reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
"Co łaska ale nie mniej niż..." to jednak słyszy się najczęściej. I jakie to dziwne, że trzeba tyyyle pieniędzy na ocieplenie kościoła, na remonty itp. a proboszcz, który chrzcił i mnie, i mojego brata, i udzielał ślubu moim rodzicom, jeździ mercedesem, i to nie byle jakim. Na prawdę w tych czasach rzadko można trafić na księdza, któremu forsa nie zalała oczu.
I jak już któraś z was już wcześniej napisała - wolę ochrzcić dziecko niż płakać razem z nim kiedy będzie tuliło mi się w ramiona, że je koledzy w klasie wyśmiewają i wyzywają! Że pani nauczycielka - bogobojna oczywiście - traktuje gorzej niż innych. Że rodzice kolegów krzywo się patrzą! I nie - nie jestem hipokrytką! Po prostu dobrze wiem, jakie są realia tego zaściankowego, skrajnie kościelnego państwa. Sama byłam dzieckiem, chodziłam do szkoły i wiem, jakie są dzieci.
Więc pozwólcie, że ochronie swoje własne dziecko przed jadem i docinkami ze strony osób, uważających się za lepszych, bo chrzczonych.
A co będzie dalej, czy komunia, bierzmowanie ? Zdecyduje już samo!
Niestety w większości przypadków jest tak jak napisałaś, a szkoda. I wiecie co, to że dzieci sie tak zachowują to wina całego społeczeństwa od rodziców i wychowawców zaczynając!!!

hej gie-oska wozeczek mam upatrzony casualplay s4 a mebelki z ikei albo biale albo leksvik ale chyba te drugie
co do naklejek to byly w tchibo w tattym tyg.cale komplety wlacznie z posciela i baldachimem ,motyw taki wiejski krowka,owieczka jakis slimak,sloneczko i tak dalej uwazam ze bardzo slodkie;-)

ja tez mebelki z ikei dla synka chce ten leksvok nie biale tylko ten naturalny kolor szafa plus komoda z przewijakiem wydaja mi sie praktyczniejsze od tych bialych..ten bialy regal z przewijakiem wydaje mi sie ze jak dziecko podrosnie nie bedzie sie przydawal...dla corki chce mammuty tylko nie wiem jaki kolor??
widzialam te naklejki sliczne sa:-)takie subtelne..nie jest ich za duzo:-)

Przytoczę Wam przykład dziecka z miejscowosci, w której się wychowałam: Jest rodzina ateistów. Dzieci nigdzie nie chrzczone, rodzice ochrzczeni, ale niewierzący. Bardzo sympatyczni ludzie z wielkim sercem. Ta kobietka uczyła mnie gry na pianinie, więc miałam z nią kilkanaście dobyrch lat do czynienia. przygarniała wszystkie zwierzaki, zawsze dla każdego miała czas. Dzieci - bardzo sympaatyczne. Ubierali choinkę na Boże Narodzenie - bo to tradycja. Kolacja wigilijna - kolaca rodzinna. Bardzo mi się podobało ich podejscie do sprawy.

Jednak nie mieli łatwego życia. W szkole wołali za nimi; żydki, belzebuby. Straszne to było. Rok temu zmarł jej mąż. Nie chcieli go pochowac na żadnym cmentarzu!!! Padła decyzja o kremacji. I znowu plotki, niepotrzebna gadanina. Niestety, taka jest mentalność ludzka... Jeżeli cos jest innego, to zazwyczaj jest to złe... Sama wiem po sobie...

hej mamuśki już pisałam na wątku o badaniach ale tu tez walnę , a co chyba bedzie chłopak lekarz nie jest do końca pewny

pozdrawiam i uciekam obiadek kończyc poki synek śpi

reklama
bo to jest bezsensu.... chrzest powinien być chrztem dla dziecka a nie dlatego żeby ksiądz dostał kasę..... i to napewno na żadną ofiarę dla Boga nie idzie jak to zciłmówią tylko właśnie na te mercedesy o których mówicie....
ja nie wiem jak można wygarnąć że się pieniędzy nie dało...
to może mam zabrać z becikowego dla dziecka?? !! żeby ksiądz mi je ochrzcił??:wściekła/y:

Do góry