reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hi hi laski:-Dpomyliło mi się:-Dw udach mam 57- już poprawiłam:-pw talii na wysokości pęka mam 89;-)
:-D:-D:-D dobre :-D

kilolku ale ja pod spodnie tez rajstopki zakładam,cieńsze ale mimo wszystko są wiec raczej nei w tym rzecz
pozatym Emi sama się ubiera
ja ci pokaże jutro filmik jak moja córka kroi składniki
2 dni temu pieczarki szybciej pokroiła odemnie i to tak w paseczki....
kilolku nie mogę się doczekać jutrzejszego dnia
super! a czy ja mowilam ze moi okna u siebie pomyli. chcieli wiareczne naklejki wieszac wiec musieli umyc. niezle im wyszlo, ja tylko dotarlam tylko wypalcowali je naklejajac naklejki :-)

reklama
Powiem Wam, że jestem miło zaskoczona Mikołajem w przedszkolu! :szok: najpierw była licytacja fantów i ludzie na serio dawali kupę kasy za jakieś pierdółki! te moje bombki - jedna poszła za 50 zł, a druga za 25 :szok: i Mikołaj dawał dzieciom prezenty! takie wielkie paki, a tam pełno słodyczy :szok: i do tego kucyk z laleczką (to trafili w gust Martysi ;-)) ja myślę, że spokojnie z 50 zł ta paczka warta :szok: sam ten kucyk to lekko ze 20-30 zł kosztował! nie wiem co dostali chłopcy, ale chyba panie wyczaiły, że dziewczynki te kucyki lubią, bo codziennie wszystkie dziewczynki przynosiły do przedszkola swoje kolekcje kucyków :-) ale bardzo się dzieciaki cieszyły! szkoda tylko było, bo rodzice poprzychodzili ze starszym rodzeństwem, które nic nie dostało i był płacz tych dzieci! no takie z rok-dwa starsze to jestem w stanie zrozumieć, ale tam histerię zrobiła dziewczyna na oko z 10 lat mająca :szok: ale ta jej siostra nie lepsza więc chyba rodzice bezstresowe wychowanie preferują ;-)

gawit no fantastyczny wynik!
No troche nie fajnie z tymi prezentami, moze dzieci powinny dostawac wtedy gdy rodzin nie ma
Ja miałam zgryz w zesżłym roku, bo Kuba wyszedł z zabawką jak go odbieralismy a Michaś sie pytał gdzie dla niego. ALe posżlam do pobliskiego kiosku i sma sobie wybrał co chcial. W tym roku dostali zabawki do grupy (odkurzacz, zelazko, deska i mały lekarz - kazda grupa to samo) i kazdy pudelko michalków a jutro z tej okazji jada na wycieczke. Ale jeszcez na pewno będą paczki 17-tego. W zeszły roku były clausiekie reklamówki slodyczy (na koncowym zebraniu mówili ze wartosci 60zł)

Julka w swoim drugim przedszkolu dostawała właśnie takie paczki że hoho, zawsze w szoku byłam:tak:

Asię odebrałam dziś z godzinkę później, ale też pół godziny później poszła do przedszkola więc prawie się wyrównało ;-)
W każdym razie było już po Mikołaju i obiedzie. Wg Asi Mikołaj miał ogromną rózgę i koronę na głowie;-) W każdym razie zachwycona. Ciekawe czy zdjęcia robili? Paczkę dostała i jak to ona od razu się za nią zabrała, jako jedyna z grupy;-):-D pewnie pomyśleli że dzieciom słodyczy nie kupuję:-p

Potem byłyśmy na obiedzie u dziadków, a na 16 pojechałyśmy na Rynek, zaraz wstawię jakieś fotki. Kurcze wymarzłam przeraźliwie, ale Julia się uparła i koniec bo było rozstrzygnięcie konkursu. Najpierw nagrodzono najlepsze prace (bałwan się nie załapał ;-) ) a pozostałe dzieci zostały wyczytane na końcu i każde miało zdjęcie z Mikołajem i otrzymało kalendarz adwentowy, więc Julka w sumie zadowolona:-)
Tylko że przemarzłyśmy, bo wyczytywanie wszystkich uczniów biorących udział w konkursie z klas 1-3 wszystkich wejherowskich szkół trwało wieczność:baffled: a że Julia chodzi do SP nr 8 to możecie sobie wyobrazić ile to trwało:baffled:

Acha, chciałam o pomoc prosić jeszcze!

Zajrzałam pod szufladę w lodówce a tam wody pełno:szok: nie wiem skąd bo lodówka chłodzi normalnie...macie jakiś pomysł? Nigdy jej nie rozmrażałam bo ona to sama robi ale może powinnam???
Jaką temperaturę macie ustawioną?

I jeszcze coś. Od razu wzięłam się za umycie całej, i tak już był czas i górna uszczelka w drzwiach dosłownie cała czarna:szok: uszczelki czyszczę regularnie, za każdym razem jak półki przecieram więc szok:szok: skąd i jak?

U nas też był dziś mikołaj, Igor zadowolony i o dziwo Julia też:szok:
Co do paczek to kupowali rodzice, między innymi Ja:tak: i może dla tego Julka zadowolona bo wiedziałam co może chcieć. Ale i tak najbardziej marzy jej sie lalka Monster High- czy jak to sie pisze, ale cena kosmiczna.:szok:

KILOLEK ja też Igorowi ubieram dresy a na to spodnie od kombinezonu, tyle tylko że dziś rano jak wychodziliśmy do przedszkola było -10 stopni.:tak:

Dziunka my mamy na 4 stopnie lodówka, a -18 zamrażarka.

dziunka hehe oh współczuję ale na pewno warto było ;-)

mamajulii eh to ja bym pewno juz rajstopy do tego dołozyła :D ale Wy tez nie macie blisko do tego przedszkola prawda?

KILOLEK blisko nie blisko, na nogach max 15 min, rowerem max 5 min. Ale niektórym moim koleżankom to się wydaje masakrycznie daleko, a ja juz sie przyzwyczaiłam. Najgorzej jest jak zaczyna wiać wiatr, bo my mieszkamy na górce więc jak wieje to łep urywa.

reklama
MamaJuli ja puściłam hasło po rodzinie i już 3 lalki będą :-) dostanie też piżamę i perfum z Monster High bo to też jej się marzy:tak: śledź promocje bo za 80 zł możesz lalkę dorwać np. w Auchan były ostatnio wszystkie na 80 zł przecenione, bo tak ceny się wahają od 100zł do 160 zł:szok:

Do góry