reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

A mi na samym poczatku ciazy wyskoczyl taki okropny pieprzyk na udzie. Jest strasznie suchy i duzy. Nie jest bardzo odstajacy ale tez nie rowny ze skora. Jest ciemny w srodku. Bylam z tym u lekarza ale po niby ogladnieciu go stwierdzil ze nie wyglada na czerniaka. Ale starsznie mnie on martwi bo naprawde takiego jeszcze nigdy nie widzialam. Boje sie ze moze zle go ocenil i tak naprawde cos jest nie tak. A nie wiem czy zdaze w Polsce zajsc do dermatologa.

Oprocz tego mam straszne problemy z jakimis chrostkami/ syfkami na calej klatce, ktore strasznie swedza. Noi mam taki okropny grysik na plecach ale wiem ze to akurat sa hormony. Niestety nie zawsze sie wyglada idealnie w ciazy.

reklama
No niestety... nie chodzi mi o idealny lub nie wygląd, raczej o to czy to coś niebezpiecznego i co z tym robić... W sumie tak patrzę, że ta plamka powoli już blednie...
I odkryłam jeszcze czerwone popękane żyłki przy kostkach, że nie wspomnę o wystających już niestety żylakach... Tzn z żylakami to juz na zabieg się kwalifikuje no ale to nei teraz - wiadomo...

co do krostek to mi wyskoczyły na przedramionach niedawno ale nigdzie idziej wiec nie wiem z czego to moze byc, może mam na cos uczulenie no a moze to hormony nie wiem... Aha czasem swędzi....

u nas po słoneczku mega gradobicie
prąd nam wysiadł telewizor się skończył
więc siedzę z małą przy świeczkach :cool2:
czekam aż mąż wróci może korki wystrzeliły niestety dla mnie za wysoko żeby sprawdzić więc jeszcze godzinkę poczekamy

Nieslyszalam o tym,zeby nosic nawet male obcasy :cool2:Dlaczego jaki ma byc tego pozytywny skutek??

jestem po operacji żylaków na nodze i naczyniowiec zawsze mi to powtarzał więc pewnie bardzo ważne dla lepszego krążenia i słyszałam to samo od ortopedy

w telewizji również natknęłam się kilka razy na programy o prawidłowych butach gdzie lekarze mówili o wysokości obcasów

więc dla mnie to ważne i raczej na płaskim za dużo nie biegam zresztą wtedy odrazu bolą mnie łydki
ja kupując butki zwracam na to uwagę

a mi za to wyskakuje duzo pryszczoli i tez zauwazylam na brzuchu i na rece 2 male zabarwienia...ale slyszalam ze podczas ciazy to normalne..hormony itp..takze sie tym nie przejmuje...jedynie to te pryszcze mnie wkurzaja bo sa upierdliwe jak u nastolatki:tak:

a ja co wieczór smaruję się balsamami i zauważyłam, że moja skóra na karku i ramionach jest sucha, łuszczy mi się:-( i wciągu dnia muszę ja nawilżać, jest to nie komfortowe, no i źle wygląda przy bluzkach z odkrytymi plecami, a mało tego wyskakuja mi na karku pojedyncze syfki, gdzie przed ciążą żadnych nie miałam.

reklama
Do góry