reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ale wam dobrze z tymi zjazdami :) nawet jak w pl jestem to nikogo nie ma blisko :(
gosiulek no widzisz ale one chociaż w innych miastach mieszkają?? bo my w jednej dziurze niestety :( ale zdecydowaliśmy się właśnie że będzie Nina :)

Aniu ale Nika i Nina bardziej się będą mylić niż Nika i Wiki;-)

Na to wygląda,,, a żeby było ciekawej mam koleżankę, która ma imiona Małgorzata Anna:-D także mi się w życiorysie trochę Małgoń pałęta;-)

Ja jestem Małgorzata Anna:tak:

hehe czemu do innego?
Jeszcze się umówimy w jakiś wolniejszy dzień, albo po południu,a urlop kiedy masz? Ja mam teraz 2 miechy wolnego to będziemy jeździć :D z resztą do siebie do Grodziska tez zapraszam
"Mistrz i Małgorzaty"!!

Edit: Blanka mi się ostatnio zaczyna podobać. A to mi pzypomina moja babcię tzn po prawdzie babcię A> która co roku jeździ na wczasy z Blanią no i wreszcie pytam jak ta Blania ma na prawdę na imię, no i nie uwierzycie - BLANDYNA hehehe nawet nie wiedzialam, ze jest takie imie, ponoć w ich czasach bardzo popularne było (Blania ma jjuż dobrze po 80)

Julia miała być Blanka albo Bianka:tak:

Mi się zawsze bardzo podobało POLA i Asia miała być Polą, ale A z rezerwą podchodził do tego imienia. Za to Joanna podobała się nam obojgu i na tym stanęło. A i Lidią miała być :tak: już nawet na tym mocno stanęło, aż A nie rozpaplał i nagle się Lidka urodziła w rodzinie:wściekła/y:

U nas leje jak z cebra - ciekawe jak tam u dziewczyn na truskawkobraniu...
Nasza karuzela też nie wypali...

Asia nas mega zaskakuje od rana. Usłyszeliśmy dzisiaj:
- WÓZEK
- RĄCZKĘ
- MAŁPĘ
- JEST

I jeszcze dwa inne ale zapomniałam:eek:

Test wyszedł znowu ujemny:cool2:

reklama
Cze,
moja ferajna pospała do 9 , ja razem z nimi, małżon na rybach, niby słonko świeci, ale piździ, więc zaraz wstawiam prańsko..
Gosiulek - popłakałam się czytając o tym chłopcu.. Nie będę głośno mówić, że mnie w środku coś kręci na to zbieranie funduszy,, wrr .. ratowanie życia przeliczane na forsę to mnie trzęsie.. co za świat, co za czasy ehh
Kikolek - super, że Michaś ma kalosze ;-)
Ok, znikam, do roboty czas , tylko kawki się nachleję..:-D

Edit.
Dziunka - wow, toś druga osoba z moich znajomych z taką kombinacją imion

MOJA JOASIA OD 2 DNI NIE DOSTAŁA ANI RAZU CYCIA:-D

Całkiem zapomniałam się pochwalić:sorry:

I z dumą mogę powiedzieć, że dokonałyśmy tego praktycznie bezstresowo, oprócz opisywanego tu 15-min płaczu (bez łez) prawie tydzień temu nic więcej się nie działo. Na odmowę młoda po prostu sobie idzie, albo razem się śmiejemy że "hau hau" zjadł cycie:-D

Jedyne karmienie o 4 rano, którego nie dało się ominąć zastąpiłam 330ml Bebika, ale już 4R i działa:tak:

Warto było karmić aż do teraz:tak: będzie mi tego brakowało:tak:

A wiecie co? To normalne że mi się żaden nawał po odstawieniu nie zrobił? Piersi nadal miękkie, jak nacisnę leci mleko, ale nawału nie ma...

Super, że to tak poszło i Asiołek zadowolony - nie odczuła tego, a Ty wiadomo, będzie Ci tego brakować...;-) Dziwne to, ale prawdziwe, my baby mamy dwoistość z jednej strony nas denerwuje cycanie, z drugiej chcemy jak najdłużej karmić... Ja w założeniu też miałam karmić Hankę jak najdłużej, a wyszło jak wyszło...

