reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej dziewczynki. Piękna dziś pogoda. Czekam aż Kubę dziadek z przedszkola prrzywiezie, Michal wstanie i smigamy na dwór. Dzisiaj dziadek pojechal, bo Kuba mial do logopedy iść ale już 4 zajęcia odwołane :( ehh musze do ortodonty z nim pojechac. Logopeda mowi, ze aparat konieczny. Znacie się na aparatach ortodontycznych? Jak to sie "kupuje"? Wiem, ze lakarz mnie pokieruje ale na co mam się nastawić? Można liczyć na jakąs refundację czy kredyt trzeba załatwiać?
Jakiś mam dziś rozmemłany dzień. Dopiero 14 a ja już 2 razy ryczalam :/ raz jak z ta logopedą rozmawialam, ze znów odwolane a u nas tak tragicznie z tą paszczęką a potem zajrzałam na bb i przeczytałam o tej matce co dziecko chce oddać i znów ryczalam jak bóbr. Mój A. juz w domu i się pyta czy ja już w tej ciązy jestem, bo jakaś taka dziwna :/

co za pie... reklama!!!!:wściekła/y:

My juz po spacerze. Czułam dziś już powiew lata:tak: Antek śpi , kawka "się robi". Dziś w piaskownicy dużo dzieci było i nawet wesoło.

Biję sie z myślami... chciałam młodego od lipca zacząć prowadzać do czegoś w stylu żłobka , klubu malucha. Nie mówie tu o codziennym pobycie ,a le np.2 razy w tygodniu po 3 godziny. ZAleży mi zeby miał kontakt z innymi dziecmi. Widze, ze czasem mu sie nudzi a najalpeij sie czuje w grupie. Ja sama nie jestem w satnie zapewnic mu chyba super atrakcji. Z drugiej strony wydaje mi sie taki malutki wciaz:tak:Mam 3 miejsca wytypowane i pozostałoby obejrzeć
martolinka w niektórych klubach są zajęcia pod okiem rodziców. Tu u nas w jednym miejscu (tu gdzie chodził Kuba) jest tak, ze tylko grupa dzieci 3-4 letnich zostaje sama ale i tez niekoniecznie jak kktoś z rodziców chce zostać to prosze bardzo, ma kanapę, siedzi pije kawke i sie przygląda a mlodsze dzieci 1,5-2,5 wylacznie z rodzicami. Maluchy mają zajęcia 2 razy w tygodniu po 3 godziny a starszaki 3 razy po 4. Jedzonko mają swoje tzn dzieci przychodzą ze sniadankiem swoim i zasiadają razem, wspólnie zjadaja a potem się bawią trochę dowolnie, trochę organizowane no jak w przedszkolu. Jak ktos ma czas, nie pracje i moze z dzieckiem iśc to uważam, ze da dziecka jest to rozwiązanie wprost idealne. Ma jednocześnie i rodzica i rówieśników

reklama
ten artykuł przeczytałam pobieżnie i moze złe wnioski wyciągnęlam ale czy nie jest tak ze ta kobieta jest jakas nietegez? Czy nie powinna zgłosic się do jakiejs instytucji skoro chce oddac do adopcji dziecko a nie wystawia ogłoszenia "na drzewie"? z drugiej strony zaciekawił mnie fakt ze powiedziala ze dziecko zasikane jest bo zuzyla ostatniego pampersa - skoro nie ma na pieluchy jednorazowe moze powinna uzywać zwykłych wielorazowych? Kurczę mi szkoda jest tutaj dziecka. Kobiety oczywiscie tez ale cos mu tu nie gra ;/

Mojego dziecka nieraz wiercenia nie zbudzą a najmniejszy odłos juz tak. Tak ladnie spał wiec poszlam sprawdzic co i jak i lekko zaszelescilam i co....wstał w sekundę. Pospał niecałe 2h co dla niego jest bardzo mało, spi 3-4h. Ale moze dzis Antka i Pawełka przescignie w zasnieciu wieczornym hehehe

https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/oddam-mojego-synka-50942/

Ula gdyby ta kobiet faktycznie chciała oddać dziecko zgłosiłaby sie do innych instytucji. Rozwieszanie taego typu ogłoszeń to krzyk z jej strony o pomoc i wsparcie , ale tez zwrocenie uwagi do czego trzeba sie posunac zeby odpwiednie organy chciały jej pomoc!!! Te 80 zł z MOPS to przepraszam , ale chyba tylko na dobry7 sznur zeby sie skutecznie powiesic

