reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Weri Twoja dzidzia na tych zdjęciach taka duża się wydaje :-) śliczna! Gratuluję córuni:tak:
To chyba z usg3d, bo takie wyraźne, ja mam to badanie 13 lipca, nie mogę się już doczekać!

reklama
Witajcie pisalam juz na watku wynikow o swoim usg podobno mamy miec coreczke!:-) Jak na razie dobrze sie rozwija wrzucilam troche zdjec do swojej galerii jak ktos ma ochote podgladnac to zapraszam! Wczoraj poszalalam nakupowalam ciuszkow ale jeszcze nie kupuje nic rozowego bo to nigdy nic nie wiadomo;-)

Weri GRATULUJE CORECZKI! Wiem jak bardzo chcialas corcie wiec ciesze sie razem z Toba :* :-):-):-)

Ja mam USG 3D 2 lipca, tak jak Enka i już też się nie mogę doczekać, ciekawa jestem płci

Dudziakowa trzymam kciuki za Was

Pozdrowienia

U mnie wszystko jak najbardziej ok!!! Maluch zdrowy, duży - waży 444 g (a tydzień temu 319, rośnie jak szalony :-) )
A ja... super!! Szyjka 40 mm!!!! nie skróliła siię przez całą ciążę nawet o 1 mm, rozwarcie 0, ryzyko poronienia 0. Nie ma to jak dobry sprzęt i dobry lekarz.
Przy okazji zmieniłam lekarza!!! \o/ (jest cholernie drogi ale naprawdę dobry)
No i... za 2 tygodnie jedziemy na wczasy, bo nie ma żadnego zagrożenia :-)
Mój mąz spytał czy mogę jechac na wczasy tzn czy to dla mnie bezpieczne, a lekarz "to zalezy jak pan prowadzi" ;-)

super wiadomosci:-)i bardzo dobrze ze zmienilas lekarza:-)

Witacjcie;)

dzis dostalam....krwotoku rnao i wyladowalam w szpitalu...no i wsumie do nego wracam..zaraz...przyszlam po rzeczy... dziewczny trzymajcie za nas kciuki podpbno mam tam byc przez cale wakacje zoabczy sie co to bedzie....:szok:

ehhh mam dolka napsiam do Gie-oski moj nuer zeby wam podalwa co u mnie....od czasu do czasu..

buziaki:)
oj biedactwo nasze...
Witaj Szjoan :-) moim marzeniem jest trójeczka :tak: Chociaż chciałabym mieć 2 chłopaczków i dziewczynkę.
mi tez sie marzy trojeczka:-)juz prawie dwie trzecie planu wykonane:-)
sorki ze nie czytalam tam do gory bo normalnie nie dam rady taka zla jestem ze szok :|
bylam dzis u gina po zwolnienie no ale od poczatku....
wczoraj kolezanka odezwala sie do mnie na GG ze podobno moj Gin nie przyjmuje od dzis wiec ja dzownie i sie pytam bo mialam przeciez po zwolnienei przyjsc... i mowia ze tak ze nie wiadomo gdzie bo ich nie poinformowal itp i ze do pani doktor W. wiec mysle zwolnienei to zobcze co to za baba i zobacze czy zostane czy nie.... pozatym mialam dowiedziec sie plec sama na tej wizycie bo ostatnio to schowal sie i nie pokazał .... no i umowilam sie poszlam... a tam stara jedza bladz!!
usg mi nie zrobi bo to szkodliwe... wziela mi tetno u dziecka sprawdzila nacisnela brzuch i powiedziala ze zwolnienia nie da bo nei widzi podstaw !! ze powinnam wrocic do pracy.... za lada !! i gdzie ja mam pracowac? z brzuchem .... w sklepie spozywczym :| normalnie myslalam ze nie wiem co zrobie... to ja na zwolnieniu siedze tyle czasu i na koniec ciazy dopracy pojde jak brzuch wywaliło... pierdolnieta ona ze szok sorki za słownictwo ale nie moge inaczej i dala mi do konca tyg bo dzis mi sie konczy i mam wracac do roboty....
a wiecie co jest lepszE? ja myslalam ze badanie glukozy to jest podstawowe badanie .... no ale pytam sie jej ze lekarz dal mi skierowanie i cyz cos jeszcze mam zrobic odrazu...a ona ze po co wogole mi ta glukoza bo ja mam dobra (chyba zobaczyla w badaniu krwi ) no i ze to meczarnia jest i nie potrzebne mi ono ... :|
jakas nienormalna mi ona ... no i teraz nie wiem co mam robic :| jutro ide do pracy zwolnienie tygodniowe zaniose :| i pogadam z kierowniczka zobacze co ona powie :| a i jeszcze do innego gina sie zapisze moze jakos mnie poratuje....

