reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
u nas tez cudasnie,rano sypało,weekend zaliczony juz na górce ;)

moze w sobote pojedziemy na Satrowke zobaczyc choinke ,podobno jest czadowa !!!

hej
moja młoda w końcu śpi ,Kuba w przedszkolu więc trochę ciszy w końcu , Lenka tak chrypi że już słuchać nie mogłam , do tego mega katar i milion pobudek w nocy , dzisiaj ciut lepiej
maxwell zdrówka
martolinka i jak dywan?? może by mi teściowa takie cudo przywiozła bo przylatuje w czwartek ,jeśli chodzi o pierogi to ja robię tylko mąka + woda(wrzątek) + odrobina ciepłego mleka
lotka fajnie że wypad się udał :tak:
śniegu nasypało dość sporo ,no i poszłabym z Lenką na sanki ale jeszcze poczekam , za to Kuba szaleje w przedszkolu na jabłuszkach :tak:

proszek do dup.... wtarłam go porządnie w dywan , zostawiłam 2 razy dłuzej i dywan wygląda tak samo. Tyle tylko , że ładnie pachnie w całym domu. musiałam poł godziny odkurzać żeby to dziadostwo wyciągnąć z dywanu , spod mebli żeby Ala kuleczki nie dorwała.
Obok Antka przedszkola jest pralnia dywanów . Zajde dziś i zapytam ile by to kosztowało

witam sie i ja, baaardzo tu pusto ostatnio
martolinka, ja z kolei niedawno kupilam jakas super piane do dywanow w spray, tez vanish, drogie bylo i tez do d....
zwykle rozrabiam plyn do prania odkurzaczem w misce i szoruje szczotka ryzowa, starajac sie uzywac tylko piany i przez noc ladnie wysycha a efekt lepszy niz odkurzaczem, ktory zajmuje kupe czasu a chodzi jak sieczkarnia

maxwell, kurujcie sie
lotka, zazdroszcze wycieczki

jakos w tym roku nie mam w sobie entuzjazmu do ubrania choinki. jeszcze nie kupilam, bylismy w jednym miejscu,ale bylo drogo.
na sob musze malej zrobic stroj aniolka, chodzilam po sklepach i jak na zlosc, pelno strojow,ale nie aniolow. za to w jednym ciuchlandzie znalazlam zaslony przepiekne, bladorozowe z naszywaymi kilkoma duzymi kwiatami i biedronkami do sypialni mlodej, za cale £2, a takie porzadne,z gruba podszewka, dlugie prawie do ziemi, i podczas prasowania okazalo sie, ze to next

witam z rana. Ja juz od dawna na nogach.
A. jak wstał o 5 to pobudził towarzystwo :dry:

banana a żywą czy sztuczną ubieracie? my jeszcze z tydzien poczekamy. W tym roku A. ma urlop przed świętami wiec nie jestesmy ograniczeni do weekendów.

U nas też była dzisiaj szybsza pobudka - Marysia odwalila S. histerię przy łykaniu syropka..zaś mu zwymiotowała, więc chcąc nie chcąc ja wstałam, a Marta się obudziła:-(
AniaSm, jak Lenka, lepiej?
Banana, super z tymi zasłonami:-)
Kilolek, a jak Zuzia? Ja tak sobie myślę, że chyba w ten weekend ubierzemy choinkę (tradycyjnie sztuczną)..

Hej
u nas dzisiaj tez pobudka z rana, chociaz to sie juz normalne robi :-( a szkoda,bo lubię rano pospac
Kuba juz w przedszkolu, wczoraj lepili balwana :tak: no i śnieg caly czas pada
maxwell a Marta jak? Lena na szczęście jeszcze tylko katar ma
u nas tez tradycyjnie sztuczna kupilam w zeszlym roku duza i niedlugo ja ubierzemy

reklama
Zuza nieźle ale to raczej zasługa nurofenu, bo średnio co 4-5 godzin zacznają sie płacze. Jesc wtedy nie chce mimo, ze jej burczy ostro wiec daje jej dodatkowow paracetamol, bo nurofenu nie moge tak czesto. Żeby chocaz zjadła. nie wiem czy mnie lekarka nie opierniczy za ten paracetamol, bo tak daje a nie wiem na co ale bez tego jadła 3 razy dziennie po ździebku i z wiielkim płaczem a tak może chociaz nieco sił nabierze, bo ciemiączko juz napięte, jak nic odwadniac sie zaczeła. Dzisiaj mam kontrole ale bez numerka to pewnie posiedze tam sobie nim mnie ktoś wpuści :eek: zobaczymy. Chciałabym uslyszen ze to zęby a nie angina np choc takiego hardkoru z ząbkowaniem to ja jeszcze nie widzialam.
Wlasnie kończę wyszywać świąteczną skarpetę dla Zuzi, dzis jesli mi pozwola powinnam skończyc. I własnie tak dosżłam do wniosku, ze Michał ma taka bardziej ddziewczeca, chyba im zamienię, tylko muszę napis przeszyc.

Do góry