reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

reklama
Etna a ja uwielbiam Antoniusza w odcieniach pomarańczowego i brązu ;-)korzystam póki mi pozwala się ubierać;-)

sprytne :-)
Ja osobiście nie mam nic pomaranczowego, ale dzieci ładnie w nim wyglądają :-D, ale tylko winny się tłumaczy więc już nic nie mówię:-p. Ale Antek ma śliczną tą kurtkę pomaranczową:tak:. My to albo kupimy te same buty, albo te same kolorki kurtek :happy2:

Witam raz jeszcze. Tak nie śmiało ale pisze po długiej przerwie, bo kiedyś pisałam ale na innym wątku a teraz już od ponad 2 lat podczytuje was:zawstydzona/y:.

No więc ja mam na imię Marzena ,mam córcie Julie już prawie 5 lat i synka Igorka 2 latka ( urodzony 25 listopada 2009r).

Teraz to muszę ogarnąć te moje suwaki bo tragedia jakie stare tylko muszę sobie przypomnieć jak to się robiło:szok::szok:

Acha najważniejsze ,bo tak wrypałam się bez pytania:zawstydzona/y: czy mogę do was dołączyć????????????????

Witam się i ja :))) Z góry przepraszam za przerwę ale miałam ciężki tydzień. Zaczęło sie od poniedziłaku kiedy zmarł tata mojej psiapsióły. Ona nikogo nie ma, tylko brata w Anglii więc długo nie myśląc zwolniłam się z pracy ( w tamtym tygodniu pracowała od 14 do 22 więc najgorszy układ) i do niej pojechałam. Jej tata zmarł w domu więc czekałam razem z nią na lekarza i na przyjazd zakładu pogrzebowego. We wtorek wzięłam wolne i załatwiałam z nią sprawy. W środę spóźniłam się godzinę do pracy bo po drodze koło mi się odkręciło. Na szczęście poznałam ten dźwięk bo to samo mieliśmy jadąc w wakacje do Etny, więc szybko zjechałam. Złapałam Pana z UPS i dokręcił mi koło. Musiałam jednak wrócić do domu bo mój musiał zdjąć koło i coś tam poprawić. W czwartek pracowałam całą zmianę ale w piątek poszłam 2 godziny później bo byłam na pogrzebie. W sobote oczywiście miałam gości a w niedziele wizyta u rodziców. W taki oto sposób zabrakło mi czasu na forum...

Mamajulci witam i mam nadzieję, że spodoba Ci się u nas ;)))

Etna dziękuję za pamięć i pochwal się jutro kurtałką :)))

Dziunka fryzura czadowa!!!! Lasencja, że ho ho...

Aga4444 mój tez jeszcze w pampka robi i póki co czekam bo na razie ma spazmy na nocniku i na nakładce.

Cleo współczuję sąsiadki.... Wredna baba...

tak o,4mg (teraz wcle, bo i tak zwracałam). Ja na studiach uczyłam się o kwasie foliowym i mowa była o tym, ze to jest nieprzekraczalna dawka. Nadmiar jest bardzo szkodliwy ale czytałam już wczesniej, ze niektórzy lekarze móiwą, ze ię wysikuje wec widac sa jakies 2 szkoły.
A skąd te 5mg? na nie wiedzialam, ze takie sprzedają
te 5mg sprzedają na recepte
bo ja z Emilką taki miałam przepisany na recepte

Witajcie :)

Nasz Synek prędzej uspił rodziców niż sam zasnął, ech........kąpiel juz po 19 zrobiona a Oli usnął przed 22. Gdybym nie musiala jeszcze nakarmić zwierząt pewnie nie zwlokłabym się już z łozka ale mus to mus a teraz to juz spać mi sę nie chcę.

Witaj mamajuli1 :-) My tutaj sobie gadu gadu a inne mamy nas podczytują :-) i to 2 lata w ukryciu :-)

mamajuli pewnie, ze możesz witamy :)
Ula ja brałam kwas 0,4 a teraz od dawna już tylko Femibion. Co do podróży... Moja koleżanka z pracy ma 2 córeczki: 2,5 i niecały rok i podróżują jak szaleni, byli na kanarach, na Florydzie, w Portugalii nie wiem gdzie ich nie było.
Ja teraz tylko turystyka krajowa, bo jakoś za bardzo boję się tego, ze Ala zachoruje za granicą, poza tym wizja podróży długiej już jak o niej myślę to mnie męczy :). chciałabym kiedyś pojeździc po świecie, ale chcialabym, zeby dzieci cos z tego skorzystaly i zobaczyly troche swiata... Zobaczymy jak to bedzie - na pewnoe wada jest to, ze wtedy dzieci beda juz sporo kosztowac w podrozy, za maluchy sie nie placi :)

Cleo współczuje, moja kolezanka tez ma taka sasiadke i kosztuje ja to mnostwo nerwow. Dopiero po ostrej rozmowie męza z sasiadka troche sie uspokoilo, bo to taki typ baby, ktora jak do niej grzecznie to sie nakreca, dopiero jak ktos na nia huknie to kladzie uszy po sobie. ja na szczescie mam spoko sasiadow, nawet ostatanio spotkalam pania i pytalam czy im Ala w kosc nie daje za bardzo, a ona mowi,z e wcale, czasem slycha jak placze, ale jak do nich wnuki przyjezdzaja to sie boja ze dom rozniasa :).

Uff.. ja dzis bylam u gina - spedzilam w poradni czas od 8 do 12.00 :). Ale ten mlody lekarz na ktorego tak narzekalam od 2 wizyt bardzo u mnie plusuje, nie wiem czy sie wyluzowal, czy moze juz mnie pamieta, czuje sie teraz duzo bardziej komfortowo idac do niego.
Dzisiaj mnie rozwali zupelnie, jak po badaniu podal mi reke zeby pomoc wstac z fotela !!! Rany to bylo z jednej strony bardzo mile z drugiej strony z drugiej myslama ze spale sie ze wstydu albo parskne smiechem bo ten mi reke podaje a ja na tym fotelu rozkraczona :-D:-D:-D:-D
No ale najwazniejsze ze wyniki mam super i z ciaza wszystko ok, pod koniec marca mam usg.

Obejrzalam polska wersje "perfekcyjnej pani domu", ojej ale beznadzieja... Angielska wersja nawet mi sie podobala, jakos byla mniej sztuczna. No i ta prowadząca Małgosia Rozenek, rany boskie, laska schudla chyba ze 20 kg do tego programu !!

mamajuli witaj!

ja tez wolałam angielską panią domu. Nawet dzisiaj kawałek udąlo mi się obejrzeć. Tylko szkoda, ze ja tych wszystkich sposobów czyszczenia ni mogę zapamiętać. Co na co :-(
ale dzisiaj wreszcie opanowąłam składanie tych podkoszulek!!! zawse mnie to fascynowało a jakoś nie mogłam załapać.

reklama
mamajuli witaj:tak:

etna, martolinka mi mlody też sie podoba w pomarańczowym:tak:
Wlasnie kurtkę na wiosnę ma w takim kolorze, no niecałą ale pomaranczowego jest duzo:-D

Do góry