reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
A co z kobietami, które nie mają objawów ciąży i nie przez zaniedbanie tylko z powodów fizjologicznych nie zgłoszają sie do lekarza? Sa kobiety, które mają normalną miesiączkę, na dodatek długie cykle (ja np. miałam do 40 dni!)???
O tym nie pomyślałam, przyznaję rację. Ale 10 tydzień ciąży to jak ma się cykle 40 dniowe i nawet współżyje bez zabezpieczenia to jakieś ryzyko zajścia w ciążę jest. 10 tydzień ciąży to minimalnie 6 tygodni po spodziewanej miesiączce albo jak w Twoim przypadku minimum 4 tygodnie po spodziewanej miesiączce. Testy ciążowe są dostępne i nie są drogie. A jak do lekarza - ginekologa w przychodni nie można się dostać to można iść do rodzinnego albo do szpitala się zgłosić. Wierzę, że przepis ma ma na celu eliminację zachodzenia w ciążę pań z grup patologicznych celem zysków materialnych.

Tak jogurt tylko NATURALNY oczywiście :)))) zawiera również te składniki. A spróbujcie w aptece wytłumaczyć może mają pod inną nazwą. W Polsce lactovaginal kupi się tylko w aptece.

O tym nie pomyślałam, przyznaję rację. Ale 10 tydzień ciąży to jak ma się cykle 40 dniowe i nawet współżyje bez zabezpieczenia to jakieś ryzyko zajścia w ciążę jest. 10 tydzień ciąży to minimalnie 6 tygodni po spodziewanej miesiączce albo jak w Twoim przypadku minimum 4 tygodnie po spodziewanej miesiączce. Testy ciążowe są dostępne i nie są drogie. A jak do lekarza - ginekologa w przychodni nie można się dostać to można iść do rodzinnego albo do szpitala się zgłosić. Wierzę, że przepis ma ma na celu eliminację zachodzenia w ciążę pań z grup patologicznych celem zysków materialnych.
Ale są kobiety, którym nawet do głowy nie przyjdzie, że mogą być w ciąży i trudno, żeby robiły testy ciążowe.
U mnie w rodzinie był taki przypadek - była karmiąca mama, nie miesiączkowała i wydawało jej się, że to przez laktację. Brzuch miała duży, no w końcu była po porodzie! Niedługo potem urodziła córeczkę. Zwykła małżeńska wpadka. Wszyscy byli w szoku! Dzieci są z jednego roku :-D
Są kobiety, które biorą tabletki anty, a mimo to zachodzą w ciążę - przy antykoncepcji hormonalnej można nie mieć miesiączki, albo mieć tylko lekkie plamienie. A przecież w ciąży też może wystąpić krwawienie w terminie @.
No i jeszcze przypadki kobiet z menopauzą - jakieś jedno zabłąkane jajeczko i już jest dzidziuś - mój gin opowiadał mi, że miał taką pacjentkę. Nie miała pojęcia, że jest w ciąży, bo nie miesiączkowała od dawna. "Sprawa" wyszła podczas przypadkowej wizyty - miała niezłą niespodziankę :-)

Dla mnie ten przepis jest delikatnie mówiąc nieprzemyślany!

Tak jogurt tylko NATURALNY oczywiście :)))) zawiera również te składniki. A spróbujcie w aptece wytłumaczyć może mają pod inną nazwą. W Polsce lactovaginal kupi się tylko w aptece.

Wiesz, ja w sumie w aptece nie rozmawialam ale moja lekarka uparcie twierdzi ze zadnej i infekcji nie ma, poza tym w ciazy nic sie nie stosuje!!!!
W Polsce lekarz zrobil wielkie oczy i kazal leczyc bo dla dzidzi infekcje moga byc niebezpieczne:confused:.
Ale co kraj to obyczaj.
Tutaj bardzo naturalnie sie do wszystkiego podchodzi, ma to swoje plusy no ale czasem trzeba robic cos po swojemu"polskiemu':-D

Witajcie kobitki,mam termin 10 listopada 2009, mam synka 10 lat hey hey:-)
Witaj u nas i pisz czesto:-):-):-)

Mam podobny plan na życie - 2 rodzonych + 1 adoptowane ;-)
Ja o tym zawsze marzylam, ale moj maz jest bardzo "ograniczony"na adopcje:-(. Nie wiem, skad w nim taka niechec:-:)-:)-(
Wiec albo pozostaniemy przy naszej dwojeczce, albo ja "kiedys"zaciaze z przypadku;-)

cześć mamuśki!!
Ja wróciłam wczoraj z Międzyzdrojów. Pogode mieliśmy cudowną przez cały tydzień. Mój M ciągle na plaży zasłaniał mnie parasolem i parawanami i kazał pić dużo wody więc wróciłam prawie taka sama blada jak pojechałam :)) ale przynajmniej leniuchowaliśmy troszkę. No i nie musiałam gotować, wszystko podane na talerzu, chociaż dosyć drogo bo średnio obiad kosztował nas ok 100 zł. No ale wakacje są raz w roku :))

gratuluje wzystkim dobrych nowinek :)))
na razie nadrabiam zaległości. dzisiaj i wczoraj troszkę nakupiliśmy dla dzidzi rzeczy ale nic z ubranek :))

cześć mamuśki!!
Ja wróciłam wczoraj z Międzyzdrojów. Pogode mieliśmy cudowną przez cały tydzień. Mój M ciągle na plaży zasłaniał mnie parasolem i parawanami i kazał pić dużo wody więc wróciłam prawie taka sama blada jak pojechałam :)) ale przynajmniej leniuchowaliśmy troszkę. No i nie musiałam gotować, wszystko podane na talerzu, chociaż dosyć drogo bo średnio obiad kosztował nas ok 100 zł. No ale wakacje są raz w roku :))

zazdroszcze tych Miedzyzdroi uwielbiam to miasto:-)

reklama
fajna sprawa, w Irlandii pewnie nie ma szans, nawet glupii plyn do hig.int.to jakis unikat, w marketach nie ma!!!! :szok:dopiero w aptece dostalam
też się zastanawiałam nad kupnem tej maści ale nie wiem czy moja mama b edzie mogła mi ją pocztą wysłać....
jakbym zajrzała wcześniej to już bby do mnie maść leciała z moim kumplem....:sorry2:
ale niestety.... on już w drodze a ja o maści czytam teraz......

miłego dnia....
u mnie wczoraj niesamowita burza była...
na neta nie mogłam wejść a dziś już grzmi.... masakra:sorry2:.....
ma szczęście czuję się dobrze mleo pomaga na zggę a głowa nie boli....:tak:

Do góry