reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

reklama
lol. widzę, że ciąża to dla większości przymusowy odwyk ;)

Ja już planuję wypady na Mazury za rok o tej porze. Z dzidzią pod namiotem - niektórzy twierdzą, że to hardcore - nie dla mnie xD

Czy ktoś coś słyszał o tych ciałach ketonowych albo miał ich też tyle???:confused:[/QUOTE]

Mamulica ja niestety nie mam pojęcie co to jest:confused:

dziewczyny...atakuja mnie roztepy:szok::baffled::shocked2:
mam w domu z garniera i innej firmy kremy na to..ale czy moge ich uzywac w czasie ciazy???nie sa przeznaczone dla ciezarnych...siostra mi kupila i zapomniala w aptece dodac ze w ciazy jestem..co myslicie??

dziewczyny...atakuja mnie roztepy:szok::baffled::shocked2:
mam w domu z garniera i innej firmy kremy na to..ale czy moge ich uzywac w czasie ciazy???nie sa przeznaczone dla ciezarnych...siostra mi kupila i zapomniala w aptece dodac ze w ciazy jestem..co myslicie??
Anja, raczej chyba nie możesz, bo często zawierają karnitynę, kofeinę itp...Tak mi się wydaje i tak mi się o uszy obiło..

dziewczynny mam dziwne uczucie że coś jest nie tak:-( boję się wstać czuję jakby zara miał mi brzuch odpaść...
nie wiem kjak to opisać... niby nie boli ani nic... ale dziwnie mi się przerzuca... jakbym miała tam galaretkę.....:-( miala któraś już takie uczucie??

Wiewióra, ja też miałam normalnie tylko glukozę na czczo... I też ginka mi nic nie mówiła... Teraz wyszły mi ciała ketonowe w moczu (15mmol/) i strasznie się martwię, ale ginka powiedziała że mam zrobić jutro też glukoze na czczo... Czy ktoś coś słyszał o tych ciałach ketonowych albo miał ich też tyle???:confused:
Do zwiększonego produkowania ciał ketonowych dochodzi m.in.w ciąży przy ograniczeniu spożycia węglowodanów, więc się nie denerwuj.
I jeśli jutro masz badanie, to dzisiaj, przed snem (jak najpóźniej) zjedz kanapkę.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, mam pytanie. Od jakiegoś czasu, gdzieś tak od 2 tygodni mam strasznie niskie ciśnienie. Dzisiaj np. 80/40. Nigdy tak nie miałam :-( Zawsze było książkowe 120/80, a teraz... Szczególnie rano. Podejrzewam, że to przez to jestem taka słaba i na nic siły nie mam. Czy któraś z Was ma podobnie? Może macie jakąś radę? Wizytę u lekarza mam dopiero na początku sierpnia :-( A to zmęczenie mnie dobija :-(

A jakie miewałaś ciśnienie przed ciążą?

Do góry