reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam dziewczynki. Jestem dość świeżą babyboom-ką ale już mi się tutaj podoba. Dziewczynki, ja może nie jestem specem, ale słyszałam, iż wkładanie sobie tampona jest zabronione w ciąży. Czytałam o tym parę razy. Jeżeli się mylę to sorki, ale ja chyba nie zaryzykowałabym :). Pozdrawiam Was serdecznie i życzę DUŻO ZDRÓWKA :-)

reklama
Witam dziewczynki. Jestem dość świeżą babyboom-ką ale już mi się tutaj podoba. Dziewczynki, ja może nie jestem specem, ale słyszałam, iż wkładanie sobie tampona jest zabronione w ciąży. Czytałam o tym parę razy. Jeżeli się mylę to sorki, ale ja chyba nie zaryzykowałabym :). Pozdrawiam Was serdecznie i życzę DUŻO ZDRÓWKA :-)

Mówiąc szczerze to ja właśnie czytałam, że to jest dobry sposób. Poza tym u lekarza mamy wiecej rzeczy "tam" wkładanych i nic się przecież nioe dzieje więc myślę, że od małóego tamponika się nic nie dzieje...

Ja juz dawno mam brzuszek widoczny. Chyba nasz chłopaczek będzie spory ;-)
Nie da sie nie zauwazyc że jestem w ciąży, ale nasz niewyedukowany naród nic sobie z tego nie robi. W kolejce w banku stałam 20min. Chyba po prostu trzeba sie upominac o swoje i tyle...

Ja nieraz jak stoje dosc dlugo to specjalnie przestepuje nerwowo z nogi na nogę, glośno oddycham, opieram sie o scianę i ociaram pot z czoła, jednym słowem robie wszystko zeby wszyscy widzieli ze jest mi słabo:tak::-D Niestety jeszcze ani razu nikt mnie nie przepuścił:no::wściekła/y:

Ja sie tam zbytnio nie opierniczam... w autobusie, tramwaju podchodze do miejsc oznaczonych i prosze o ustapienie miejsca, a jesli siedzi na nim osoba uprawniona to sie rozgladam, wybieram "ofiare" i wale prosto z mostu - jeszcze nikt mi nie odmowil. W kolejkach tak samo - po prostu mowie ze jestem w ciazy i podchadze do okienka - jeszcze nikt nie zaprotestowal - i nie mowie tego jakos placzliwie czy proszaco - mowie twardo i zdecydowanie.

Ja dzisiaj stałam 20 minut do kasy w markecie. Wszystkie były otwarte oprócz uprzywilejowanej.:wściekła/y:
Kiedyś jak chciałam żeby mnie ktoś na poczcie przepuścił to dostałam takie zjeby, że teraz juz wole siedzieć cicho.

Dziewczyny wiem ze pisalyscie Cie kiedys o zgadze, jednak nie pamietam co dokladnie gdyz nigdy nie mialam i myslalam ze mnie to nie bedzie dotyczyc. Jednak grubo sie mylilam i tak jak mnie piecze to masakra. Chcialam sama poszukac ale dokopac sie do odpowiedniej strony graniczyloby z cudem, wiec ponawiam temat i czy moglybyscie napisac jakis sposob zeby sobie chociaz troszke ulzyc? Bo wiem ze specjalnych "lekow" na zgage nie mozna brac w ciazy????

Dziewczyny, a co robicie ze spuchniętymi stopami?????? Moczenie w zimnej wodzie i trzymanie w górze, pomaga na bardzo krótko:-( Aż mnie pieką:szok:
Pomocy!!!!!!
maść z kasztanowa pomaga.

Klaudia, ja słyszałam o migdalach i mleku, samma stosuję zimną wodę, bo tylko to mi pomaga.

Chyba tez sie nie bede opierniczac, tylko stawac na poczatku kolejki i tyle.

A do tego jeszcze bezsennosc mnie dopadla. Czuje sie jakbym sie dopiero obudzila, a nie spalam dzis w dzien. Juz sobie mleko zagotowalam, podobno pomaga.

Ja dzisiaj stałam 20 minut do kasy w markecie. Wszystkie były otwarte oprócz uprzywilejowanej.:wściekła/y:
Kiedyś jak chciałam żeby mnie ktoś na poczcie przepuścił to dostałam takie zjeby, że teraz juz wole siedzieć cicho.
oj kobietko a Ty jezyka w buzi nie masz?? naucz się walczyć o swoje bo jeszcze troszkę a będziesz musiała walczyć o nową istotę:)

reklama
ja jeszcze żadnego sposobu nie sprawdzałam....
brzucha nie ma więc jawet jakby powiedziała ż jestem w ciąży to ktoś mógłby mi odpowiedzieć" taaa ja też" więc nawet nie próbuję... a po 2 przeważnie na zakupy chodzę z D więc on nosi torrby i chyba nie muszę się upominać o swoje... jeszcze daję radę :tak: może za 2 miechy... jak mi się brzuszek pokaże;-)

Do góry