reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

No mysle ze gdzies sierpień-wrzesień póki ciepło i okna pootwierane.Podobają mi się takie naklejki na ścianę ale do jednego pokoju to raczej nie pasuje chyba.Jak ktos ma oddzielny pokoik dla dzidzi to ładnie może ściany udekorować:-)
mi tez podobaja sie te naklejki i nawet juz je kupilam wszystko bylo w zestawie do poscieli,ten sam motym i mimo ze dzidzia bedzie miala pokoi w salonie zrobimy jej taki osobny kacik i na tej scianie co bedzie stalo lozeczko przykleimy nakleiki:-)

reklama
A ja wlasnie wsunelam dwa duze nalesniki z jablkami(tarte, dodane do ciasta) i jestem pelna :)
My tez mamy wlasne 3pokoje-tzn, prawie-kredyt niestety na 30 lat, zostalo 29;) ale musi byc dobrze:)
Mamy salon, sypialnie i pokoj Maciejka. Jak urodzi sie Alanek to na poczatek, ok 2lat bedzie z nami dzielil sypialnie tak jak wczesniej Macius. Mysle ze moze mniej wygodnie dla nas, ale lepiej dla Maciejka, bo barciszek moglby jemu za bardzo zaklocac sen. I tez zamartwiam sie, jak zmiescic lozeczko, aby pokoj byl w miare ustawny, i aby Macius jak nas w nocy odwiedza nie wpadal na meble;). Nie bylobyproblemu gdyby ten pokoj nie mial wyjscia na balkon, a tak jest mniej ustawny...

"Co łaska ale nie mniej niż..." to jednak słyszy się najczęściej. I jakie to dziwne, że trzeba tyyyle pieniędzy na ocieplenie kościoła, na remonty itp. a proboszcz, który chrzcił i mnie, i mojego brata, i udzielał ślubu moim rodzicom, jeździ mercedesem, i to nie byle jakim. Na prawdę w tych czasach rzadko można trafić na księdza, któremu forsa nie zalała oczu.
I jak już któraś z was już wcześniej napisała - wolę ochrzcić dziecko niż płakać razem z nim kiedy będzie tuliło mi się w ramiona, że je koledzy w klasie wyśmiewają i wyzywają! Że pani nauczycielka - bogobojna oczywiście - traktuje gorzej niż innych. Że rodzice kolegów krzywo się patrzą! I nie - nie jestem hipokrytką! Po prostu dobrze wiem, jakie są realia tego zaściankowego, skrajnie kościelnego państwa. Sama byłam dzieckiem, chodziłam do szkoły i wiem, jakie są dzieci.
Więc pozwólcie, że ochronie swoje własne dziecko przed jadem i docinkami ze strony osób, uważających się za lepszych, bo chrzczonych.
A co będzie dalej, czy komunia, bierzmowanie ? Zdecyduje już samo!

nalesniki pycha,mialam przed wczoraj ale dzisiaj moglabym je znowu jesc,uwielbiam

a co do rzeczy kupowanych w Polsce a zagranica to najlepiej przekonalam sie w poniedzialek na roznicy cen,wozek ktory mie sie podoba casualplay s4 kosztuje tu w Niemczech komplet prawie 900 euro:szok:gdzie w Polsce tylko 584euro wiec roznica jest i mimo ze zastanawialam sie jak to bedzie w razie reklamacji,kupie ten wozek w Polsce

ale zescie sie rozpisaly hehe:-)

koty i pies szaleją ze szczęscia bawiąc się ofoliowanym wózkiem (zwłaszcza jeden z kotów zakochał się w foteliku samochodowym) a ja najchętniej leżę w łóżku i "liczę" kopniaki... :-):szok::baffled:
ale mnie tym rozbawilas:-)hehe...kot zakochal sie w foteliku znaczy spi w nim??
Ajjj dziewczyny przez to forum dostaje takiego lenia ze szok.... hehe
W domu syf! a zawsze tak czysciutko bylo. Obiadu dalej nawet nie zaczelam robic, a listonosza jak nie bylo tak dalej nie ma! Biore sie do roboty. hehe i tak za 5 minut sprawdze czy cos nie pisalyscie :-):-):-) Buziaczki dla wszystkich leniuszkow :-D
hehe ja dziś zostałam w domu, nie poszłam do pracy i też nic od rana nie zrobiłam :( siedzę i czytam i piszę :))))
A obiad a sprzątnąć? Echhhhh
oj bb uzaleznia wiem to po sobieMaja spi a ja na bb:-)
mam na oku juz wozek,mebelki no i powoli zacyznam robic liste potrzebnych rzeczy.mam zamiar to kupiec pod koniec wrzesnia
a tak wogole to musze Was napisac ze wczoraj i przedwczoraj mialam okropna zgage,dziewczyny to bylo straszne,palilo mnie od zoladka az do gardla i myslalam ze umre,nigdy nie zdawalam soebie sprawy ze to takie uciazliwe,dzis jest jednak lepiej ale juz wyczytalam duzo domowcy sposobow na zgage takze jak wroci to ja zalatwie;-)
jaki wozeczek i mebelki masz upatrzone??oj zgage to tez mialam ale na szczescie od wczoraj cisza:-)
No my się cieszymy, że własne mieszkanko mamy, choć w sumie nie nasze :)))) kredyt na 24 lata wzięty, do spłaty pozostało 22 lata :))))
witam w klubie..my mamy kredyt na 14lat 12 jeszcze zostalo:-)a przed nami wykonczenie mieszkania ale mam nadzieje ze do listopada zdazymy:-)
No mysle ze gdzies sierpień-wrzesień póki ciepło i okna pootwierane.Podobają mi się takie naklejki na ścianę ale do jednego pokoju to raczej nie pasuje chyba.Jak ktos ma oddzielny pokoik dla dzidzi to ładnie może ściany udekorować:-)
ja tez chce kupic te naklejki i do pokoju corki i dla synka...jakie wzory masz upatrzone>>??
mi tez podobaja sie te naklejki i nawet juz je kupilam wszystko bylo w zestawie do poscieli,ten sam motym i mimo ze dzidzia bedzie miala pokoi w salonie zrobimy jej taki osobny kacik i na tej scianie co bedzie stalo lozeczko przykleimy nakleiki:-)

