reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

a jak mnie coś boli to nie biorę nic.... :-D
od ok 8 lat nie brałam przeciwbólowych tabletek ani nic na przeziębienie..
może czasem tylko w proszku cytrynę.... i jakooś żyłam więc uważam ze teraz też nie potrzebuję nic tym bardziej że w ciąży jestem...
a nie powiem bo głowa mnie nie raz boli strasznie i wytrzymać nie mogę....:dry::sorry2:

reklama
głowa mnie nie raz boli strasznie i wytrzymać nie mogę....:dry::sorry2:

Ja mam tak codziennie.Ale jakoś nie chcę nic brać, bo i tak biorę te leki na morfologie lepszą i nie chcę się faszerować.Kładę się do łózka i staram zasnąć.Mnie własnie w ciąży zaczęła boleć głowa, wczesniej nie wiedziałam jak to jest...:-(oj ból nie do wytrzymania

to masz tak jak ja.... przed ciążą też nie wiedziałam co to ból głowy....:no:
a teraz... wrrrrr aż mi się niedobrze robi na samą myśl....
boli mnie zawsze na zmianę pogody...a ty codziennie inna:dry:
raz słońce a zaś pada, i tak w kółko.... teraz od 3 dni jes brzydka pogoda więc jest dobrze ale niech tylko zaświeci słoneczko to umrę chyba....
kilka razy to byłam prawie jak nieprzytomna.....:dry: ale dałam radę;-)

Ja też wolę taki chłodek jak dziś. W upał umieram.Mam kawalerkę okna jednostronne , zero przeciągu, jednym słowem smażalnio - wędzarnia:-) Teściowa kupiła mi wiatrak bo patrzec nie mogła jak się męczę.

u nas nawet jak jest ciepło to i tak zimno :-p
bo mieszkamy przy oceanie... więc zawsze choć trochę wieje i iest bryza:-D hehe
a w deszczowy dzień jak wieje to aż się psa by z domu nie wygoniło.....:dry:bo szkoda
dlatego wolę sońce.....
a wiatraczek też by mi się przydał czasm bo duszno jest nie raz.... mimo wszystko

No to widzę, że ten czerep bolący to norma w ciąży.
Mnie często nie boli ale poza ciąża wcale, no i rzeczywiście od pogody, ale mnie raczej od zimnej
byliśmy niedawno na wakacjach i bylo bardzo gorąco i nic, czułam sie super, a tu wiarty i zimno i boli:confused:

jsa z takimi bólami przed ciążą nie miałam żadnych problemów....
ale teraz mam...
najbardziej drażni mnie uczucie jakby ciągle stało mi coś na żołądku:dry:

Moje Kochane, byłam dzisiaj u mojego ginka i powiedział mi 4 sposoby na to, żeby zniknęła opuchlizna:
1. Zrezygnować z soli
2. słynne leżenie 2 x dziennie z nogami do góry przez ok pół godziny
3. Pływani, ewentualnie zimny prysznic dla nóg
4. Jednodniowa dieta jabłkowa - raz w tygodniu jeść same jabłka. Dopuszczalne są 2 kanaki i zupa na obiad, a tak same jabłuszka.

To powinno pomóc.

reklama
Do góry