reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Byłam z moją wysypką u lekarza i powiedział, że to wysypka ciążowa. Dostałam maść ale smaruję ją tylko tam gdzie najgorzej czyli na lędźwiach bo jest to maść na bazie sterydów więc na brzuchu nie mam zamiaru jej stosować...

reklama
aza dobrze że już przynajmniej wiesz co to jest.
paracetamol można brać spokojnie. Ja 3 tygodnie temu brałam przez 4 dni co 6 godzin wg lekarza więc jest bezpieczny. A tymbardziej jednorazowo

Witam:)
Ja mam inny problem , a mianowicie kaszel. Męczy mnie już trochę czasu.Miałam 2 syropy przepisane, tabletki i nic nie pomogło.Zastanawiam sie czy to nie jakaś alergia?? Kaszel jest suchy i duszący szczególnie na wieczór. Tak ma miała moja siostra , zrobiła testy i wyszła alergia. Wiem , że w ciąży nie powinno się wykonywac takich testów. Czy któraś z Was tak miała lub ma??? A może to jakiś kaszel ciążowy;-)nowa odmiana:-)nie no żarty oczywiście. Ale męczące, muszę lekarzowi za tydzień powiedzieć żeby jakoś pomógł.

Witam:)
Ja mam inny problem , a mianowicie kaszel. Męczy mnie już trochę czasu.Miałam 2 syropy przepisane, tabletki i nic nie pomogło.Zastanawiam sie czy to nie jakaś alergia?? Kaszel jest suchy i duszący szczególnie na wieczór. Tak ma miała moja siostra , zrobiła testy i wyszła alergia. Wiem , że w ciąży nie powinno się wykonywac takich testów. Czy któraś z Was tak miała lub ma??? A może to jakiś kaszel ciążowy;-)nowa odmiana:-)nie no żarty oczywiście. Ale męczące, muszę lekarzowi za tydzień powiedzieć żeby jakoś pomógł.
Miej zawsze przy łóżku butelkę wody, zwilżysz gardło i przejdzie, ale nie gwarantuje na jak długo niestety. Na 88% mogę powiedzieć, że to alergia, ale zawsze lepiej zapytać lekarza. Mam to samo od dziecka tylko że bardziej nasilone(np.dusiłam się wręcz w kościele:sorry2:i paru innych miejscach).

Miej zawsze przy łóżku butelkę wody, zwilżysz gardło i przejdzie, ale nie gwarantuje na jak długo niestety. Na 88% mogę powiedzieć, że to alergia, ale zawsze lepiej zapytać lekarza. Mam to samo od dziecka tylko że bardziej nasilone(np.dusiłam się wręcz w kościele:sorry2:i paru innych miejscach).
Butla wody zawsze koło łożka stoi i piję w nocy.Ale tak ja mówisz to chyba jakieś alergiczne musi być. A jakieś leki bierzesz???

No lepiej dzis.
Nie wiem jak Wy ale ja mam jakis taki organizm w ciazy, ze z jednej strony jestem silna a z drugiej cos mi wlasnie w ciazy musi szwankowac-glowa pobolewa, jak nigdy nie bolala, a w poprzedniej mialam jakas nienormalna infekcje gardla-ze 3 miesiace!!!
Nie mialam pojecia, ze tak gardlo moze bolec, leczylam sie domowymi sposobami ale nic nie dzilalalo.
No i samo przeszlo po porodzie. Mam nadzieje, ze powtorki nie bedzie.

Bura, mam pytanko do Ciebie, a właściwie mój J. Czy bliźniaczki mają 1 czy 2 łożyska? Niedouczeni jesteśmy :zawstydzona/y:
To zależy od tego, jakie są bliźniaki. Jeżeli 2-jajowe, to zawsze mają 2 łożyska. A jeżeli 1-jajowe, to mogą mieć 1 lub 2 łożyska, zależy po ilu dniach od zapłodnienia podzieliła się zapłodniona komórka. Częściej mają 1 wspólne :happy2:

Butla wody zawsze koło łożka stoi i piję w nocy.Ale tak ja mówisz to chyba jakieś alergiczne musi być. A jakieś leki bierzesz???
Możesz brać wapno dla alergików do rozpuszczania w wodzie, ale w ciąży raczej nic innego. Brałam jakiś czas tabletki(7lat dokładnie)ale się później okazało, że są na hormonach. Chyba żadnych leków dla alergików nie można w ciąży brać. No ale mówię - zapytaj gin swojej;-)

reklama
Do góry