reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Cześć laseczki:-)

ufff w końcu ubraliśmy choinkę ;-) sztuczną co prawda ale mąż za nic w świecie żywej nie chce... no cóż trzeba czasem pójść na ustępstwo:rofl2:

maxwell "odchowaj" troszkę Martusię i zrobimy sobie zlocik w Katowicach ;-)

dziunka szok :szok::szok: dobrze że się psiak znalazł ludzie to są świnie, ja byłam ostatnio w schronisku (teście chcą sobie pieska zabrać) i naprawdę mi się serce kroiło biedne pieski...

a tak w ogóle to pozazdrościłam wam wczoraj śniegu a podobno u nas też padał i biało było tylko że o 2 w nocy:cool2::cool2:

a rano piękna POLSKA ZŁOTA JESIEŃ...

etna
... :-):-) "wystrzelanie amunicji":cool2::cool2:... super że męża już masz przy sobie:-)

reklama
a jednak kupiłam dywan :-) ten pierwszy facet napisal, ze juz wysłal pieniądze więc wzięlam u innego za pobraniem. Zanim przywiozą kasa powinna wpłynąć :-D mam nadzieję, że przywiozą przed świętami

Gosiulek też mi się wydaje że to wszystko jedno z tym dicoflorem, przecież się rozpuści ? Dla dorosłych podaje się w kapsułce, wiec też "w proszku"
A tak przy okazji, trzymacie Dicoflor w lodówce ? Ten w kapsułkach ? Bo nic takiego nie ma na opakowaniu, ale mi już któryś farmaceuta każe trzymać w lodówce.

Alicja dziś spała w żłobku godzinkę, zasnęła przed 1.00. W domu już o 7 ziewała, z godzinę się na kąpiel bez problemu, myślałam, że padnie. Gdzie tam. Znowu w łóżku szaleństwo fikanie, po zgaszeniu światła łażenie po domu, finalnie histeria. I dopiero się zmęczyła i zasnęła przed 23.00. ?Nie mam już pomysłu na tego nocnego marka.

Ja nie trzymam, nikt mi nie kazał do tej pory
W moje dzieci też po kąpieli drugie życie wstepuje.
Kubus jutro ma choinkę w przedszkolu, ucieszy się :D a dzisiaj taki szczęśliwy z przedszkola wrócił, bo mieli dzisiaj "teatrzyk o Jezusu" :-):-) czyt. jasełka tylko był zawiedziony, ze Jezusek był lalką a nie prawdziwy :-D

Dziunka a dasz przepis na tego kurczaka:tak:

Zaraz wrzucę na smaczki:tak:

Dzieci nie porównywałabym do zwierząt...których nie musi być.

:szok: nie nam osądzać czego nie musi być :szok:wszystko powstało na świecie bądź,jak wolicie, zostało stworzone w jakimś celu. Ludzie traktują psy/koty itd jak równoprawnego członka rodziny i porównanie psa do dzieci dla mnie jest całkowicie na miejscu. Dziecka z domu się nie wyrzuca bo za dużo gada, ale psa już można?
A sąsiedzi ze szczekaniem nic nie zrobią dopóki się ich o to nie poprosi.

Dziunka Maciek chce to tak zostawić?

Absolutnie. Szefowa już kiedyś "zebrała" trochę dowodów. Będą działać. Chociaż wątpię czy coś wskórają...

a rano piękna POLSKA ZŁOTA JESIEŃ...

U nas już też:baffled:

Alicja dziś spała w żłobku godzinkę, zasnęła przed 1.00. W domu już o 7 ziewała, z godzinę się na kąpiel bez problemu, myślałam, że padnie. Gdzie tam. Znowu w łóżku szaleństwo fikanie, po zgaszeniu światła łażenie po domu, finalnie histeria. I dopiero się zmęczyła i zasnęła przed 23.00. ?Nie mam już pomysłu na tego nocnego marka.

Skąd ta dziewczyna ma energię:-D
U nas jak zaczyna się ziewanie to prawie natychmiast musimy się do łóżka wpakować, bo jak przetrzymamy godzinę to mogłaby szaleć do północy. Dlatego do wanny wrzucam laski już tak o 18-18:30, o 19:30 najpóźniej już śpią.

tylko był zawiedziony, ze Jezusek był lalką a nie prawdziwy :-D

:-D:-D:-D

Asia śpi jeszcze, Julia w szkole i za 5 minut zaczyna lekcje.

reklama
Też tak myślałam. Ale dzięki między innymi temu szkoła zamykana jest o 16:tak: a nie tak jak w innych gdzie siedzą do 17:30. Niby tylko pół godzinki, ale jednak.
Jedyny minus to to że jest ogrooomna i niestety Julia żeby dojść do świetlicy i obiad musi zejść z drugiego piętra, przejść trzy ogromne hole, dwa korytarze i wejść po schodach na pierwsze piętro. Więc musi wyjść ze "starej"szkoły i przejść do "nowej" w której mieści się gimnazjum. I jak ta chmara na przerwie wylęgnie na hole to masakra:baffled: te maluchy giną wśród tych starszych. Dziwię się że jeszcze nikomu się nic nie stało, prawdziwa szkoła przetrwania:-D ale i najlepsza w mieście;-)

Do góry