reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witajcie:tak:
pierwszy wakacyjny poniedziałek włąśnie sie zaczął. Dziś z M robimy sobie dzień głodówki , bo obżeraliśmy się jak dzikie świnki:tak:Antek ma słoiczek i z głowy.

Cleo , kilolku udanego spotkania!!!!!!!!:tak:
Dziunka widzisz znalazłąs rozwiazanie!!! ze tez nie pomyslałam o wplywie zakończenia karmienia na cykl!!! Asia juz nic nie cmoka?

anawawka co robiąłs w tak długi wieczór?;-)

Antek zawołał ,ze chce kupke i zrobił na kibelek. Różnie to z nim jest, ale mysle , ze jak tak od serca sie za to wezme bedzie ok.

Przyglądałam sie naszym chłopcom na wyjezdzie . Kazdy z nich jest inny!! inne maja charktery , przyzwyczajenia , temperamenty itp. Fascynujace , ze juz u takich maluchów widac różnice osobowosciowe

reklama
dzień dobry :-)

my już na nogach i niedługo idziemy na placyk bo KILOLEK przyjeżdza z MICHASIEM I KUBUSIEM HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

tak tak wpadłam się pochwalić :-)

Super, czekam na fotki!

no to ja się na szybko pochwalę, ze jade do CLeo!!!!! hahaha
no spakowani, gotowi, zaraz wyruszamy.

Dziunka w 11-12 tyg nie wykrywane testem ciąze to prawidllowe?

Nie mam pojęcia czy prawidłowe, chodzi o to ze testy wychodzą negatywnie a ciąża jest.

Witajcie:tak:
pierwszy wakacyjny poniedziałek włąśnie sie zaczął. Dziś z M robimy sobie dzień głodówki , bo obżeraliśmy się jak dzikie świnki:tak:Antek ma słoiczek i z głowy.

Cleo , kilolku udanego spotkania!!!!!!!!:tak:
Dziunka widzisz znalazłąs rozwiazanie!!! ze tez nie pomyslałam o wplywie zakończenia karmienia na cykl!!! Asia juz nic nie cmoka?

anawawka co robiąłs w tak długi wieczór?;-)

Antek zawołał ,ze chce kupke i zrobił na kibelek. Różnie to z nim jest, ale mysle , ze jak tak od serca sie za to wezme bedzie ok.

Przyglądałam sie naszym chłopcom na wyjezdzie . Kazdy z nich jest inny!! inne maja charktery , przyzwyczajenia , temperamenty itp. Fascynujace , ze juz u takich maluchów widac różnice osobowosciowe

Kobieto, ja już nie pamiętam kiedy cycka dziecku dałam:-D ale mamy za to trzy butle 330 ml w ciągu nocy:baffled: gorzej jak noworodek. Z wieczorną i poranną butlą walczyć nie będę, ale tą środkową chcę zmienić na wodę, ale jak nam to pójdzie nie mam pojęcia.
A Asia już wcale a wcale nie pamięta chyba o karmieniu. Na cycki się cieszy, przytula ale nie woła o przyssanie się. Tak nam się fajnie bez walki udało:tak:

Co do nocnika - bierz się mama do roboty bo jak przegapisz TEN magiczny moment na odpieluchowanie będzie tzw. du*a:tak: więc majtki w ruch i pampersa ściągaj:tak:

No to i ja się przywitam!
Dziunka - nie będę płacić wybij to sobie z główki :-D:-D;-)
Martolinka - zjadłam, popisałam na bb, małżon poszedł wyrzucić śmieci i ... ślad po nim zaginął wrócił po dobrej pół godzinie - gadał z sąsiadką o nocnikowaniu Hanki...:szok: potem niestety Hanek miał niezbyt sympatyczne sny, więc lataliśmy ją głaskać. A kiedy już położyłam się do łóżka , małżon dostawał sms-y od kolegi, który robi auto... - zdjęcia paska rozrządu nas dobiły... ktoś nad nami czuwa ..., bo gdybyśmy jeszcze trochę pojeździli autem, nie wiem jak to by się dla nas skończyło. a rozrząd ma dopiero 43 tys.... / powinien wytrzymać 60 tys. /
Cleo, kikolek - czekamy na foty i udanego spotkania!

