reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ja tez z Kubą brałam duphaston i no-spe forte i to nie doraźnie tylko regularnie, najpierw raz dziennie a później pod koniec 3. Żeby nieppożądane skurcze się nie pojawiły

A widzisz... Mnie dziś cos troszke zabolało pod brzuchem z prawej strony, a jak bylam na pierwszej wizycie to lekarz cos tam znalazł na jajniku wielkości 0,5cm. Wiec seksu tez mi nie wolno uprawiac zeby to nie pękło przypadkiem. Na razie...;-)mam nadzieje.

reklama
no właśnie mi też się obiło o uszy te 20 tygodni ale nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji. Zastanawiam się czy jak zwiększyli z 18 na 20 przy pierwszym dziecku to przy drugim z 20 na 22 też?

Jesteście przesądne???
Jakie macie poglądy na kompletowanie wyprawki?
Ja przesądna nie jestem i poprzednim razem już od początku drugiego trymestru zaczęłam kompletować, bo to jednak sporo rzeczy i przede wszystkim wydatek nie mały więc się rozłożyło finansowo w czasie. Zaraz tylko na początku kupiłam jedne malutkie skarpeteczki tak tylko symbolicznie żeby nam w domu przypominały, ze się dzidzi spodziewamy. A piszę Wam to wszystko żeby się tak po prawdzie przyznać do jawnej głupoty :sorry2:na spacerku dzisiaj zaszliśmy do sklepu dla dzieci żeby też coś takiego malutkiego kupić, jakieś skarpeteczki albo czapeczkę. I wiecie co? Owszem kupiłam czapeczkę, różową ;-)ale do tego 2 komplety ubranek :sorry2:i teraz aż mi głupio i tak nieswojo się czuję, ze jednak za wcześnie zaczynam szaleć. Żeby to tylko zły znak nie był :baffled:
Poprzedni razem to się wcale nie przejmowałam, założyłam, ze będzie dobrze bo tak musi byc i już, a teraz już mnie trochę gniotą wątpliwość.

Ja tylko na poczatku kupilam malenkie skarpeteczki. ale teraz zabronilam wszystkim w kolo kupowac cokolwiek. Lepiej nie zapeszac. Tak koło 4 miesiaca zaczne juz sie rozgladac. Chyba wytrzymam z niekupowaniem do tego czasu, co?

Witam listopadowe mamusie ;-). Ja co prawda rodzę w marcu czyli już za kilka, kilkanaście dni ;-). Te 9 miesięcy szybko Wam minie :-) zobaczycie ;-). Hi hi sentyment mam do listopada ponieważ ja urodziłam się 5.11 :-) życzę udanych 9 miesięcy, mało dolegliwości ;-) i żeby Wam szybciutko ten czas minął :-)

Nawet nie chce myslec ze cos mogłoby sie zle skonczyc. Poza tym biore duphaston na podtrzymanie. A że w tak wczesnym stadium pozwolil ci brac jakas nospe, to sie dziwie, bo poza lekami na podtrzymanie i kwasem foliowym nie jestem pewna czy mozna cokolwiek brac. Ale w koncu to lekarz zalecil wiec nie bede dyskutowac.
Powodzenia :)

No właśnie mnie też lekarz zalecił brać nospę regularnie 2x1. Mówicie o jakimś leku na podtrzymanie? To tylko dla tych dziewczyn z poronną przeszłością, genetycznym ryzykiem zagrożenia ciąży, czy także dla takich jak ja np., której skurcze brzucha są codziennym towarzyszem, z którym nawet nospa nie bardzo sobie radzi? U mnie w mieście ciężko o dobrego ginekologa, który sam z siebie miałby jakąś inwencję... Jedyne co mi powiedział to: "proszę nie czytać for internetowych, bo kobiety potrafią straszne bzdury wymyślać". Ale jak tu nie sugerować się tym co mówicie, skoro same wiecie to od swoich ginów?! Paranoja jakaś. Co ginekolog to inna opinia. Chciałabym zapisać się do jakiegoś spoza Ostrołęki, najchętniej w Warszawie, ale mam chorobę lokomocyjną i absolutnie wykluczam w I trymestrze jakąkolwiek podróż, a do jakiegoś gina muszę przecież chodzić... Przerażona tym wszystkim jestem i tyle.

Tobie również powodzenia! :)

hej...

monia czemu bierzesz duphostin??dlaczego lekarz ci go przepisal??ja tez dostalam dupostin wczoraj bo dostalam lekkiego plamienia...mam nadzieje ze jednak fasolka nie da za wygrana i przetrwa...tez kazala mi lekarka kupic witaminy dla ciezarnych wiec moze bedzie dobrze??
Monia czemu nie mozesz sie przytulac??ten pecherzyk co lekarz wykry to cos innego niz fasolka??
Ja tez sie ciesze ze wydluzyli maciezynski...
nastepno wizyte mam 20wiec sie okaze czy fasolka przetrwala!!

prettyM ja dostałam duphaston od jednego konowała (2 lata temu), który stwierdził, że zaraz poronię, bo idiota źle usg zrobił (w 6tc przez brzuch i się dziwił dlaczego nic nie widzi) :wściekła/y: potem zmieniłam lekarza ale nowa gin stwierdziła, ze skoro już biorę to żebym dalej brała. Chyba bardziej nie chciała podważać opini innego lekarza niż uważała, że jest potrzebny. Generalnie nie daje się duphastonu profilaktycznie tylko jak coś się dzieje niedobrego. Bóle brzucha to norma więc się nie martw. Macica się rozciąga dlatego boli.
U nas też ciężko o dobrego gina, a jak jest to straszliwe kolejki.

czesc ja dzisiaj zrobilam test pokazal wynik pozytywny i kalkulator ciazy jaki znalazlam w necie wskazal mi 16 listopada jako przewidywana date porodu wiec tez sie wpisuje na liste!:-)gratuluje pozostalym przyszlym mamom! to bedzie moja pierwsza ciaza wiec az drze ze strachu co to bedzie!:confused: ale co tam damy rade co nie?

To ja sie przywitam niedzielnie i okazji Dnia Kobiet zycze Wam spełnienia marzeń i spokojnych 9 miesiecy!

witam :):):)
Po pierwsze wszytskiego NAJ :)
gie-oska na pewno będzie wszytsko dobrze :)
Lekarz kompetentny zawsze woli powiedzieć więcej.
Mi mój powiedział, ze troszkę plamka wydaje sie za mała, ale to był 3 tydzień , to moja pierwsza ciąża - 23-go mam kolejną wizytę i wtedy potwierdzi ze wsyztsko SUPER :)
Tak bedzie na pewno :)

reklama
Do góry