reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

to prawda... co łaska a i prawie cennik na pamięć znają... to tak jak ze szpitalami... niby wszystko za darmo: znieczulenie, opieka położnej... a w praktyce jak nie masz swojej położnej to nie ma kto tobie podać wody... a jak nie zapłacisz za znieczulenie to możesz się mordować przez 20 godzin...

reklama
A ja jeszcze 30 lat kredytu:-D jakoś sobie poradzimy z tym fantem. Ale mieszkanie jakie śliczne będzie po remoncie i pokoik też staram się zaplanować ładny dla dziecka, funkcjonalny i dziecięcy.

Olcia, a gdzie we Wrocławiu robiłaś 3D, bo ja w poniedziałek jadę do dr. Jaworowskiego na Joanitów 10/12.
Podobno to specjalista od usg i czytałam w internecie pozytywne opinie i tym się głównie kierowałam wybierając jego.
A i gratuluję superowego wyniku u Ciebie i dużego dzidziusia, bo mój tydzień temu ważył 350 a to był 22 tydzień ciąży.

wiecie co dziewczyny ja byłam dzisiaj lekko przerażona....
a to wszystko przez mojego M. Przyszedł z pracy, zjadł obiad, siadł przed kompem (ja się uczyłam) i wyskoczył z tekstem że "gdyby nie to że tylko on pracuje i jest jedna wypłata to w przyszłym roku zrobiłby sobie jeszcze jednego dzidziusia"..... zamurowało mnie.......
Nawet przez głowę by mi taka myśl nie przeszła, bo żebyśmy się zdecydowali na to dzidzi to musiałam mu pół roku tłuc do głowy że już pora, a tu takie wyznanie. Jeszcze jedno się nie urodziło a on już o następnym... cieszę się ze tak myśli, ale bez przesady ja jeszcze ciągle pamiętam te wymioty i inne nieprzyjemności i raczej nie wyobrażam sobie za pół roku być z kolejnym w ciąży :)) na koniec powiedziałam mu że SAM to raczej sobie dzidzi nie zrobi :))
Hahahaha ciekawe czy jak dzidzia sie urodzi i poczuje co to znaczy miec dzidzie (nocne pobudki pampersy itd)bedzie chcial tak odrazu drugie:-D

Gratuluje dziewczyny dobrych wynikow!!!
I placenia kredytow za wlasny kat :tak:

Jutro chyba pare dziewczyn ma terminy u lekarza z tego co dobrze pamietam wiec zycze samych dobrych wiesci!!!

Pozdrawiam

Ale sie temat rozpłętał.
Dziewczyny chciałam zapytać o paracetamol-można brać w ciąży a jak nie to co na pękajacy łeb?:zawstydzona/y:
Zdycham:zawstydzona/y:

Ale sie temat rozpłętał.
Dziewczyny chciałam zapytać o paracetamol-można brać w ciąży a jak nie to co na pękajacy łeb?:zawstydzona/y:
Zdycham:zawstydzona/y:

Z tego co slyszalam to mozna. Ja ostatnio niestety musialam zabrac jedna tabletke bo kolano mi pekalo, od kilku lat mam problemy i z przesilenia plakalam z bolu. na opakowaniu jedyne co pisalo to ze nie mozna brac w ostatnich 3 miesiacach.
Lekarze w Anglii tylko to przepisuja :dry: bo innych wsumie tu nie ma

Podobno apap mozna tez brac

no widzisz, ty to masz dobrze :-) mój niedawno przyszedl z pracy, śmierdzący... i jeszcze zrobił mi awanturę, że ciągle od niego wymagam, żeby więcej kasy do domu przynosił :wściekła/y:wkurzył mnie na maksa, bo o niczym takim nawet nie pomyślałam. Jestem pewna że ta awantura miała na celu odwrócic moja uwage od "śmierdzącego" tematu.
No i jeszcze oświadczył, że on na wczasy nie jedzie :wściekła/y:
Taka awantura czasami dobrze robi, my po takiej klotni potem jakos bardziej wszystko rozumiemy, czasami dobrze powiedziec co w nas siedzi. troche to boli, ale lepiej wiedziec z czym nie radzi sobie ta nasza druga polowa.

No mysle ze gdzies sierpień-wrzesień póki ciepło i okna pootwierane.Podobają mi się takie naklejki na ścianę ale do jednego pokoju to raczej nie pasuje chyba.Jak ktos ma oddzielny pokoik dla dzidzi to ładnie może ściany udekorować:-)
Ja cyba zrezygnuje z naklejek bo mojej ciotce wszystkie pospadaly razem ze sciana. Chcialam jakis kacik z tapeta kolorowa, ale mojej kolezance malenstwo zdrapalo raczkami wszystkie misie

mamulica usmialam sie z tych krow, znam ten bol, moj maz to by chyba jak dostal to bysmy mieli posciel w tyskie

moim marzeniem jest mieć 2 dzieci w dwa lata... ale niestety nie będzie mi to dane...
ale teraz skupiam się na dziedzicu moim najukochańszym, który waży prawie 40dag :-)
czemu nie jest dane? co sie stalo

No jeszcze troche i zaczynamy 6 miesiac, ale numer. Ja czuje sie dorze we wtorek jedziemy na tydzien w gory. Moj maz dzisiaj jakims cudem wyprosil babke z invikty o umowienie nas na usg 4D, wolny termin mieli na 11 sierpnia, a jemu sie udalo zalatwic na 25 lipca :rofl:, a dwa dni pozniej mamy usg polowkowe.

Mi mój lekarz zabronił brać środków przeciwbólowych,i wole cierpieć niż ryzykować !! ale każy niech robi jak uważa nie doradzam,ja bym nie ryzykowała ale zapytaj się swojego gina ,ja zawsze dzwonie z pytaniami,wkońcu chodze do niego prywatnie;-)

reklama
Do góry