reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej
kilolek też dzisiaj złożyliśmy choinkę i pustawo się zrobiło ale wkurzyłam się bo mi Kuba się za nią chował i oberwał mi kwiatka tak że zostały tylko dwa wiszące badyle :szok: ,wsadziłam listki w wodę i czekam aż korzenie puszczą to wsadze znowu
dziunka współczuje utraty pracy chociaż czasami to jest bodziec żeby sobie znaleść coś lepszego więc trzymam &&&& żeby się szybko coś dużo lepszego trafiło :tak:
pola fotkę koniecznie musisz nam wrzucić :-)
u mnie pada deszcz ze śniegiem , beznadziejna pogoda :wściekła/y:

reklama
Cześć dziewczynki,

Dziś nawet nie próbuuę nadrabić.. Weekend spędziłyśmy z Alą u rodziców, M na natrach. W niedzielę mieliśmy jechac do Wawy, ale tak się stało, ze nagle zmarł drugi dziadek M :(.
Wzięliśmy urlppy i zostaliśmy na poniedziałek. M nas w poniedziałek wieczorem przywiózł do Wawy bo miałam dziś wizytę u gina, sam wrócił na pogrzeb. Bardzo był z tym dziadkiem z wiązany, widze, że bardzo to przeżywa.

A ja mam katar, zaraziłam się od rodziców albo teściowej, super, tylko czekam aż się Ala zarazi. Idę pić gorące kakao i spać...

Agrafka dobrze ze sie odezwalas, wspolczuje straty kolejnej bliskiej osoby :-(, smutne i w tak krótkim czasie. Dla was dużo zdrówka

agrafka i dziunka, wspolczuje. dziunka, obys znalazla lepsza prace

nasza choinka tez juz rozebrana. w niedziele mloda zaliczyla swoj pierwszy basen. troche pechowo trafilismy, bo akurat mieli awarie i brodzik ze zjezdzalnia dla maluchow byl zamkniety, a glowny basen zamiast miec 32 st to mial tylko 29st, jak dla mnie zimna woda, ale bylo pelno innych dzieci i moi tez poszli. ja wolalam poczytac ksiazke przy stoliku zaraz obok basenu ;-) generalnie bardzo jej sie podobalo, na poczatku byla troche nieswoja, ale szybko jej przeszlo.
w pon rano zabralam ja po rocznej przerwie do takiego jakby klubu malucha na 2 godz, chyba byla najstarsza i nie bylo az tyle dzieci co pamietam z zeszlego roku,ale bylo ok. troche mi wstydu narobila, gdy przyszedl czas na mala przegryzke. oczywiscie nie chciala jesc, a mleko dali jej w kubeczku i darla sie o butelke :sorry2: wszystko inne pije z kubka, ze szklanki, bidonu itp,ale mleko zawsze z butelki i nie chce sie przekonac. musze nad tym bardziej popracowac, bo wstyd, o zebach nie wspomne. na szczescie na razie zeby ma zdrowe i proste.

czy sa jeszcze u nas dzieci bez zadnej piatki? niby od czasu do czasu gryzie palce i skarzy sie,ze boli,ale nic tam nie widze, ani nawet nie moge wymacac palcem. na szczescie mnie nie gryzie

prawie zapomnialam: witam rodzynka :-)

Marcel nie ma jeszcze ani jednej piątki, choć coraz większe góry-doliny robią mu się pod dziąsłami i znów zaczyna tam grzebać więc chyba kolejny etap ząbkowania zaczyna...
Jest jeszcze czas. Teoretycznie tam gdzie czytałam piątki mogą wychodzić nawet do 33 m.ż.

Tom tez jeszcze bez ani jednej piątki... w tym momencie konczy mu się wychodzenie trójek... ale na piątki chyba jeszcze poczekamy :-)

Igi też nie ma jeszcze ani jednej 5 (powinny wyjść do 3 roku ale im wcześniej tym lepiej ponieważ dziąsła twardnieją i im później tym bardziej boli:-:)-( znajomej synek w wieku 3 lat miał przecinane dziąsła bo inaczej strasznie by cierpiał przy tych 5 nie wiem czy to jest reguła ale jej stomatolog tak polecił/kazał nie wiem)

agrafka
współczuję
[*]

aga czasem zęby nei chcą się przerżnąć dlateo dziąśla przecinają. Kuba miał miec przecinane prz jedynkach bo miał już wielkie, wyrośnięte a cały czas po dziąsłem, to dziąsło juz się sine robilo tylko móiwli, ze musi miec min 1,5 roku żeby przecieli a on miał tylko 11 miesięcy ale w końcu same pekły

agrafka
[*]

hej

Ula nie czaję z tym Twoim bezrobociem,bo napisałaś że płatny potem że 6 msc bezpłatny...ja po zasiłku macierzyńskim miałam rok płatnego bezrobocia i tyle...to ty po macierzyńskim miałaś nie płatny czy wychowawczy..kurde zakreciłam się zdeka

agrafka
[*] współczuję a dla Ciebie dodatkowo zdrówka a sio katar

reklama
Cleo napisalam bezpłatne bezrobocie? juz nie bede sie cofac ale napisze jeszcze raz ze bylam na wychowawczym, we wrzesniu skonczyla mi sie umowa o pracę i od października jestem na płatnym bezrobociu ktore trwa 6 msc czyli pol roku, wiec zostały mi jeszcze 3 msc.

My juz na szczescie zakonczylismy ząbkowanie, ufffffffff
powiem ze 5 szły nam cięzko. Ja juz mialam dosc zabkowania. Jak wyszła nam pierwsza 5 nastepna wyszła po 1,5 msc, a potem sie posypały i to tak było ze na dziąsle nic nie widzialam ale po zachowaniu moglam sie kapnąc ze cos jest nie tak, po tygodniu lub dwoch zmienionego Olinka dopiero widzialam ze dziąsełko jest zmnienione i szykuje sie na zabka.

Oli spi, ja usnęlam razem z nim ale musiaalam obudzic sie zeby mu zalozyc pampka. Maz mnie rozbudzil ale jestem padnięta i lecę dalej spac.

DOBRANOC

Ostatnia edycja:
Do góry