reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Nie nie jest duża 30 m kw. Na szczescie widna bo na cała scianę są okna, więc efekt optyczny jest że niby duży pokój:-)
My z mężem kiedyś wynajmowaliśmy kawalerkę o pow. 19,5m2! Półtora roku tak się gnieździliśmy, ale i tak było super - to było nasze pierwsze wspólne gniazdko :-)

no najwygodniej byłoby w 3 pokojach :) w jednym salon, w drugim dzidzia, w 3 wy :)
u nas inaczej to licz\ą... bo salon jest zawsze w domu....
więc jak się mówi o 3 pokojach to śa to pokoje oprócz salonu....
ale jak mam np płacić 700e za 3 pokoje z salonem a 600-650za 1pokój z saloneem to wolę ten większy a zawsze jak ktoś przyleci w odwiedziny to będzie go gdzie ulokować i w salonie spać nie musi ;-)

kiedys mieszkaliśmy w kawalerce 20 m2 więc jak dla mnie jest duża :) Na pewno fajnie urządzicie, macie już pomysły?
Pomysły są odkąd 2 krechy na teście się pojawiły:-) najpierw chcemy odswieżyc sciany (pomalować) i czekamy na łożeczko- prezent od siostry.Więc pewie gdzieś w padzierniku zaczniemy przemeblowania:-) już doczekać sie nie mogę.
I tak w tym roku się nam plany zmieniły troszkę bo dzidzi nas zaskoczyło (upragnione od dawna):-), mielismy do brata męża do Hiszpanii poleciec na wakacje ale teraz pieniążki potrzebne własnie na kupno tego wszystkiego co niunią związane:-) Niunia podrośnie to jeszcze polecimy...:-)i tak jestem happy:-):-):-)

my też mieliśmy plan żeby popłynąć na hawaje.... akurat nam się tania podróż na tydzień dla 2 trafiła za chyba 1000zł...
i chcieliśmy bilety kupować....:tak: no ale nie kupiliśmy:-p
i teżź uznaliśmy że jak dzidzia podrośnie to zdążymy sobie popłynąć.... i będzie weselej....:-D

a wogóle to macie fajnie że macie swoje mieszkania bo jak już coś robicie dla dzidzi to na stałe...
a ja muszę na wsstko uważać i myśleć o kupnie małych lub ew lekkich rzeczy żeby można było to zabrać jak do pl wrócimy i żeby nie podziurawić ścian....

Kam a kiedy masz zamiar wrócić do Polski? To odległe plany czy bliskie?
No my się cieszymy, że własne mieszkanko mamy, choć w sumie nie nasze :)))) kredyt na 24 lata wzięty, do spłaty pozostało 22 lata :))))

cleo 1981 ostatnio cyztalam ze malowanie pokoju dziecka trzeba zaplanowac na przynajmniej 2 m-ce przed urodzeniem,gdyz farba jest nie zdrowa i moze wywolywac alergie,dlatego ja zaczne tez od malowania a wy na kiedy to planujecie?

zamierzamy wrócić gdzieś za 3-4 lata.... zanim dziecko pójdzie do szkoły, tak myślę....
ale jeszcze do końca na pewniaka nie ustalliliśmy tego.... wiem że napewno w ciągu 2-3lat nie wracamy

cleo 1981 ostatnio cyztalam ze malowanie pokoju dziecka trzeba zaplanowac na przynajmniej 2 m-ce przed urodzeniem,gdyz farba jest nie zdrowa i moze wywolywac alergie,dlatego ja zaczne tez od malowania a wy na kiedy to planujecie?
No mysle ze gdzies sierpień-wrzesień póki ciepło i okna pootwierane.Podobają mi się takie naklejki na ścianę ale do jednego pokoju to raczej nie pasuje chyba.Jak ktos ma oddzielny pokoik dla dzidzi to ładnie może ściany udekorować:-)

reklama
zamierzamy wrócić gdzieś za 3-4 lata.... zanim dziecko pójdzie do szkoły, tak myślę....
ale jeszcze do końca na pewniaka nie ustalliliśmy tego.... wiem że napewno w ciągu 2-3lat nie wracamy
zawsze jak będziecie chcieli wracać to możecie sprzedać część rzeczy :)))) ale z drugiej strony chyba większość rzeczy tańsze są niż w Polsce. Czy się mylę?
Spadam znów do sklepu po ten krem na karpatkę bo mi ochoty narobiłyście :))))

Do góry