reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

A w pracy mówisz im z jakiego powodu jesteś na l4 czy po prostu im dajesz i tyle?
Sama za 1,5 miesiąca wybieram się na stałe do domku i zastanawiam się jak to rozegrać.
Nie musisz sie tlumaczyc dlaczego. Idziesz do pracy, mowisz, ze jestes w ciazy i musisz byc na L4 i tyle:tak:. Przyczyna moga byc albo zle samopoczucie, problemy ciazowe ale rowniez warunki w pracy itd. Mozliwosci jest wiele...

reklama
cześć mamuśki!!
Ja wróciłam wczoraj z Międzyzdrojów. Pogode mieliśmy cudowną przez cały tydzień. Mój M ciągle na plaży zasłaniał mnie parasolem i parawanami i kazał pić dużo wody więc wróciłam prawie taka sama blada jak pojechałam :)) ale przynajmniej leniuchowaliśmy troszkę. No i nie musiałam gotować, wszystko podane na talerzu, chociaż dosyć drogo bo średnio obiad kosztował nas ok 100 zł. No ale wakacje są raz w roku :))
To bylas w moich okolicach:-), a ja w sobote bylam w Dziwnowie. Szkoda, ze nie wiedzialam, ze jestes tak blisko bo bysmy sie spotkaly:-D

hey babeczki ja dziś mam wizyte i się bardzo denerwuję,jade gdzieś ok 18 nastej,i ciekawa jestem co mi powie lekarz oby płec było widać,bo ciekawosć mnie już męczy,no ale cóż zobaczymy jak dzidzia sie ułoży,zwarjuje do 18 nastej i jeszcze pewnie czekać bede musiała w kolejce ehhhhhhhhh :baffled:

hey babeczki ja dziś mam wizyte i się bardzo denerwuję,jade gdzieś ok 18 nastej,i ciekawa jestem co mi powie lekarz oby płec było widać,bo ciekawosć mnie już męczy,no ale cóż zobaczymy jak dzidzia sie ułoży,zwarjuje do 18 nastej i jeszcze pewnie czekać bede musiała w kolejce ehhhhhhhhh :baffled:
No ja tez dzis do lekarza, tylko ze na 14. ALe własnie tez mnie wkurza, że laski maja swoje godz, a przychodza wczesniej i potem siedzimy w tej poczekalni, a teraz jak tak goraco to na bank tam nie za fajnie. Ale ktos wymyslił, ze wchodzi sie w kolejnosci przyjscia a nie zapisania. To po co sie umawiac na godz??

Ja też biorę magnez,podobno działa dobrze na ewentualne skurcze, np. łydek. Raz mnie złapało to myślałam że nie wytrzymam:shocked2:

A wczoraj nie czułam niuni, więcwieczorkiem do szpitala sprawdzić, czy wszystko ok, akurat moja gin była, zrobiła mi USG i co się okazało, że ok i będę miała córcię:-D

Heh Gratuluje Iza :-):-) Kolejna ksiezniczka na forum :-) SUPER!

No ja tez dzis do lekarza, tylko ze na 14. ALe własnie tez mnie wkurza, że laski maja swoje godz, a przychodza wczesniej i potem siedzimy w tej poczekalni, a teraz jak tak goraco to na bank tam nie za fajnie. Ale ktos wymyslił, ze wchodzi sie w kolejnosci przyjscia a nie zapisania. To po co sie umawiac na godz??

Dziewczynki 3mam kciuki i powodzenia :-):-):-)

Dziewczyny, czy macie jakies uczulenia? Ja od wczoraj mam wysypke w okolicy pasa, zarówno na plecach jak i na brzuchu. Dziś rano zeszlo mi też na nogi. swedzi mnie jednak całe ciało, nogi ręce. Biorę calcium ale w sumie i tak swędzi. Nie jadłam nic nowego więc nie wiem od czego to. Czytałam o cholestozie ciążowej, jednak nie wiem czy to moga być tego objawy. Poczekam pewnie kilka dni jak nie przejdzie to pójdę do lekarza.

Dziewczyny, czy macie jakies uczulenia? Ja od wczoraj mam wysypke w okolicy pasa, zarówno na plecach jak i na brzuchu. Dziś rano zeszlo mi też na nogi. swedzi mnie jednak całe ciało, nogi ręce. Biorę calcium ale w sumie i tak swędzi. Nie jadłam nic nowego więc nie wiem od czego to. Czytałam o cholestozie ciążowej, jednak nie wiem czy to moga być tego objawy. Poczekam pewnie kilka dni jak nie przejdzie to pójdę do lekarza.
O rany, dobrze :)zawstydzona/y:), że masz też na nogach, bo jak zaczęłam czytać, to wystraszyłam się, że może półpasiec...

ja w ciazy ogolnie mam duzo bardziej wrazliwa skore i czasem pojawiaja sie jakies zaczerwienienia a brzuch to swedzi czasem niezle...laze po swiecie i drapie sie w najlepsze po brzuchu:-D

jak nie ma goraczki to moze nic takiego

Mój lekarz nie umawia na godziny i w tym problem ,tylko ile przyjdzie lasek tyle trzeba czekać taka kolejka jak z a mięsem w czasach komuny,więc jade wciemno ciekawe ile babek bedzie pewnie jak zwykle wejde ok 21.30 ,:wściekła/y:

reklama
u mnie naszczęście lekarz umawia na godziny i zwykle jestem przyjęta jak tylko wejdę :)) on przyjmuje w domu więc zwykle chodzę rano i jestem jedyną pacjętką i mogę siedzieć w gabinecie ile tylko chce :))

Do góry