a i jeszcze jedno. Antek dziś jak to ma ostatnio w zwyczaju , ledwo wszedł do piaskownicy i chłopca zaczał raczkami bic. W pore go złapałam a jego babcia juz krzyczy " Co z aniegrzeczne dziecko , taki niegrzeczny. Odpowiedziałam jej na to , ze nie ma niegrzecznych dzieci , sa tylko takie , ktore sie niewlasciwie zachowuja. Trudno tez wymagac od 18 msc dziecka zeby znał zasady warunkujace zachowanie dorosłytch i dzieci i on sie dopiero tego uczy. Ona na to , ze tu cytuj e" W dupe trzeba lac , bo potem mordercy rosna!!" Wyobrazacie sobie? Nasza dalsza rozmowa niczego konstruktywnego nie wniosła niestety. Ale mocno mnie zdenerwowała

http://forum.gazeta.pl/forum/w,575,112999612,112999612,18_mcy_bije_dzieci.html?v=2
jakbym o Antku czytała :)

Ostatnia edycja:
Oj Marta to rzeczywiscie masz nieciekawie z Antka biciem ale wiem ze na pewno poradzisz sobie swietnie i z tym :) Bardzo fajnie jej odpowiedzialas, musze to zapamietac :)

Moje bzibzi poszlo z babcią na spacer, czapkę sobie sciąga a slonce jeszcze mocno swieci, babci nakazałam zeby z daszkiem mu załozylai nie pozwalala sciągac, ale chyba jeszcze jak H przyjedzie wyslę go na isnpekcję ;p

Ja dzis obiadek zrobilam w chwilę dwie sałatki : z pomidora i cebuli w smietanie, sałatę w smietanie, frytki i schabowe. Jestem głodna jak wilk ale czekam na H.

Dzis OLis pewnie wczesniej się polozy wiec ja juz nie mogę sie doczekac kiedy zasiąde przed tv z chipsami :) ostatnio mnie na nie naleciało ze hohoh a ja ich nie jadam :)

Ula własnie nieciekawie..tak nagle mu sie to wzieło i w zasadzie nie wiem skąd. Może coś przegapiłam:confused: Przecież my nawzajem sie nie bijemy , dziecka to juz mowy nie ma:tak: trudno cierpliowsci mi trzeba .
Wiesz Ula ja bardzo nie lubie określenia niegrzeczne dziecko , bo w zasadzie co to oznacza? Czy dzieci dzielą sie tylko na grzeczne i niegrzeczne? Grzeczne to takie , które wykonują nasze polecenia?
a to zdanie biorę sobie za motto
Dziecko rzadko rozmyślnie źle się zachowuje - ono po prostu bada świat , w którym żyje.

nie wiem , gdzie to napisać :) moderatorki help :) Kupiłam dziś w rossmanie wode utleniona w zelu- taka mała tubka PEROXYGEL.Ona tworzy taki opatrunek na ranie i odkaża . Zajmuje mało miejsca i warto miec w torebce

Ostatnia edycja:
hejka
zrobilam 3 lampiony z puszek po bebilonie pepti hehehhehhehe
paluchy mam obite od młotka ale zaraz wstawiam kolejne puszki z wodą do zamrazarki :)
Olis dzis po 3h na dworze zjadł (no na lekki spryt go wzięlam i lekki przymusik zupkę,dopił mlekiem z kaszką jak zasnął i spi od 12.30.
Ja obiadu dzis nie robię, moze kupię blaty do pizzy i zrobię pizzę. Olis ma wczorajszą brokułową, ktorej wczoraj prawie nie tknął a dzis juz trochę zjadł, potem moze serek (DZIEWCZYNY JUZ PARĘ DNI MU DAJĘ SEREK I POLISIE PIĘKNIUTKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )

Kira a u Was nadal Pepti? jak z nabiałem?

i wiecie co daję mu rolmleczu innych się boję hehehe najpierw zjada (choc nie powiem ze się zajada) waniliowy a dzis moze dostanie naturalny z owocami. Moze potem Bielucha sprobuję dac. Boje sie nie przesadzic tak jak z jajkami. i wiecie co...wiecznie odstawialam nabial a to jaja nam robily szkody, przesadzalam z jajecznicą z jajkami na miękko (ale on oprocz nich tylko butlę doił, wiec co drugi dzien dawalam a on to kochał ) ciasteczka, bezy pieklam i chyba organizm sie zbuntowal - a ja na mleko zwalalam ;/ Głupia ja oj głupia

Spadam znowu cos sensownego porobic ;p

ula my jestesmy na zwyklym bebilonie od 6 miesiaca zycia ignaca:) jemy wszystko, nie mial alergii tylko ze wzgledu na brzuszek mielismy pepti.

https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/oddam-mojego-synka-50942/

