reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej! muszę się Wam pochwalić, przed chwilą tak mnie mały kopną albo się wiercił mocno, że aż brzuch zaczął mi się ruszać, za pierwszym razem to się wystraszyłam, ale zaraz się to powtórzyło, super, jestem podniecona na maksa tym ;-):-)

reklama
dziewczyny...atakuja mnie roztepy:szok::baffled::shocked2:
mam w domu z garniera i innej firmy kremy na to..ale czy moge ich uzywac w czasie ciazy???nie sa przeznaczone dla ciezarnych...siostra mi kupila i zapomniala w aptece dodac ze w ciazy jestem..co myslicie??

Polecam krem przeciw rozstępom skóry Fissan, używam go od 3 miesięcy i odpukać żadnego do dziś nie mam, a ma takie działanie, że jeśli masz świeże na skórze to on je rozjaśnia i one dzięki temu, że on jest bardzo tłusty, się nie pogłębiają. Kosztuje w aptece około 25 zł, niestety starcza raptem tubka na dwa tygodnie, ale warto zainwestować w ciało. Ja smaruję się nim zawsze po kąpieli wcierając go i czekam chwilę z ubraniem się, nim on się porządnie wchłonie.

madziek ja podobnie przezywam każdego kopniaka :-D:tak:
moja mała tak kopie że cały brzuch się podnosi
tak fajnie jest jak mocno kopnie :-D
albo widzę jak mi się przemieszcza z jednej strony wypycha chyba główką :-)
super uczucie

a z kremów dostałam od siostry z apteki z serii Pharmaceris krem zapobiegający rozstępom i tej samej firmy preparat zmniejszający rozstępy
ostatnio uda mi zaatakowało :blink:
jak troszkę posmaruję swój tyłek to powiem czy dobry :-D
narazie smarowałam się cała tylko oliwką bambino

U mnie ruchy coraz bardziej intensywne,nawet tatus mial przyjemnosc poczuc dzidzie:-) swietne uczucie,i wlasnie ja tez sie tym podniecam na maxa:tak:

A ja już myślałam, że polecę do lekarza. Przez godzinę strasznie mnie bolało w prawym dole brzucha. Jednak to nie był zwykły ból bo ciągnęło mnie od prawej nerki aż do pachwiny i prądy miałam po samo kolano. Ból doprowadzil mnie do łez. Już się wystraszyłam, że to woreczek ale po godzinie się uspokoiło. Jeszcze boli ale już tylko koło nerki. Zobaczymy później...

Dziewczyny, mam pytanie. Od jakiegoś czasu, gdzieś tak od 2 tygodni mam strasznie niskie ciśnienie. Dzisiaj np. 80/40. Nigdy tak nie miałam :-( Zawsze było książkowe 120/80, a teraz... Szczególnie rano. Podejrzewam, że to przez to jestem taka słaba i na nic siły nie mam. Czy któraś z Was ma podobnie? Może macie jakąś radę? Wizytę u lekarza mam dopiero na początku sierpnia :-( A to zmęczenie mnie dobija :-(

też tak mnie przez chwilkę trzymało no dobry miesiąc
ostatnio jest lepiej po zrobieniu badań wyszło że mam mało żelaza brałam leki i jakoś nabrałam więcej sił i z ciśnieniem mi się poprawiło
ale nie wiem czy jedno z drugim miało coś wspólnego

a pamiętam pytałam swojego pierwszego ginka co mam zrobić z takim niskim ciśnieniem to powiedział że mam wypić mocną kawę i raczej dużo odpoczywać :blink:

ale on to taki olewus był straszny nie robił mi żadnych badań więc nie wiem czy warto było tego słuchać

ciśnienie mi się poprawiło jak poprawiłam wyniki krwi

dziewczyny...atakuja mnie roztepy:szok::baffled::shocked2:
mam w domu z garniera i innej firmy kremy na to..ale czy moge ich uzywac w czasie ciazy???nie sa przeznaczone dla ciezarnych...siostra mi kupila i zapomniala w aptece dodac ze w ciazy jestem..co myslicie??

wiesz co te moje kremy mają nawet zaznaczone że można używać od II trymestru więc myślę że jednak powinnaś smarować czymś co jest przeznaczone typowo dla ciężarnych

może w aptece spytaj tam Ci napewno doradzą

reklama
Jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie i przejecie sie losem moim i Viki. Dziewczynom, ktore pytaly odpowiadam, ze mieszkam w Iranie, a ubezpieczenia nie posiadam, bo maz jest w trakcie zmian pracy i tak sie jakos poplatalo wszystko, ze ja w ciazy, a ubezpieczenie wygaslo.
Pewnie wiele z was slyszalo juz o katastrofie samolotu w Iranie. Mozecie sobie wyobrazic jak mnie zmrozilo, bo akurat moj maz mial leciec do Gazwinu, a tu w wiadomosciach podaja, ze samolot rozbil sie pod Gazwinem. Zanim nie uslyszalam, ze pasazerski Tu154 to zdazylam 10 razy umrzec ze strachu. Na szczescie meza zatrzymala zla pogoda, ale jak sie dowiedzial o wypadku ( zginal mniedzy innymi dobry przyjaciel meza, ktory byl drugim pilotem tego samolotu ) to zamiast w samolot wsiadl w taksowke i teraz jedzie do mnie i do Viki. Powinien byl kolo 10 wieczorem. Nawet nie wiecie jak mi ulzylo....
Biegne lezec..... Pozdrawiam was wszystkie i zycze duuuuuuuuuuuuuuzo spokoju.

Do góry