reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

reklama
Witajcie

Wpadłam znowu na szybko nawet nie poczytalam listopada :-(

Od rana w ciągłym biegu, byłam u ginekologa z Oliskiem a ze było jeszcze troszkę ludzi przede mną to zawiozłam go spowrotem do domu z babcią na podworku był. Niby było 0 stopni ale myslalam ze słonce wyjdzie. Jak wrocilam od lekarza zabralam Oliska znowu do pediatry zeby zobaczył tą wysypkę na dłoni i zważyłam małego 13.600kg w ubranku. Jak go ubieralam zauwazylam ze miał przeraźliwie zimne nozki, mimo ze w bucikach zimowych i grubych rajtkach był. W domu go orzebralam, wlozylam do ciepłej wody nozki, nasmarowalam mascią i polozylam spac. Pytanie? CZY WASZE MALUCHY PRZY TAKIEJ POGODZIE JAK DZIS CHODZĄ W OCIEPLANYCH SPODNIACH ZIMOWYCH?
Polecialam znowu do osrodka do ginekkologa, potem na zakupy, dom ogarnąc i zasiadłam do sniadania........jakos dla mnie jedzenie nigdy priorytetem nie było ale dzis przegięłam. U lekarza wsio ok, na pierwszy rzut oka, moje ciągnące jajniki prawdopodobnie spowodowane są hormonami. Bylam pewna ze mam zapalenie jajników ale gin i na fotelu i na usg dopochwowym nic nie stwierdził. Jutro mam zrobic sobie hormony, progesteron, i jakies jeszcze 2, jestem w fazie owulacyjnej, piękny pęcherzyk mam wiec mogę się badać.

No nic uciekam bo pewnie OLi zaraz wstanie.

Pogoda nie wiadomo jaka, wyszło slonce, zaraz zachodzi, zostawiłam małego mamie i polecialam było ciepłe slonce wracam zimno, ech!

edit.. u nas kroluje "nie mogę", " nie mam czasu" Dzis u pediatry ktorego Oli nie lubi i się boi nie chciał pokazać dłoni.....chował ją i m,ówił ze "nie może":baffled: Zeby pokazac udało mi się na siłę jedną rączkę wyprostować zeby lekarz zobaczyc choc troszkę.

Ostatnia edycja:
No ale nie napisałaś co z tą wysypką??

Moja nie chodzi już w ocieplanych spodniach (jakoś tak niedawno tu o to pytałam Martolinki chyba), wyprałam i schowałam.

Taaak, to "nie mogę" u nas też jest i to jeszcze ze smutną minką :-D

Tak sobie ostatnio myślę , ze te problemy , które "przytłaczały" mnie z okresu niemowlęcego Antka teraz wydają mi sie takie błahe ;-) cała "jazda" zaczyna się dopiero teraz a co będzie za parę lat?

Dziunka co z wysypką? A lekarz dał masc do zrobienia w aptece i tyle z hydrokortyzonem i czyms tam jeszcze. Powiedział ze to podrażnione a od czego przeciez sam nie wie. Poszlam do lekarza po sam lek bo i tak wiem ze w temacie a co to moze sam gdybac. Ja narazie obstawiam.....tez tylko gdybam............jakis czas temu wyciskalismy pomarancze wysiskarką elektryczną ale taką ze się nnaciska a ona się kręci, naciska się pomaranczę. To był super pomysł zeby Oli to co wycisnie wypił. Jedną umyłam i chyba przelalam wodą i Oli wycisnął i wypił ale ze chciał jeszcze wyciskac to tylko resztę przepłukałam na szybkiego. A ze Oli ma mało siły wiec ja brałam rękę na jego i tak wyciskalismy. Wysypkę zobaczylam po 2-3 dnicah ale nie wiem czy wczesniej jej nie było. Rączka prawa jest bardziej lewa mniej. Rano jest bledsza a im OLi więcej rączką operuje jest bardziej czerwone. To tak trudno wytłumaczyc jak to wygląda. Niby nie same krostki tylko zlewające się w plamy, dziwne to. Jak za tydzien nie przejdzie isc do dermatologa. Mamy brac tez zyrtek 10 kropli i wapno 2x5 ml. Dermatolog tez moze gdybac. Oli jak miał plamy na rączkach i nozkach bo za duzo sie kąpał powiedziała ze to Łojotokowe zapalenie skory a g...no prawda była. No ci lekarze to ciągle strzelają jak nic.

Igi też już od paru dni nie chodzi w ocieplanych..jeansy ogrodniczki i rajtki.ale fakt dziś zimno i sama zmarzłam.wiec w sumie mogłam mu zalozyc te ciepłe.

obok orlenu był jakiś pożar widowisko ze hoho 2 wozy strażackie .Igi oszalał:-Di strażaków sporo i nawet 2 koło nszego bloku się krecilo w pełnym umundurowaniu:-D

spać mi się już nie opłaca iść i idę jak zombi dziś do roboty.nie mam sił naprawdę.jutro wolne i spie po spacerku z Igim do upadłego.

reklama
No ale dermatolog to na pewno więcej widział w swojej karierze niż pediatra jeśli chodzi o wszelakie wysypki. Ale to śliska sprawa, fakt.

Może być od pomarańczy, choć moje laski na tej samej wyciskarce wyciskają i cytryny i pomarańcze i nigdy nic takiego nie miały, ale np. od ogórków kiszonych Asia ma od razu podrażnioną całą brodę. A ogórki też mają kwaśny sok.

Do góry