reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Długo mnie nie było, ale postaram się nadrobić czytanie :-)

Dudziakowa - trzymam kciuki!!!! Na pewno będzie dobrze!!!!!

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy, które do nas dołączyły.

Ja po zmianie gina w końcu jestem naprawdę zadowolona :-) Nowy doktor zrobił mi wszystkie badania, przepisał witaminy i leki na grzybka (okazało się, że go mam) i teraz czuję się super:-) A najwspanialsze są w nowej przychodni położne!!! O wszystko można pytać, przyjść kiedy się chce - zawsze doradzą, zbadają tętno dzieciątka - po prostu coś wspaniałego :-) I wszytko na kasę chorych :-) Teraz wizyta i USG 10 lipca i doczekać się nie mogę. Dawno już dzidzi nie widziałam. Trochę mnie tylko martwi, że prawie wcale nie czuję jak się rusza (już 19 tyg. i 3 dni!!!):-( Choć położna mówi, że pewnie po prostu tego nie umiem rozpoznać. Sama nie wiem... Zobaczymy 10 lipca co powie lekarz :-) Teraz zastanawiam się czy robić USG 3D.
Trzymajcie się Mamuśki :-)

reklama
Cześć dziewczyny!

weri gratuluję córeczki! wiem, że bardzo chciałaś, więc mam nadzieję, że mała nie zrobi Wam niespodzianki ;-)

bosastopka cieszę się, że zmiana lekarza okazała się strzałem w 10!!!!

Monia_Arek pościele piekne! zwłaszcza ta droższa, ale ja jednak tyle za pościel nie dam :-(co nie zmienia faktu, że chociaż sobie popatrzę :-)

co do zwolnienia w ciąży, to ja również uważam, że każdy pracuje tyle ile może! ja nie dawałam rady, miałam ciąże wysokiego ryzyka, więc poszłam na L4 i nie żałuję! i nie mam problemu ze zwolnieniem! ja idę do ginki na wizytę, to czeka już na mnie wypisane :-)

a poza tym to mam doła, bo dowiedziałam się, że córeczka mojej koleżanki ma wznowę raka z przerzutami do wątroby :( a już było tak dobrze!
no i jeszcze popsuły nam się oba auta! złote widmo stoi u blacharza, a czerwone trupiszcze ma popsutą skrzynię i że to auto jeszcze przywiezione z Anglii, z kierownicą po drugiej stronie to już go nie będziemy naprawiać :-( może sprzedamy go na części, albo jako uszkodzone ? eh zła jestem, bo w tej chwili nie mamy czym jeździć! zwłaszcza mąż do pracy, bo pracuje poza Łodzią i nic tam nie dojeżdża! do jutra mam pożyczone auto od rodziców. w piątek ma być gotowe "złote widmo"! mam nadzieję, że tak będzie

MONIA-AREK cieszę się, że nam pokazałaś te pościele, aż moja tejściowa się zapytała czemu się tak uśmiecham. Śliczne te pościele mi się najbardziej podoba ta cała biała z serduszkami. Tylko ja na początek chcę mieć kołyskę, więc do lutego mam pewnie jeszcze czas z decyzją. Ja bym chciała zobaczyć taką pościel na żywo. Nie znacie może jakiś dobrych hurtowni?

Hejka dziewczyny!
ja mam taki proeblem, że wieczorem tuż koło palców bolą mnie stopy! nie są opuchnięte, ani nic w tym stylu, ale bardzo bolą! nie chodzę w butach na obcasie! nie wiem czemu tak mam? powinnam się tym martwić? na pewno powiem o tym gince, ale wizytę mam dopiero 7.07.
no i jeszcze bolą mnie plecy, ale do tego już przywykłam ;-)

A ja dziewczyny jestem wykonczona. Pogoda mnie wykancza. Strasznie duszno i goraco. Stopy mi puchna i pieka 24 na dobe. No ale czego sie nie znosi dla dzidziusia. hehe Macie moze jakies metody zeby ochlodzic stopy? Odrazu mowie ze miska z lodowata woda pomaga na chwilke, dopoki trzymam stopy w wodzie. Czuje sie jakbym je polozyla na goracym kaloryferze.

Klaudzia ja miałam w poprzedniej ciązy tak że puchły mi nogi jedyny sposób jaki słyszałam to poleżeć z nogami ułożonymi wyżej i są kremy chłodzące do stóp może poszukaj gdzieś w sklepach kosmetycznych albo w aptece.

Dudziakowa trzymaj się czekamy na wieści co u Was

ta droższa posciel mnie bardziej się podoba ale widziałam taka samą tylko bez baldachimu i tego przybornika do wieszania na łóżeczka i bez falbany na dole jak dla mnie to zbędne rzeczy i kosztowała coś ok 140 zł razem z kołderką i poduszką i rożek tez był. Ale co się komu podoba oczywiście;-)

a poza tym to mam doła, bo dowiedziałam się, że córeczka mojej koleżanki ma wznowę raka z przerzutami do wątroby :( a już było tak dobrze!
no i jeszcze popsuły nam się oba auta! złote widmo stoi u blacharza, a czerwone trupiszcze ma popsutą skrzynię i że to auto jeszcze przywiezione z Anglii, z kierownicą po drugiej stronie to już go nie będziemy naprawiać :-( może sprzedamy go na części, albo jako uszkodzone ? eh zła jestem, bo w tej chwili nie mamy czym jeździć! zwłaszcza mąż do pracy, bo pracuje poza Łodzią i nic tam nie dojeżdża! do jutra mam pożyczone auto od rodziców. w piątek ma być gotowe "złote widmo"! mam nadzieję, że tak będzie

przykre jest jak dziecko choruje i to jeszcze na tak straszna chorobe:-(ile dziewczynka ma lat??
Mi tez sie auto mc temu popsulo i do dzis jest nie naprawione bo nigdzie czesci do tego rupiecia nie ma a ja uziemiona wr nawet nie chce myslec o tym bo tylko cisnienie mi skacze:-(a tym angielskim autem jezdziliscie po polsce??to zlote widmo to jakie auto??:-D:-D:-D:-D

gawit a zmieniałaś obuwie? chodzi mi o to czy nie zaczęłaś nosić kalpeczek albo jakiegoś obuwia na całkiem płaskiej podeszwie?

pamiętajcie dla nóżek żeby obuwie zawsze miało mały obcas a klapki podwyższenie na pięcie

reklama
Do góry