizycznie jest dobrze. nie dziwię się, że psychicznie jest fatalnie. Ale przekaż jej, że jestem z nią całym sercem.

Anja, najlepsze na rozstępy są: szorowanie się szorską gąbką w okolicach rozstępów, krem na rozstępy (mam Perfecte i nie mam żadnego rozstępu).Poza tym dużą rolę odgrywa grywa genetyka.

Miran, dobrze, że czasami Palec Boży pokieruje coś inaczej, oby tylko kogoś uratować. Współczuję z powodu przyjaciela...

Moja niuniua jest bardzo ruchliwa i zauważyłam, że rusza się mniej więcej o tej samej porze. Rano około 7, około 11, okolo 15 i pozniej około 18 i 22. No i około 2 zawsze się budzę na siku i niunia szaleje.

reklama
Ja pije kawe czarna sypana,czasem popoludniu rozpuszczalna z mlekiem.Wpierwszej ciazy tez pilam,mysle,ze niema co panikowac ciaza to nie choroba wszystko,ale z umiarem.
Pomyslcie same sa kobiety co pija,pala i jest ok,a czym wiecej sie dmucha to cos nietak.Moim zdaniem niema reguly,co ma byc to itak bedzie

Jeden kubek kawy dziennie nie zaszkodzi, a pomoże jak się lepiej po nim poczujesz :)))) Mój lekarz nie widzi problemu, ja również :))))
Piję kawę rozpuszczalną z mlekiem - uwielbiam :)

noooooo mi ciśnienie teraz podskoczyło i bez kawki :wściekła/y: kurcze sprawdzam konto bo kaska z L4 miała wskoczyć i coż widzę o prawie 200 zł mniej niż w tamtym miesiącu wrrrrrrrrr Jutro z rana zazdwonię do Zusu - kurcze nie rozumiem skąd taka rozbieżność :no:

Pozdrówcie Dudziakową! Bardzo się cieszę, że fizycznie jest dobrze. nie dziwię się, że psychicznie jest fatalnie. Ale przekaż jej, że jestem z nią całym sercem.

Anja, najlepsze na rozstępy są: szorowanie się szorską gąbką w okolicach rozstępów, krem na rozstępy (mam Perfecte i nie mam żadnego rozstępu).Poza tym dużą rolę odgrywa grywa genetyka.

Miran, dobrze, że czasami Palec Boży pokieruje coś inaczej, oby tylko kogoś uratować. Współczuję z powodu przyjaciela...

Moja niuniua jest bardzo ruchliwa i zauważyłam, że rusza się mniej więcej o tej samej porze. Rano około 7, około 11, okolo 15 i pozniej około 18 i 22. No i około 2 zawsze się budzę na siku i niunia szaleje.

natalunia...ja tez mam perfekte...ale nie dla ciezarenej...hm....a ty jaki masz??

Miran - trzymaj sie kochana, KTOŚ nad Wami czuwa, wiec musi byc dobrze:tak:

KaM - jak sie czujesz? Mam nadzieje ze juz przeszlo, moze ci sie dzidzius źle ułozyl i cos uciska?

Ja pamietam jak bylam w ciazy to mała ruszala sie najbardziej dokladnie o 23 wieczorem, wtedy zanim poszlam spac to zawsze sie bawilismy z brzuszkiem. Jak sie urodzila to dlugo miala pierwsza pobudke o 23 wlasnie

Jesli chodzi o zakladanie watkow to mnie troche przeszkadza to ze na wiekszosci tych "regionalnych" dziewczyny wymieniaja poglady na temat szkół rodzenia a przeciez mamy juz wątek "szkoła rodzenia". Chodzi o to ze jak chce sie cos przeczytac o szkolach to lepiej zeby to na jednym watku bylo a nie latac po kilku

Ja mam Perfekta dla mam w ciazy i tez jeszcze nie mam rozstepow (nowych:-D)

dziękuję już lepiej.....:tak: może to było od stresu albo coś.....:sorry2:
ale już przeszło i tak nie czuć.....
mam nadzieję że jutro z rana nie będę miała tego problemu.....

Na badanie z glukozą koleżanki i lekarz polecił mi zabrać ze sobą pół cytryny i wcisnąć do tego. Podobno lżej wypić. Ja swoje badanie robie w przyszłym tyg.

A dzidzie juz od jakiegoś czasu czuje dość mocno, a dziś sie z nim bawiłam. Tam gdzie kopał, to drapałam, a on znowu kopniaka dawał. I tak pare razy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Cudne uczucie!!!!

Miran - moi znajomi maja dwojke dzieci ktore urodzily sie w piatym m-cu ciazy, wazyli 800 i 700 g, dzieci sa zdrowe, fakt duzo nerwow ich to kosztowalo... ale maja teraz wspaniale dzieciaczki... a drobne zaleglosci z pewnoscia nadrobia :)

reklama
Do góry