reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

butterfly27 ja moje maleństwo czuję najmocniej i co dzień wieczorem, w nocy lub nad ranem- taki "Nocny Marek" ;-) może nawet nie wiesz i Twoje ruchliwe robi się jak Ty już śpisz. Ja w ciągu dnia mało kiedy czuję, ale w czwartek na badaniu usg tak szalało, że czułam się jak we własnym łóżku.

Może tak jest jak piszesz. Ja czułam zawsze w pracy i wieczorem, a wczoraj troszkę w pracy a wieczorem nic i dzisiaj też nic. Może przez ten upał tak sie rozleniwiło maleństwo. Mam nadzieję, że wieczorem odezwie się.

Mnie nogi nie puchną, ale dokuczają mi skurcze łydek. Biorę magnez dodatkowo i jakis czas miałm spokój, a dzis od nowa. Straszny ból.

K...M ja nie mam takiego problemu, ale podobno w ciąży to sie zdarza. Może powiedz lekarzowi o tym

reklama
Irlandzkiemu nie wiem cczy uda mi się konkretnie wytłumaczyć a będę u niego za 2tyg a do polskiego jadę za miesiąć.....:dry:
z chęcią bym sobiejakieś krople nawilżające zafundowała....
ale nie bardzo wiem czy i jakie można.....
ale dziękuję za radę.....
myslałam o jakimś domowm sposobie...ale też nic nie przychodzi mi do głowy:-(

Irlandzkiemu nie wiem cczy uda mi się konkretnie wytłumaczyć a będę u niego za 2tyg a do polskiego jadę za miesiąć.....:dry:
z chęcią bym sobiejakieś krople nawilżające zafundowała....
ale nie bardzo wiem czy i jakie można.....
ale dziękuję za radę.....
myslałam o jakimś domowm sposobie...ale też nic nie przychodzi mi do głowy:-(

Mozna wode jedynie - zadnych kropel do nosa, zadnych inhalacji - wode zwykla destylowana... tyle bez konsultacji z lekarzem

Ka...M Ja też często mam suche śluzówki w nosie i psikam sobie wodą morską (ja mam Sterimar) możesz ją kupić w aptece, nie wiem z jakich firm są i Irlandii.

butterfly27 ja tez mam skurcze:-( ale głównie rak albo palców u nóg, lekarz przepisał mi Aspargin t.j. na niedobór magnezu i potasu.
Poza tym piję Cappuccino z magnezem ;-)

A my walczymy z ta lazienka. Dzisiaj spalismy 4h tzn moj maz bo ja potem pospalam w dzien. To na razie tylko rury i kucie, a za tydzien kafelki, drzwi i okno. Po urlopie nasze gniazdko
(czyli pokoik) nasz i malenstwa 2w1. Brzuszek juz widac, bo obcy ludzie zaczeli zwracac na niego uwage. wystrzelil tak jakos z dnia na dzien. Jak tam wasze brzuszki rosna?

Ja juz dawno mam brzuszek widoczny. Chyba nasz chłopaczek będzie spory ;-)
Nie da sie nie zauwazyc że jestem w ciąży, ale nasz niewyedukowany naród nic sobie z tego nie robi. W kolejce w banku stałam 20min. Chyba po prostu trzeba sie upominac o swoje i tyle...

reklama
Dziewczyny, a co robicie ze spuchniętymi stopami?????? Moczenie w zimnej wodzie i trzymanie w górze, pomaga na bardzo krótko:-( Aż mnie pieką:szok:
Pomocy!!!!!!

Do góry