Ula gdyby ta kobiet faktycznie chciała oddać dziecko zgłosiłaby sie do innych instytucji. Rozwieszanie taego typu ogłoszeń to krzyk z jej strony o pomoc i wsparcie , ale tez zwrocenie uwagi do czego trzeba sie posunac zeby odpwiednie organy chciały jej pomoc!!! Te 80 zł z MOPS to przepraszam , ale chyba tylko na dobry7 sznur zeby sie skutecznie powiesic

a i jeszcze jedno. Antek dziś jak to ma ostatnio w zwyczaju , ledwo wszedł do piaskownicy i chłopca zaczał raczkami bic. W pore go złapałam a jego babcia juz krzyczy " Co z aniegrzeczne dziecko , taki niegrzeczny. Odpowiedziałam jej na to , ze nie ma niegrzecznych dzieci , sa tylko takie , ktore sie niewlasciwie zachowuja. Trudno tez wymagac od 18 msc dziecka zeby znał zasady warunkujace zachowanie dorosłytch i dzieci i on sie dopiero tego uczy. Ona na to , ze tu cytuj e" W dupe trzeba lac , bo potem mordercy rosna!!" Wyobrazacie sobie? Nasza dalsza rozmowa niczego konstruktywnego nie wniosła niestety. Ale mocno mnie zdenerwowała

18 mcy - bije dzieci - Wychowanie - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
jakbym o Antku czytała :)

porazka:/ ja tez dzisiaj pierwszy raz widzialam ignasia w akcji, ale takiej zabieram, nie oddam, moje, (oczywiscie zabawki nie jego) no i wiekszosc dzieci od razu wyrywa...musze wkraczac i mowic ze spokojnie, na pewno odda, bez nerwow i rzeczywiscie oddaje;) zgadzam sie z marta ze dzieci ucza sie swiata dopiero i skad maja znac jego zasady:/ to ze kogos uderzy wcale nie oznacza ze chcial komus zrobic krzywde a sprawdzic co sie stanie;)

Kira Antek czasem w przypływie emocji da innemu dziecku swoją zabawkę , ale jeżeli nie ma na to ochoty to nic na siłe. Zachęcam żeby się podzielił. Trudniejsza jest sytuacja , gdy "jego"okazuje się być zabawka kolegi. A tak jest bardzo często..

Kira Antek czasem w przypływie emocji da innemu dziecku swoją zabawkę , ale jeżeli nie ma na to ochoty to nic na siłe. Zachęcam żeby się podzielił. Trudniejsza jest sytuacja , gdy "jego"okazuje się być zabawka kolegi. A tak jest bardzo często..

ja wlasnie o takiej sytuacji...ignac dzis zabieral wszystko co nie jego:/ ale wyrywanie powodowalo sytuacje wrecz odwrotna, za nic nie chcial oddac...po spokojnej chwili poproszenia itd oddawal

Oj kobitki, myżle, że powoli wszystkie nasze dzieciaczki wejda w ten etap... Mój dzisiaj po raz pierwszy oddał. Koleżanka go uderzyła to on ją hehe... Poradził sobie :)))

Tak poza tym to się witam... Ja właśnie siedze i czekam na męża bo za 15 minet wraca z pracy. Kurcze, tak mi ostatnio zimno, że tragedia, Chodze po domu w swetrze i grubych frotowych skarpeciochach i ciągle mi zimno. Może mam coś z hemoglobiną nie tak... hmmm... eee... będę żyła :))))

Anawawka jak z tatą? Co mu w sumie dolega bo ja chyba mam skleroze... Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Co do ryczenia to czasem trzeba z kurka popuścić aby poczuc sie lepiej :)))

reklama
Czesc dziewczyny!!!

Właśnie zapomniałam wam powiedzieć że marta złamała mi ławkę hihihihi (ale tak na serio to bylo groznie, ona z lampką wina, a jej mąż z gorącą kawa, a ta ławka się wzieła i pekła:(((( grrrrrrrr)

Mój mąż zaszczycił mnie swoją obecnoscia przybyl do domu o 21 i jedzie dalej w trase o 23, brak mi słów, oczywiscie wziol prysznic i spi i tyle go widzialam, a Pawel wcale :(((((

Jutro na rano wiec idę też spac, dzisiejsza noc spalam 4 godziny. Pawlowi idzie ostatnia 3 i wył z bolu, katastrofa. Dzisiaj zrobilam mu przeglad uzebienia i oczywiscie zab wychodzi (czy zawiazuje sie) w wielkich bolach, wszystko opuchniete i fioletowe tak jak moje wory pod oczami. No i o 6 zadzwonil moj telefon - oczywiscie pomylka i bylo koniec spania mojego i synka. Dodam że spał od 20 do 22 a potem od 2 do 06. Miejmy nadzieje że do jednorazowy incydent.

Martolinka Antkowi na pewno to minie. Na nasze dzieci pewnie najdzie, a Ty bedziesz to miala za soba.

Do góry