kilolek
podwójna listopadowa mama
dzieki! nie miałam siły doczytać co pisalyście wcześniejMary_mary podała wcześniej linki do tych artykułów:
Urlopy macierzyńskie wydłużone od 2009 r. - eGospodarka.pl - Prawo pracy
Dłuższy urlop macierzyński w dwóch częściach - Praca i ubezpieczenia - Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy
ja odliczalam za cały rok.Aza z tego co mi wiadomo, to będziemy mogły odliczy tylko 2m-ce, a nie cały rok. Przynajmniej tak w zeszłym roku miała moja znajoma, urodziła we wrześniu i dostała procentowo za 4 m-ce.
A ja byłam dziś u mojej ginki, poodbierać wyyniki i takie ttam. Co prawda nie powiedziałam jej, że z niej rezygnuję, ale to nic. w każdym razie wzięla mnie na badanie tętna, a w międzyczasie gadała z położną i cąły czas się do niej odwracala i co ona się do niej odwracała to tetno dziecku spadalo doo 70 byłam w niezłej panice, ale jak dłuższą chwilę obie sę skupiły to było ok. 150. Mimo wszystko się zdenerwowałam. Zwłaszca, ze gin nie przyznała, że to jej wina tylko powiedziała, ze coś jest nie tak i że mam bezwzględnie leżeć i codziennie przychodzić na badanie tętna. Tylko jak mam przychodzić leżąc??
A w ogóle to ja tak rzadko tu wpadam, bo cięzko Was doczytać, tyle piszecie :-) mam nadzieję, ze wybaczycie, ze nie jestem na bieżąco.