Jakie masz naklejki??

gie-oska ja raczej nie kupie tych naklejek bo mamy kawalerkę i w 1 pokoiku za dużo by było naciapane.Tak mi się wyadaje. Chociaż mój mąż coś przebąkiwał że narysuje jakąś postać z Kubusia Puchatka. I już nie wiem nic.:-D

hej gie-oska wozeczek mam upatrzony casualplay s4 a mebelki z ikei albo biale albo leksvik ale chyba te drugie
co do naklejek to byly w tchibo w tattym tyg.cale komplety wlacznie z posciela i baldachimem ,motyw taki wiejski krowka,owieczka jakis slimak,sloneczko i tak dalej uwazam ze bardzo slodkie;-)

reklama
Przeczytałam posty na temat chrztu i aż mi się gorąco zrobiło...Znowu zaczęłam myśleć o tym załatwianiu, a to, a tamto. Dziecko nie jest niczemu winne, ale nie ochrzcimy bo....-czysta obłuda. Dlatego oboje z P jesteśmy nie wierzący, a kościół to mamy wiadomo gdzie. Ślub bierzemy równo za rok(co do dnia, bo dzisiaj 3rocznica;-)) ale tylko cywilny. Chcieliśmy(i nadal chcemy) małą ochrzcić, ale jeśli jakiś ksiądz mi powie, że się będzie za to smażył w piekle, to będę mu życzyć powodzenia w grillowaniu i podziękuję. Bo chcemy to zrobić chyba tylko i wyłącznie dla naszych rodziców(a tym bardziej P. bo oni co niedziela chodzą do kościoła i są dosyć mocno wierzący).
Żaden ksiądz nie będzie robił mi łaski czy ochrzci moje dziecko czy nie, i tylko z tego powodu nie będziemy brali kościelnego.
Nie będą chcieli - łaski bez i na razie :wściekła/y:
my tez glownie chrzcic chcielismy dla rodziny...ale powiem wam szczerze ze jak sobie pomusle ze znowu trafie na takich ksiezy to mnie trzepie..
Wiecie jaki jest ich problem? Oni uważają, że mogą wszystko. u nas jest to nie do pomyslenia. Czy dziecka rodzice są po ślubie kościelnym czy też nie - nie można odmówić chrzczenia! Czy Chrystus odmówił komus? Oni zapominaja na jakim świecie żyja i po co tu są. Nie chcę, żebyście mnie źle zrozumiały, nie chcę mówić, że kościół jest zły a cerkiwe cacy, bo u nas też bywa różnie. Z tym, że nikt u nas nie odmówi chrztu ani nie ma pokuty przy spowiedzi, jest trochę inaczej. i dla mnie to jest szok, jak slyszę, że ktoś nie dostał rozgrzeszenia, albo, że nie chcieli ochrzcic dziecka, bo rodzice nie brali slubu koscielnego... A wszystko to przez kasę....
Dokladnie nie maja prawa odmawiac chrztu a to robia..i wg mnie to nie sa ksieza z powolania skoro niewinnemu dziecku odmawiaja chrztu...
Wiecie co dziewczyny, zgadzam sie z Wami ze to cale placenie w kosciele to paranoja ale co do chrztu dziecka to mam troche inne zdanie
mysle ze jak rodzice swiadomie rezygnuja z kosciola, z sakramentow, ze slubu to po co robia chrzest dziecku? Przeciez chrzest jest po to by wychowywac dziecko w wierze, a jesli rodzice z tego rezygnuja to po co dziecko chrzcza, to nie jest zwyczaj to sakrament, wiec jak sie w niego nie wierzy to po co?
To tak jakbym swoje dziecko, nie wiem obrzezala bo taki jest zwyczaj dookola, mimo ze nie mam z judaizmem nic wspolnego...Jak kiedys dorosle dziecko podejmie decyzje, ze chce byc w takiej czy innei wierze, to sie ochrzci, obrzeza czy co tam jeszcze...
Co o tym myslicie?
my chodzilismy co niedziele do kosciola..do czasu az ksiadz powiedzial ze zyjemy w grzechu i w grzechu chowamy corke...nawet ksieza nam proponowali przyspieszenie terminow slubow koscielnych byleby slub byl wczesniej niz chrzest
Ja nie mam nic przeciwko ślubom , chrztom, komuniom jestem jak najbardziej za. Ale z tym płaceniem to już przesada. 1000zł to ogromna przesada.Bo się nikt nie zapyta czy ja mam tylko musisz i koniec. To niech się pozniej nikt nie dziwi że ludzie są anty nastawieni do kościoła.
za to co nam ksiadz naagadal nie dostal ani zlotowki.tak nas wkurzyl ze masakra..wr

Do góry