reklama
B
Bura
Gość
mamulica
Fanka BB :)
dokładnie!!! Ja osobiście byłam świadkiem jak w lutym Pani w rejestracji chciała do gina bo w ciążę zaszła, a pani w rejestracji, że w maju najbliższy terminAlbo z tymi, które czekają tygodniami na wolny termin do gina, bo nie stać ich na prywatne wizyty ? Mnie się też ten nowy przepis nie podoba, tym bardziej, że tysiak to dla państwa naprawdę niewiele.
malgo
Aktywna w BB
fajna sprawa, w Irlandii pewnie nie ma szans, nawet glupii plyn do hig.int.to jakis unikat, w marketach nie ma!!!! dopiero w aptece dostalam
kilolek
podwójna listopadowa mama
widziałam too w tv i niestety to jest prawda, bardzo duzo ludzi ma takie podejście. Jak zaszlam w pierwsza ciążę to nasi znajomi byli strasznie oburzeni, z etak wcześnie (bylismyy razem 11 lat więc "wczesnie" to chyba przesadzone) i walneli nam tekstem "może samochod byście najpierw wreszcie kupili. minęły 2 lata ja znów w ciązy a samochodu dalej nie mamy :-) dobrze, że się z nimi juz nie kumplujemy, bo na zawal by padli ;-)patrzcie co znalazłam:
YouTube - Poród - reklama
mam mieszane odczucia... z jednej strony święta racja, ale z drugiej strony od kiedy to polska jest "pro-rodzinna"???
dlatego ja zamierzam mieć co najmniej 3 :-) żartuję, ze co najmniej, ale trójeczka bardzo wskazana. Chociaż chetnie wzięlabym tez na wychowanie jjakieś dziecko jako rodzina zastępcza np.Jestem po egzaminie z demografii i powiem wam, że może rodzi się więcej dzieci niż np. w 2005 roku ale nie ma co się łudzić - mamy przyrost naturalny na poziomie -0,2 czyli nie ma zastępowalności pokoleń. Dla porównania w latach 70-tych rodziło się ok 650 tysięcy dzieci - w 2007 było to ok 370 tyś. więc nadal dramatycznie mało. Niestety emerytów będzie dużo a ludzi w wieku produkcyjnym coraz mniej... Ale w wielu krajach Europejskich jest podobna sytuacja - to nie tylko nasz problem.
świadczy to o ttym, ze jes za mało porodówek!!ta reklama byla kiedys w tv...ale nie uwazam ze teraz malo dzieci sie rodzi...w koncu porodowki sa przepelnione:-)wiec o czyms to swiadczy...znowu jest wyz:-)tj na poczatku lat 80byl wyz tak teraz tez wyz z lat 80 sie rozmnaza:-)
dokładnie! mnie spotkalo to samo! dlatego zamiast do pporządnego lekarza chodziłam prze póól roku do tej wariatki, bo do niej nie bylo kolejek.dokładnie!!! Ja osobiście byłam świadkiem jak w lutym Pani w rejestracji chciała do gina bo w ciążę zaszła, a pani w rejestracji, że w maju najbliższy termin
mamulica
Fanka BB :)
Hej Arminka :-) Witamy w naszym elitarnym gronieWitajcie kobitki,mam termin 10 listopada 2009, mam synka 10 lat hey hey:-)
B
Bura
Gość
Kiedyś jedna pielęgniarka mi powiedziała, że można sobie tam napchać jogurtu naturalnego i podobno ma podobne działanie... Czy to prawda - nie wiem, nie próbowałamfajna sprawa, w Irlandii pewnie nie ma szans, nawet glupii plyn do hig.int.to jakis unikat, w marketach nie ma!!!! dopiero w aptece dostalam
Mam podobny plan na życie - 2 rodzonych + 1 adoptowane ;-)dlatego ja zamierzam mieć co najmniej 3 :-) żartuję, ze co najmniej, ale trójeczka bardzo wskazana. Chociaż chetnie wzięlabym tez na wychowanie jjakieś dziecko jako rodzina zastępcza np. .
reklama