Ania haha, no musisz spytac Mała jakie sie jej podoba, hmm, po prostu mowic do brzuszka, wymieniac imiona i w koncu moze da znak (kopnie), ktore sie jej spodoba:-D fajna masz mame ;)

dziunka tak zgadzam sie Pola piekne imie:-D jeju, ja juz nie pamietam, kiedy ktos do mnie Paulina powiedzial:szok: ale ciesze sie, ze jestem Pola hihi ;)
gratulacje ;) super, ze Asia tak bardzo tego nie przezywa ;) a Tobie, wiadomo bedzie na poczatku brakowalo ale dasz rade, musisz ;)

wlasnie polozylam spac Mlodego, jeju mam chyba kaca:zawstydzona/y: (tylko po czym?!:)), dwa drinki i tyle:szok: ale cholenie mi niedobrze a na 15 jedziemy do znajomych. Mam nadzieje, ze przejdzie. Moze przez to ze tyle czasu juz alkoholu w ustach nie mialam?!:-D

Dziunka super że się udało. Mi też bardzo brakowało cyckania i nadal brakuje. Mały często zagląda albo się przytula:-)To są piękne chwile co tu dużo gadać.

W podsumowaniu Małgorzata to najpiękniejsze imię:-D

Anawawka mnie też coś bierze że tak jest. Mam ciągle przed oczami pewnego Kacperka którego nie zdążyliśmy uratować bo ...brakowało pieniędzy. Miał chore serduszko:-(

A u nas świeci słońce.Za to mnie boli głowa.

hej
dziunka to gratki dla Asi , no i za negatywny wynik testu;-) , bo chyba ci ulżyło co??
mnie najbardziej wkurza że jak coś się dzieje złego to naród sam sobie pomaga , na szybko organizowane koncerty dla powodzian , WOŚP itp fajnie że jest coś takiego ale do czego mamy rząd??? gdzie są ci panowie pod krawatami którzy za nic nie robienie biorą kupę kasy ,ech nie piszę więcej na ten temat bo aż mnie szlak na to trafia
zawsze staram się pomóc w takich sytuacjach bo myślę sobie że chciałabym żeby miał kto pomóc mnie jakby zaszła taka potrzeba ,chociaż z całych sił się modlę o zdrowie całej rodziny :tak:

a zapomniałabym Kuba się obudził ze straszną chrypką :wściekła/y: no i teraz nie wiem co mu podać ,póki co zrobiłam mu herbatę z miodem i podałam ibuprofen w syropie bo nie wiem czy go boli to gardło czy nie ale strasznie jęczał i marudził więc mu dałam a teraz będe obserwować , mam nadzieje że się nic z tego nie rozwinie

Dziunka gratulacje z cycem :-) super że bez większych płaczów i lamentów.U mnie nadal ciężko ale czekam ....

szaro na dworze,mały się kąpie pod okiem taty ,najadłam się pizzą
i ogladam Taniec z Gwiazdami Amerykański.I jest co ogladać i gwiazdy i fajnie tańczą.bo nasz TzG już nuuudny przynajmniej dla mnie:-D

a zapomniałabym Kuba się obudził ze straszną chrypką :wściekła/y: no i teraz nie wiem co mu podać ,póki co zrobiłam mu herbatę z miodem i podałam ibuprofen w syropie bo nie wiem czy go boli to gardło czy nie ale strasznie jęczał i marudził więc mu dałam a teraz będe obserwować , mam nadzieje że się nic z tego nie rozwinie

Nie wiem czy u Was jest ale na chrypkę bardzo dobre Tantum Verde lub tańszy odpowiednik Hasco w spray'u:tak: Miód można ale nie za dużo (Miód jest niebezpieczny dla niemowląt - Lepiej poczekać, aż dziecko podrośnie / Zdrowie / Pierwsza bryka (niemowlę 4-12 miesięcy) / dzieci, ciąża, poród, pielęgnacja i wychowanie - portal dla rodziców), trzymam kciuki za zdrówko!!!

Cleo ale Ci dobrze z tą pizzą!!!

Ja od rana próbuję ściągnąć TheSims 1, nie jest to takie łatwe jak się wydaje:confused2: teraz chyba w końcu trafiłam na dobry link...

Najadłyśmy się z Asią dziś czereśni:szok: młoda sama z drzewa zrywała, bo gałęzie te dolne bardzo nisko wiszą (chyba od ciężaru owoców) a pestkę profesjonalnie wypluwała:-D

reklama
Dziunka ja też nawąłu nie miałam jak odstawiaąłm, bo też robiłam to powoli i stopniowo.

Ja miałam dziś jęcząco-wiszący dzień. Dzień upy :/ calusieńki dzień przewisiał na mnie i jęczal iw eszcie o 19 się udąlo, ale zmęczona jestemm mega

Do góry