reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

Ula ja biorę kwas 1x0,4 mg , zanim zaszłam w ciąze też taką dawkę. Mój lekarz twierdzi , ze to wystarczająca ilość - sporo kwasu pochłaniamy też przez jedzonko ;-)

reklama
tak o,4mg (teraz wcle, bo i tak zwracałam). Ja na studiach uczyłam się o kwasie foliowym i mowa była o tym, ze to jest nieprzekraczalna dawka. Nadmiar jest bardzo szkodliwy ale czytałam już wczesniej, ze niektórzy lekarze móiwą, ze ię wysikuje wec widac sa jakies 2 szkoły.
A skąd te 5mg? na nie wiedzialam, ze takie sprzedają

Marta a teraz tez bierzesz kwas? Bo ja brałam jakos na poczatku a potem to juz normalne witaminy dla kobiet w ciązy. A taka dawka jest na receptę albo juz nie cos czytalam ze mozna normalnie kupic bez recepty.

tak dalej biorę. Do tego mam żelazo 1x dziennie , prenatal DHA i euthyrox (to na tarczyce)/ Mój lekarz jest przeciwny braniu witamin w tabletkach jeżeli morfologia jest ok:tak:

mój też, dlatego ja nic nie biorę tn z witamin, bo tak to no-spa, magnez i dopegyt. Wszystko co 6 godzin z zegarkiem w ręku, takze wprawiam się w nocnych pobudkach :baffled:

mój też, dlatego ja nic nie biorę tn z witamin, bo tak to no-spa, magnez i dopegyt. Wszystko co 6 godzin z zegarkiem w ręku, takze wprawiam się w nocnych pobudkach :baffled:

:-:)-:)-( ojej i znowu musisz brac ta no-spe :-(, ale co zrobic

Odebrałam dzisiaj zadowolonego przedszkolaka z przedszkola i pojechalismy kupic kurtkę zimową. Udało mi się upolować w Smyku w promocyjnej cenie, a jutro jeszcze maja 20% rabatu dla posiadaczy karty z reala. Tak wiec kurtke mamy odlozona i jutro ja kupimy jadac na basen za ok 30zł :szok:. No i sama jestem w szoku bo wybrałam kolor pomarańczowy :laugh2: To normalnie nie w moim stylu :rofl2:, bo to nie mój kolor, ale Pawel przymierzyl 7 kurtek i w tej najbardziej mi się podobał:tak:.

Pola to super ta twoja tesciowa, ale moja tez ma swoje za uszami jak Cię to pocieszy:rofl2: i mieszkam z nią w jednym mieszkaniu na jednej kuchni i lazience :eek: ja to dopiero sobie zycie ułozyłam:laugh2:.

Anawawka ciekawa jestem czy uda sie twoim tesciom odpieluchowanie? (a oni pracuja czy juz nie?)

ano niestety muszę
fajnie że tak tanio uda ci się kupic kurteczkę

mnie trochę martwi, ze tego kwasu nie bralam :/

reklama
tak
tym razem nie brałam tzn brałam przed (ale dość nieregularnie) i pierwsyz miesiac a potem jak zaczęłam wymiotować to przestalam, bo i tak natychmiast wracaly

Do góry