reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ja sie nie dziwie ze sie tak malo rodzi dzieci skoro mamy w polsce tak jak mamy..ciezko jest miec dzieci jak perspektyw brak...rzad w ogole o nas nie dba!!

A wiecie, że w Rosji, gdzie przyrost naturalny jest chyba ok -12 :szok: jest becikowe wypłacane w ratach - po urodzeniu i póxniej co jakiś czas. A sa to kwoty tak duże, że można spłacić kredyt mieszkaniowy. Ale i tak liczba urodzeń wcale nie wzrasta - a u nas te marne 1000 to nawet na wózek nie starczy.

reklama
Laparada, mnie sie wydaje, ze tramin wg usg jest bardziej prawdopodobny, tymbardziej jesli sie powtarza...Teraz mam dwa podobne i wg OM i wg USG, ale w pierwszej ciazy mialam tylko w usg(zaburzenie cyklu uniemozliwilo podanie wg OM). I mialam na 2.09, potem na 28.08, potam na 6.09 potem na 1.09 i urodzilam 29.08-czyli mniej wiecej tak jak usg podawalo najczesciej :)
Ale jak pytaja wszedzie o termin to trzeba podawac wg OM(chba, ze tak jak ja mialam w karcie ciazy wpisane 2.09 wg USG)

Cześć dziewczynki :)
Teraz mnie mało na forum bo jestem na urlopiku w Polsce. Mam nadzieję ze u wszystkich jest jak najbardziej dobrze, tak jak u mnie. Odpoczywamy sobie z maleństwem, szukamu imienia, objadamy się na potęgę i dużo ruszamy (spacerki, zakupki, itd.). Dopadł mnei szał kupowania rzeczy dla maluszka od kiedy znam już płeć. Byliśmy z moim ukochanym mężusiem na zakupach i kupiliśmy pieluszki tetrowe - kilka sztuk, 5 sztuk body z długim i krótkim rękawkiem. sa takie malusie, że aż nie mogę sie doczekac kiedy mój brykający w brzuszku tygrysek przyjdzie na swiat.
ja czuje sie ogólnie dobrze, choć rwa kulszowa niestety doskierwa bardzo bardzo ... ale masaże mężowską dłonią przynoszą ulgę.
Lot samolotem znieślismy nad wyraz dobrze. powiem nawet ze idealnie. tak jak zawsze mialam problemy w trakcie lotu z powodu zmien cisnienia - bóle głowy i ramion - tak tym razem nic mi nie dolegało a maluszek spał w najlepsze. oczywiscie udawałam ze przypinam sie pasami bo dla ciezarnych nie mają w tanich liniach ;)
a teraz ide pod prysznic słońca bo piękna pogoda w Toruniu, więc z ukochanym i naszych tygryskiem idziemy na miasto się dotlenić :)

A wiecie, że w Rosji, gdzie przyrost naturalny jest chyba ok -12 :szok: jest becikowe wypłacane w ratach - po urodzeniu i póxniej co jakiś czas. A sa to kwoty tak duże, że można spłacić kredyt mieszkaniowy. Ale i tak liczba urodzeń wcale nie wzrasta - a u nas te marne 1000 to nawet na wózek nie starczy.

dokladnie nasze becikowe to jakis ochlap a teraz rzad sie zastanawiam jak nawet to nam ukrucic bo jakies swistki od lekarzy sobie wymyslili masakra jest u nas:-(a ze w Rosjii maja tak dobrze to nie wiedzialam..moze trzeba sie tam przeniesc:-)

wiedziałam, że ten rosyjski ze szkoły śrendiej mi się przyda :p

Ja chyba jednak wolę Polskę a to becikowe mam głęboko gdzieś ;-) Ale dziwiły mnie zarzuty, że jak się to wprowadzi to niektóre kobiety będa rodzić tylko dla pieniędzy - jakich pieniędzy!!!! gdyby to było 10.000 to moze tak ale z czym do ludzi :no:

dokladnie nasze becikowe to jakis ochlap a teraz rzad sie zastanawiam jak nawet to nam ukrucic bo jakies swistki od lekarzy sobie wymyslili masakra jest u nas:-(a ze w Rosjii maja tak dobrze to nie wiedzialam..moze trzeba sie tam przeniesc:-)
Niestety są rodziny patologiczne, które te 1000 zł przeznaczają na butelki wódki i potem "jadą" na jakiś zapomogach, więc ja jestem zdania, że akurat dobrze, że rząd wprowadził ograniczenie, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że kobieta od 10 tygodnia była pod opieką lekarza, bo przynajmniej te panie, które robią dzieci dla kasy albo są skrajnie nieodpowiedzialne są zmuszone (żeby dostać 1000 zł) do chodzenia do lekarza!

Niestety są rodziny patologiczne, które te 1000 zł przeznaczają na butelki wódki i potem "jadą" na jakiś zapomogach, więc ja jestem zdania, że akurat dobrze, że rząd wprowadził ograniczenie, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że kobieta od 10 tygodnia była pod opieką lekarza, bo przynajmniej te panie, które robią dzieci dla kasy albo są skrajnie nieodpowiedzialne są zmuszone (żeby dostać 1000 zł) do chodzenia do lekarza!

A co z kobietami, które nie mają objawów ciąży i nie przez zaniedbanie tylko z powodów fizjologicznych nie zgłoszają sie do lekarza? Sa kobiety, które mają normalną miesiączkę, na dodatek długie cykle (ja np. miałam do 40 dni!)???

reklama
A co z kobietami, które nie mają objawów ciąży i nie przez zaniedbanie tylko z powodów fizjologicznych nie zgłoszają sie do lekarza? Sa kobiety, które mają normalną miesiączkę, na dodatek długie cykle (ja np. miałam do 40 dni!)???
Albo z tymi, które czekają tygodniami na wolny termin do gina, bo nie stać ich na prywatne wizyty ? Mnie się też ten nowy przepis nie podoba, tym bardziej, że tysiak to dla państwa naprawdę niewiele.

Ostatnia edycja:
Do góry