reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Cze , ale mam tyły ;-) z pisaniem. Nie ustosunkuję się do wszystkich, bo niestety padam....
BanAna - trzymam kciuki za WAS, zdrowia.
Martolinka - niezła zmiana obwodów, a nóg Ci zazdroszczę, nie dość, że wysoka jesteś, to jeszcze szczupłe nogi.;-) a przygoda z autem - jak zwykle maszyny muszą się psuć wtedy kiedy nam się śpieszy i zależy.:-(Taksówkarz bez komentarza.
Ania - dobrze Ci, cisza spokój.;-)

Co do ubioru , to ja czasami myślę, że za lekko moje panny ubieram, bo czasami jedynie rajstopki i spódniczkę mają, ale od auta blisko mamy do obu przedszkoli. U nas mikołaj przyszedł, niestety jakiś taki "poturbowany był wydarzeniowo;-);-):-D . Hanka w przedszkolu dostała cudną poduszkę hipcia, Gonia z racji choroby leżała i drobne oznaki zainteresowania mikołajowymi paczkami wykazywała, od nas dostały pierdółkowe gazetki z gadżetami, od babci z Poznania zegarki, od babci z Pomorza ciuchy. Małżon zapowiedział, że kupi mi coś pod choinkę,,, tja i mam sobie wymyślić:-D:-D:-D, babcia z Poznania o nas pomyślała i drobne prezenty wysłała.
Ok, znikam, bo snu mi potrzeba, po nocy czuwania nad temperaturką i jej zbijaniem.

reklama
Cze
nas zasypało i wirusem połamało..., tzn. Hankę i małżona, Gonia już ok, ja jeszcze się trzymam. Także fajnie;-):-D
Temperatura na zewnątrz powala, bo aż -5,5 teraz.:szok:
Życzę miłego dnia.

witam poznym rankiem. u nas przepiekna pogoda, niby +3, ale slonce swieci, super mi sie bieglo, po trawce ( biegam po polu golfowym, mam rzut beretem), dzisiaj sama, z mp3,bo sasiadka ma dyzur w polskiej szkole. dostalam mojego spodnie do biegania na zachete :-)

u mlodej dzisiaj ma byc mikolaj, gdyby nie to, to raczej zostawilabym ja w domu, bo mi bardzo kaszlala w nocy. zreszta w przedszkolu polowa dzieciakow podobnie. zanioslam paniom po kawalku sernika z moich urodzin,zeby mnie nie kusil za bardzo :tak:

martolinka, szczerze podziwiam twoje sukcesy w walce z kilogramami i obwodami. etna, twoje rowniez!
kilolku, bardzo mi sie podobasz w nowych wloskach :tak:
ana, ja chyba tez troche za lekko ubieram, bo przewaznie w legginsy (spodnie jej zwykle spadaj z tylka, chyba,ze maja regulacje) i nie daje rajstop jeszcze tylko takie bardzo grube podkolanowki, one sie nazywaja do gumowcow. sa bardzo cieple i cieple kozaczki z kozuchem w srodku. zdrowia dla was !

u nas pieknie biało. Poszlism na sanki, wrócilismy przemarznięci i z bólem michasiowego ucha :-( dałam paracetamol i czeka co dalej z tego wyniknie

halo halo;-);-)

zostały 2 tygodnie do świąt więc wzięłam się za porządki świateczne. DZiś już umyłam okna i wyprałam firany , jutro dzieci pokój z każdym zakamarkiem
Robiliśmy wczoraj pierniki ;-)dziunka Twój przepis jest boski - kolejny rok fascynacji;-)zdążayłam zrobić tylko jedną porcję. Jutro druga , bo całą rodzinę obdzielamy i na wigilię do przedszkola

co u Was?

Hej,
U nas chorobowo..smarkate jesteśmy wszystkie trzy, tylko S. się uchował (pewnie do czasu). Do tego Marta ma brzydki kaszel, więc idę z nią na 12.00 do lekarki..:-(
Martolinka, podziwiam i ...zazdroszczę!!!Zazdroszczę wytrwałości i silnej woli..u mnie nie działa ani jedno, ani drugie..
Kilolek, ja ubieram oba potworki w spodnie kombinezonowe, na to kurtką, a pod spodniami rajtuzki (w żłobku/przedszkolu zmieniam na dresowe lub spódnice)..
Sawi, nieźle z tą przedszkolanką..na szczescie u nas nie ma wytycznych, co do ubioru:tak:
Gawit, super z tą licytacją!!!:-) Bombki super były!!!
U nas Mikołaj też dopisał, nawet okazało sie, że i ja byłam grzeczna:-D:tak: Dziewczyny słodyczy mają taki zapas, że hoho..przedszkole i żłobek dopisały, z mojej pracy też były paczki dla dzieci:-)
Zdrówka dla wszystkich chorowitków dużych i małych!!!

maxweel to Was dopadło paskudztwo..zdrówka
Mam prośbę dziewczyny. napiszcie mi jakie macie sprawdzone ciasto na pierogi. Robię co roku z innego przepisu . Teraz też sobie nie zapisałam więc będę szukac na nowo. Dajecie jajko? czy tylko mąka i woda? to już na smaczkach poproszę;-)w sobotę będę je lepić i pomrożę żeby mieć to z głowy

Marta, podrzucilam moj przepis na smaczki.

wczoraj porzucilismy Macka u babci i zrobilismy sobie wycieczke do Krakowa :-) jejjjuuuuu jak ja tesknie za tym miastem...
Tom podziwial rynek, kiermasz swiateczny, wybawilismy sie, wydalismy kase i wrocilismy :-) no ale przydala nam sie taka wycieczka tylko we trojke :-)
no i dzis powrot do normalnosci.... :-)
a teraz kawka :-)

reklama
Kupiłam dziś jakieś cudo do dywanów0 vanish powder coś tam.. do prania na sucho. Za jakieś 15 minut mam tylko odkurzyć dywan i ma być jak nowy.. zobaczymy;-)
muszę jeszcze drzwi pomyć dokładnie.
Pieknie u nas sypie śnieg ;-)wczoraj wybrałam się z Antkiem na jabłuszka i zjeżdzaliśmy z łysej góry:tak:

Do góry