reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

dzieki! nie miałam siły doczytać co pisalyście wcześniej

Aza z tego co mi wiadomo, to będziemy mogły odliczy tylko 2m-ce, a nie cały rok. Przynajmniej tak w zeszłym roku miała moja znajoma, urodziła we wrześniu i dostała procentowo za 4 m-ce.
ja odliczalam za cały rok.

A ja byłam dziś u mojej ginki, poodbierać wyyniki i takie ttam. Co prawda nie powiedziałam jej, że z niej rezygnuję, ale to nic. w każdym razie wzięla mnie na badanie tętna, a w międzyczasie gadała z położną i cąły czas się do niej odwracala i co ona się do niej odwracała to tetno dziecku spadalo doo 70 :szok: byłam w niezłej panice, ale jak dłuższą chwilę obie sę skupiły to było ok. 150. Mimo wszystko się zdenerwowałam. Zwłaszca, ze gin nie przyznała, że to jej wina tylko powiedziała, ze coś jest nie tak i że mam bezwzględnie leżeć i codziennie przychodzić na badanie tętna. Tylko jak mam przychodzić leżąc?? :confused:

A w ogóle to ja tak rzadko tu wpadam, bo cięzko Was doczytać, tyle piszecie :-) mam nadzieję, ze wybaczycie, ze nie jestem na bieżąco.

reklama
czesc dziewczyny! dzisiaj miałam usg i dzidzius jest zdrowy i własciwych wymiarów :-) ! Niestety złosnik nie chce pokazać co ma miedzy nogami hihi...
Niestety mam podejrzenie o przodujące łożysko, co grozi cesarką i krwawieniami, ale podobno często się podnosi w miare upływu ciązy ..zobaczymy...trochę się martwię..
Pozdrawiam was jak zwykle ciepło!!

Witam Witam:)

Dziekuje za troske...i trzymanie kciukow...

az mi glopio ze was tak martwie soba.....:-(

JA dzis przyjechalam do domku na weekend mam przepustke...

ale chyba to zly pomysl bo bardziej sie denerwuje....

U nas mozna powiedziec ze lepiej wyniki sa lepsze....i woogle ale co niepokoi lekarzy to to ze malemu strasznie "lata" tetno..

a do tego ta pogoda....nie da sie oddychac....

No pozatym to TZ sie cieszy ze jestesmy w domku chodz na chwile....

musze wam powiedziec..ze widze jak TZ aptrzy na mnie ze by chcial sie pokochac...a wiadomo ze nie wolno....

a mnie tez sie chce... ehehehe

a ja wam gratuluje:)
poznania płci

Pozdraiwam;) ..

buzka;)

czesc dziewczyny! dzisiaj miałam usg i dzidzius jest zdrowy i własciwych wymiarów :-) ! Niestety złosnik nie chce pokazać co ma miedzy nogami hihi...
Niestety mam podejrzenie o przodujące łożysko, co grozi cesarką i krwawieniami, ale podobno często się podnosi w miare upływu ciązy ..zobaczymy...trochę się martwię..
Pozdrawiam was jak zwykle ciepło!!
mi się podnioslo, co prawda nie za dużo. Nadal jest niskoschodzące, 4cm od ujścia.

Może gdzieś tam się wczoraj w Gdyni widziałyśmy:-) Wpadliśmy na chwilę zobaczyc co i jak z moim M , ale było tyle ludzi , że zwątpiłam. Jutro wybieramy się na cały dzień tam , moze będzie mniej ludzi:-)
No może, na to że będzie mniej ludzi to bym nie liczyła. Z każdym dniem zbiera się tam coraz więcej, a zwłaszcza w sobotę (będzie Perfect i Bajm), a w niedzielę uroczyste wypłynięcie. Jest czadowo i warto to zobaczyć.
Czytałam na ten temat, łożysko zasłania ujście macicy. Może ci się podniesie, a jak nie to przecież to się zdaża najwazniejsze, że o tym wiesz.

Dziewczyny, a w takich sytuacjach (jak urlop lekarza) to lekarz rodzinny nie może dać zwolnienia?

No może, na to że będzie mniej ludzi to bym nie liczyła. Z każdym dniem zbiera się tam coraz więcej, a zwłaszcza w sobotę (będzie Perfect i Bajm), a w niedzielę uroczyste wypłynięcie. Jest czadowo i warto to zobaczyć.

Czytałam na ten temat, łożysko zasłania ujście macicy. Może ci się podniesie, a jak nie to przecież to się zdaża najwazniejsze, że o tym wiesz.

Dziewczyny, a w takich sytuacjach (jak urlop lekarza) to lekarz rodzinny nie może dać zwolnienia?
może. Ja kilka razy brałam od rodzinnego. I tez jest 100% płatne.

mi się podnioslo, co prawda nie za dużo. Nadal jest niskoschodzące, 4cm od ujścia.
no mnie powiedziała, że moze się podnieść, zobaczymy, stresuje się tym...:-(

To prawda, będziemy obserwować jest brzeżnie przodujące więc tylko brzegiem nachodzi ale mimo wszystko martwie się..

Pozdrawiam was!

Ostatnia edycja:
reklama
może. Ja kilka razy brałam od rodzinnego. I tez jest 100% płatne.

No dziewczyny to jest dla was jakies rozwiazanie!

A ja mam w domu totalna demolke, remont łazienki nie do opisania co tu sie tu dzisiaj dzieje no i do łazienki lece pod chmurke. Smialam sie ze moj maz ma dzisiaj nocny dyzur i chodzi ze mna siku na dwor w nocy bo sama mam stracha.

dudziakowa super, bardzo sie ciesze ze troche spedzisz czasu w domku i nam cos napiszesz. Jesli chodzi o sex to rozumiem, że ciezko, a wy tak juz macie szlaban do końca?

Do góry