reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Ja też uważam że ciąża to taki moment kiedy należy się odpoczynek, nawet jeśli ma się lekką pracę...Jest to w zasadzie jedyna taka szansa żeby na 100%o siebie zadbać... Potem jak już jest dzidziuś to raczej na relaks czasu nie będzie.

nie za bardzo wiem na jakim watku o tym napisac ale powiedzcie mi co sadzicie o szkole rodzenia?? czy bedziecie sie zapisywac?? no i w którym tygodniu sie za to zabrac jakby co??

Dzien dobry

Posciel ladna:-)
Zazdroszcze wam kompletowania wyprawki:tak:Ja praktycznie wszystko mam po pierwszym dziecku,brakuje wozka i fotelika moze jekiegos podgrzewacza.
Chyba,ze dzidzia okaze sie dziewczynka wtedy bedzie trzeba conieco dokupic w rozu ,bo mam typowo chlopiece rzeczy:tak:

U mnie dzis piekna pogoda wsumie juz trzeci dzien,az zyc sie chce:-)

Co do pracy i zwolnien l4,ja niepracowalam juz w pierwszej ciazy i tak niepracuje do dzis:-pI nienarzekam,dobrze mi w domu mam kupe roboty:tak:

Milego dnia zycze

Hihi Kam ja mam detektor na 2 pary sluchawek a wsumie i tak jednej tylko uzywam bo moj K nie ma zbytnio czasu na sluchanie, ale za to sam przystawia uszko i czeka az zaburczy hehhe :-):-)
my też mamy 2 wejścia ale nie mogę znależć moich słuchawek od mp4:-p więc korzystamy z jednych
Helenko ja poczulam pierwszy raz maluszka w 13tyg co wydawalo mi sie poprostu niemozliwe i myslalam ze to napewno jelita albo ze mam 2 w brzusiu, na USG kiedy okazalo sie jednak ze jest jedno spytalam czy to mozliwe ze czuje maluszka a ta babka powiedziala ze wszystko mozliwe.
Moja kolezanka zas dopiero w 24/25 tyg dzidzie poczula!
I jak tu sie statystyk trzymac.
Nie martw sie i na Ciebie czas przyjdzie, a moze czujesz a nawet nie wiesz ze to dzidzia :) :-):-):-):-)
ja poczułam pierwszy raz w ok 14-15tyg ale tylko tam w środku bo jak już pisałam na zewnątrz jeszcze nie chce kopać....:-(;-)

Nie dala bym tyle kasy za posciel,obojetnie czy dla jednego czy wiecej dzieci,pomysl,ze musisz miec jakas na zmiane chociaz jedna.Niechodzi o caly komplet tylko podstawy przescieradlo,poszewki.
Ta pierwsza jak dla mnie ladniejsza ;)

reklama
Ja raczej bede pracowac do konca tzn do konca wrzesnia moze pazdziernika, ale kocham swoja prace i niestety nikt mi nie bedzie placil za urlop czy L4 :-(wiec kase trzeba odlozyc. Zasilki tutaj nie sa wystarczajace zeby przezyc, jedyne co to moze na pampersy by starczylo i jakas pierdolke.
Ja robiac paznokcie jestem wykonczona bardziej od siedzenia niz jak obcinam klientki i moge sie poruszac.

Co do poscielki to tez bym nie dala tyle co za ta AMY ale ta pierwsza bardzo ladna i delikatna. Mi sie strasznie ta podoba z Ebaya z Anglii ale cena tez jest powalajaca. Ale na podobny wzor uszyje sobie sama, nie wiem tylko czy zrobic unisex czy poczekac i zrobic typowo dla chlopczyka lub dziewczynki :-)

Załączniki

• lollipop-lane-rosie-posy--cot-cotbed-quilt.jpg
    lollipop-lane-rosie-posy--cot-cotbed-quilt.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 26
Do góry