eh ja to od poczatku mam problemy z ginekologami :(

ale Ci sie babsko trafilo wspolczuje...i czy ona w ogole ma prawo odmuwic Ci zwolnienia??jakas niepowazna ta baba szczegolnie ze fizycznie pracujesz!!

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim! Mam dzisiaj strasznie podły humor. Wczoraj popołudniu dopadły mnie bardzo nieprzyjemne skurcze. Powtarzały się tak co 45 min - godzinę. W końcu wieczorem połknęłam nospę i zasnęłam. Dzisiaj jest już nieźle, ale ciągle się tym martwię. Takie coś mi się zdarza tak raz w tygodniu. Lekarz mówi, że groźne są tylko bolesne skurcze np co 5 minut. Mam nadzieję, że ma rację. Dobrze, że w piątek mam wizytę, to sprawdzi, czy nic się tam złego nie dzieje. Martwię się :-(

ja tez ostatnimi czasy miewam głupie sny - jakies beznadziejne i jak wstaje siku w nocy to pod nosem sie z nich smieje ale jak juz wstane rano i hce je powtórzyc mijemu R to nie pamietam... No i ten moj problem ze spaniem nie zawsze ale czesto sie budze i nie moge sapac. Poszłam juz za Wasza rada i spie tez na prawym boku no ale nie zawsze pomaga...
Mma tez pytanko w którym tygodniu a moze juz zaczełyście czuc Wasze malenstwo-ja wyczytałam w jakiejs gazecie ze podobno ok 20 jezeli pierworódka a 16-18 jezeli nie.... Czy to prawda... Ja nadal czekam....

reklama
ja tez ostatnimi czasy miewam głupie sny - jakies beznadziejne i jak wstaje siku w nocy to pod nosem sie z nich smieje ale jak juz wstane rano i hce je powtórzyc mijemu R to nie pamietam... No i ten moj problem ze spaniem nie zawsze ale czesto sie budze i nie moge sapac. Poszłam juz za Wasza rada i spie tez na prawym boku no ale nie zawsze pomaga...
Mma tez pytanko w którym tygodniu a moze juz zaczełyście czuc Wasze malenstwo-ja wyczytałam w jakiejs gazecie ze podobno ok 20 jezeli pierworódka a 16-18 jezeli nie.... Czy to prawda... Ja nadal czekam....

Helenko ja poczulam pierwszy raz maluszka w 13tyg co wydawalo mi sie poprostu niemozliwe i myslalam ze to napewno jelita albo ze mam 2 w brzusiu, na USG kiedy okazalo sie jednak ze jest jedno spytalam czy to mozliwe ze czuje maluszka a ta babka powiedziala ze wszystko mozliwe.
Moja kolezanka zas dopiero w 24/25 tyg dzidzie poczula!
I jak tu sie statystyk trzymac.
Nie martw sie i na Ciebie czas przyjdzie, a moze czujesz a nawet nie wiesz ze to dzidzia :) :-):-):-):-)

Do góry