reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Heja Dzewczyny.
Mam glupie chyba pytanie-bo chyba wszystkie wiecie poza mna:-D....
co to jest lactovaginal? sama nazwa mowi mi w sumie wszystko ale w jakiej formie macie ten specyfik?

reklama
Albo z tymi, które czekają tygodniami na wolny termin do gina, bo nie stać ich na prywatne wizyty ? Mnie się też ten nowy przepis nie podoba, tym bardziej, że tysiak to dla państwa naprawdę niewiele.
dokładnie!!! Ja osobiście byłam świadkiem jak w lutym Pani w rejestracji chciała do gina bo w ciążę zaszła, a pani w rejestracji, że w maju najbliższy termin:szok::baffled::confused:

patrzcie co znalazłam:

YouTube - Poród - reklama

mam mieszane odczucia... z jednej strony święta racja, ale z drugiej strony od kiedy to polska jest "pro-rodzinna"???
widziałam too w tv i niestety to jest prawda, bardzo duzo ludzi ma takie podejście. Jak zaszlam w pierwsza ciążę to nasi znajomi byli strasznie oburzeni, z etak wcześnie (bylismyy razem 11 lat więc "wczesnie" to chyba przesadzone) i walneli nam tekstem "może samochod byście najpierw wreszcie kupili. :baffled: minęły 2 lata ja znów w ciązy a samochodu dalej nie mamy :-) dobrze, że się z nimi juz nie kumplujemy, bo na zawal by padli ;-)

Jestem po egzaminie z demografii i powiem wam, że może rodzi się więcej dzieci niż np. w 2005 roku ale nie ma co się łudzić - mamy przyrost naturalny na poziomie -0,2 czyli nie ma zastępowalności pokoleń. Dla porównania w latach 70-tych rodziło się ok 650 tysięcy dzieci - w 2007 było to ok 370 tyś. więc nadal dramatycznie mało. Niestety emerytów będzie dużo a ludzi w wieku produkcyjnym coraz mniej... Ale w wielu krajach Europejskich jest podobna sytuacja - to nie tylko nasz problem.
dlatego ja zamierzam mieć co najmniej 3 :-) żartuję, ze co najmniej, ale trójeczka bardzo wskazana. Chociaż chetnie wzięlabym tez na wychowanie jjakieś dziecko jako rodzina zastępcza np.

ta reklama byla kiedys w tv...ale nie uwazam ze teraz malo dzieci sie rodzi...w koncu porodowki sa przepelnione:-)wiec o czyms to swiadczy...znowu jest wyz:-)tj na poczatku lat 80byl wyz tak teraz tez wyz z lat 80 sie rozmnaza:-)
świadczy to o ttym, ze jes za mało porodówek!!

dokładnie!!! Ja osobiście byłam świadkiem jak w lutym Pani w rejestracji chciała do gina bo w ciążę zaszła, a pani w rejestracji, że w maju najbliższy termin:szok::baffled::confused:
dokładnie! mnie spotkalo to samo! dlatego zamiast do pporządnego lekarza chodziłam prze póól roku do tej wariatki, bo do niej nie bylo kolejek.

fajna sprawa, w Irlandii pewnie nie ma szans, nawet glupii plyn do hig.int.to jakis unikat, w marketach nie ma!!!! :szok:dopiero w aptece dostalam
Kiedyś jedna pielęgniarka mi powiedziała, że można sobie tam napchać jogurtu naturalnego i podobno ma podobne działanie... Czy to prawda - nie wiem, nie próbowałam :sorry2:

reklama
hehe no to ja sie przyznam ze probowalam moim zdaniem dziala:-D wlasnie teraz tak sie ratuje bo tu lekarz nie chce m nic dac a do Polski sie nie wybieram

Do góry