Byłam z moją wysypką u lekarza i powiedział, że to wysypka ciążowa. Dostałam maść ale smaruję ją tylko tam gdzie najgorzej czyli na lędźwiach bo jest to maść na bazie sterydów więc na brzuchu nie mam zamiaru jej stosować...
reklama
C
Cleo1981
Gość
Witam
Ja mam inny problem , a mianowicie kaszel. Męczy mnie już trochę czasu.Miałam 2 syropy przepisane, tabletki i nic nie pomogło.Zastanawiam sie czy to nie jakaś alergia?? Kaszel jest suchy i duszący szczególnie na wieczór. Tak ma miała moja siostra , zrobiła testy i wyszła alergia. Wiem , że w ciąży nie powinno się wykonywac takich testów. Czy któraś z Was tak miała lub ma??? A może to jakiś kaszel ciążowy;-)nowa odmiana:-)nie no żarty oczywiście. Ale męczące, muszę lekarzowi za tydzień powiedzieć żeby jakoś pomógł.
Ja mam inny problem , a mianowicie kaszel. Męczy mnie już trochę czasu.Miałam 2 syropy przepisane, tabletki i nic nie pomogło.Zastanawiam sie czy to nie jakaś alergia?? Kaszel jest suchy i duszący szczególnie na wieczór. Tak ma miała moja siostra , zrobiła testy i wyszła alergia. Wiem , że w ciąży nie powinno się wykonywac takich testów. Czy któraś z Was tak miała lub ma??? A może to jakiś kaszel ciążowy;-)nowa odmiana:-)nie no żarty oczywiście. Ale męczące, muszę lekarzowi za tydzień powiedzieć żeby jakoś pomógł.
Miej zawsze przy łóżku butelkę wody, zwilżysz gardło i przejdzie, ale nie gwarantuje na jak długo niestety. Na 88% mogę powiedzieć, że to alergia, ale zawsze lepiej zapytać lekarza. Mam to samo od dziecka tylko że bardziej nasilone(np.dusiłam się wręcz w kościelei paru innych miejscach).Witam
C
Cleo1981
Gość
Butla wody zawsze koło łożka stoi i piję w nocy.Ale tak ja mówisz to chyba jakieś alergiczne musi być. A jakieś leki bierzesz???Miej zawsze przy łóżku butelkę wody, zwilżysz gardło i przejdzie, ale nie gwarantuje na jak długo niestety. Na 88% mogę powiedzieć, że to alergia, ale zawsze lepiej zapytać lekarza. Mam to samo od dziecka tylko że bardziej nasilone(np.dusiłam się wręcz w kościelei paru innych miejscach).
malgo
Aktywna w BB
No lepiej dzis.
Nie wiem jak Wy ale ja mam jakis taki organizm w ciazy, ze z jednej strony jestem silna a z drugiej cos mi wlasnie w ciazy musi szwankowac-glowa pobolewa, jak nigdy nie bolala, a w poprzedniej mialam jakas nienormalna infekcje gardla-ze 3 miesiace!!!
Nie mialam pojecia, ze tak gardlo moze bolec, leczylam sie domowymi sposobami ale nic nie dzilalalo.
No i samo przeszlo po porodzie. Mam nadzieje, ze powtorki nie bedzie.
Nie wiem jak Wy ale ja mam jakis taki organizm w ciazy, ze z jednej strony jestem silna a z drugiej cos mi wlasnie w ciazy musi szwankowac-glowa pobolewa, jak nigdy nie bolala, a w poprzedniej mialam jakas nienormalna infekcje gardla-ze 3 miesiace!!!
Nie mialam pojecia, ze tak gardlo moze bolec, leczylam sie domowymi sposobami ale nic nie dzilalalo.
No i samo przeszlo po porodzie. Mam nadzieje, ze powtorki nie bedzie.
B
Bura
Gość
To zależy od tego, jakie są bliźniaki. Jeżeli 2-jajowe, to zawsze mają 2 łożyska. A jeżeli 1-jajowe, to mogą mieć 1 lub 2 łożyska, zależy po ilu dniach od zapłodnienia podzieliła się zapłodniona komórka. Częściej mają 1 wspólneBura, mam pytanko do Ciebie, a właściwie mój J. Czy bliźniaczki mają 1 czy 2 łożyska? Niedouczeni jesteśmy
Możesz brać wapno dla alergików do rozpuszczania w wodzie, ale w ciąży raczej nic innego. Brałam jakiś czas tabletki(7lat dokładnie)ale się później okazało, że są na hormonach. Chyba żadnych leków dla alergików nie można w ciąży brać. No ale mówię - zapytaj gin swojej;-)Butla wody zawsze koło łożka stoi i piję w nocy.Ale tak ja mówisz to chyba jakieś alergiczne musi być. A jakieś leki bierzesz???
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
cicho tu z rana.....
więc będę pierwsza chyba... co rzadko się zdarza
ale musiałam wstać żeby D do pracy zawieźć bo leje jak z cebra
więc będę pierwsza chyba... co rzadko się zdarza
ale musiałam wstać żeby D do pracy zawieźć bo leje jak z cebra