Dziunka - ja na matkę się nie nadaję,,,, chyba, że zapewnisz, że to będzie a) chłopak b) spokojny inaczej to ja dziękuję.... :-D:-D; kukiera spiję i odeślę...

witam po weenedzie :)

byliśmy u rodziców, ale troche nuda bo pogoda dziwna była. Wczoraj glupia matka pozwolila się dziecku kielbaski swojskiej najeść popołudniu i po godzinie jazdy cala kielbaska byla spowrotem na wierzchu ://///
Całą drogę nam w samochodzie kiełbasą śmierdziało - ale lepiej kiełbasą niż wymiocinami, nie zdążyła się jeszcze przetrawić. Ale mam nauczę, Ala ma chorobę lokomocyjną, wiec musi jeść przed drogą tylko cos lekkiego - poza tym wiem już jak wygląda jak jest jej niedobrze..

Eh, a dziś już w pracy...

witam się i ja :)
nie bylo mnie tyle na bb ze sama jestem w szoku :)
tyle sie u nas dzieje ze nie idzie opisac. Wczoraj cały dzien na działeczce u tesciow bylismy, OLis pieknie poszedł sam na drzemkę u dziadków, a przedwczoraj bylismy na mega zakupach :) Olis obkupiony w zabawki po pachy :) w ikei kupilismy dzwig z klockami i kolejkę - wszystko drewniane, w realu klocki, w coccodrillo mnostwo ubranek :) aha i OLis ma kolejny stolik i krzesełko (kupilismy z serii mamut bo duzo wieksze są, poza tym Olis na tym maluje wiec cos drozszego kupimy jak bedzie wiekszy :) ) a mialy to byc takie skromne zakupy :)
aha w sklepie real Olis niespodziewanie (moze i spodziewanie ale myslalam ze dokonczymy zakupy) usnąl nam ....my bez wozka itd bo mielismy byc na krotką chwilę, wiec ja niewiele mysląc polecialam na dzial z poduchami i wybralam największa, wpakowalam ją w wozek zakupowy, polozylam na niej Olinka, na wierzchu zrobilam baldachim z naszego kocyka, w rączkę dalam pieluszkę i spało dzieko ok 2h :) tyle po sklepach sie wloczę a dziecka spiącego w wozku zakupowym nie widzialam :) My zrobilismy spokojnie zakupy, wyszlismy z reala na M1 zjedlismy lody, i w spokojnym msc przycupnęlismy - OLis obudzil sie wyspany i szczesliwy :)

Lece bo mialam zjesc tylko sniadnaie i isc podmienic babcię na dworku bo jest z malym, a ja wstawilam ciacho, zjadlam i siedzę na bb ;/ a babcia bez sniadania ojjj niedobrze :)

Dziewczynki milego dnia :)

edit...agrafka robiliscie to badanie?

ale mamy za to trzy butle 330 ml w ciągu nocy:baffled: gorzej jak noworodek.

Co do nocnika - bierz się mama do roboty bo jak przegapisz TEN magiczny moment na odpieluchowanie będzie tzw. du*a:tak: więc majtki w ruch i pampersa ściągaj:tak:

ciotka jak odstawiłąm Antka tez sie budził czesto , ale za czasem było tylko lepiej:tak:
i masz racje co do nocnika. zaczeły sie ciepłe dni wiec nie ma na co czekac. Ale do spania w dzień chyba mu zakladac co nie?

reklama
Marta pampersa załóż,ale wysadź go zaraz przed spaniem i od razu po spaniu. Dam sobie głowę obciąć że pielucha będzie sucha.:tak:

Asia po tacie budzi się w nocy;-) a na A nie było rady, teściowa wszystkiego próbowała:-D

Do góry