reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
No co ja mam Wam powiedzieć... "Gosia jest kochana, wszystko potrafi, "co bym bez ciebie zrobiła", bardzo mi szkoda, nie chcę skrzywdzić, ale albo utopię siebie albo..., jak się poprawi to zadzwonię po ciebie, idź na wychowawczy".

Taaa a co ja zrobię za 400 zł miesięcznie z dzieckiem w domu, jeszcze przez to przepadnie młodej przedszkole.

Jadę dziś cv zawieźć do Kwadji, chociaż na chwilę coś będzie, bylebym tylko zarabiała, a w międzyczasie porozsyłam cv do biur.
Kurczę to moja pierwsza praca, siedzę tu blisko 7 lat i teraz mam szukać nowej. Nawet nie wiem jak...

Jacek:
Dzień dobry Paniom.(tak trochę nieśmiało bo jestem tatą ale przecież nie ma forum dla nas)
Jagoda (moja żona) trochę zaniedbała to forum (2,5 roku) bo próbując zapanować nad naszymi dziećmi i znaleźć jakąś pracę nie znajduje już czasu na takie przyjemności jak rozmowy z Wami. Mamy jednak (zwłaszcza ja) coraz większą potrzebę porównania naszej młodszej z jej rówieśnikami postanowiliśmy reaktywować to wcielenie Jagody.
Czy mogę się trochę poudzielać ? Mam tylko dylemat czy pisać tu czy w październiku bo Dobrusia ostatecznie urodziła się w październiku.

dziunka24 - bardzo mi przykro, my przeżyliśmy to rok temu więc wiem jak się teraz czujesz. Niestety rynek pracy w mniejszych miastach jest tragiczny z czego pracodawcy bezlitośnie korzystają.

Dziunka - jak nawet będziesz na wychowawczym możesz pracować ;-), trzymaj się kochana, powiem , że ja się zasiedziałam w jednym miejscu , bo w lutym minie mi 12 lat :szok: , zamiast się rozwijać, to ja się zwijam , ale przy małych dzieciach trudno by było zaangażować się na maxa w jakieś prace. Ehhh trzymam kciukasy, by Ci się powiodło .

Dziunka juz jakis czas temu tez miałąs jakies zawirowania w pracy ale ostatecznie wszystko było ok. Moze teraz tez tak bedzie? Trzymam kciuki!

Ja tez kompletnie nie wiem jak zabrac sie za szukanie pracy. Poprzednią miałam jako pierwszą i cos ok 3 lat w niej pracowałam. Mialam juz pozycję, wynagrodzenie bardzo dobre, premię od sprzedazy a teraz??? Sama nie wiem co bedzie dalej. Narazie jeszcze 3 msc bezrobocia płatnego.

DZIUNKA u mnie podobna sytuacja jest sama nie wiem jak mam szukać tej pracy. Pracowałam przez 3 lata w kancelarii, ale w innym mieście. Teraz mieszkam 50km dalej brak znajomych nikogo, kto mógłby coś podpowiedzieć. Szukanie na oślep, bo mimo, że mam wykształcenie kierunkowe pracy jako polonista znaleźć nie mogę. Wysyłam swoje CV, ale często słyszę, że bardzo chętnie by mnie przyjęli tylko boją się, że im ucieknę w końcu do szkoły.

reklama
Do góry