reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam się w ten piękny dzień / za oknem /
Martolinka - to jest etap w życiu naszych dzieci, nie umie jeszcze powiedzieć co chce, a z drugiej strony ma świadomość, że są jego rzeczy / oczywiście przy okazji uznaje za swoje rzeczy innych / i niestety zostaje tylko cierpliwość, tłumaczenie i ... czekanie na zrozumienie ze strony naszych listopadziaczków . Dla pociechy powiem Ci, że Hanka mówi , że Gośka jest jej i nijak nie może do niej dotrzeć, że Gośka chce co innego niż ona, zabiera jej zabawki itp i to jeszcze trwa.
AZA - okazało się, że mój tata ma zapchane żyły koło serca ( dwie, jedna dopiero co się zaczynała przytykać, a druga się przytkała na długości 5 cm ), żeby je przepchać próbowali założyć stenty co się prawie skończyło śmiercią ojca, a dziś ( jeśli się załapie i nie będzie poślizgów ) będzie miał robione bypassy.
Etna - współczuję braku męża , podziwiam , że wytrzymujesz taką rozłąkę. Co do ławki - niezła była impezka, że aż ławka zastrajkowała ;-)

Gośka dalej lata jak szatan, zaczyna przebąkiwać ludzką mową, wczoraj wyrwały jej się "ciasteczka" na widok galaretek i "goła baba" przed snem co rozśmieszyło Hankę.

reklama
Czesc, ja ledwo żyje, po tym weselu nie moge dojsc do siebie, nie moge sie wyspac. Dziś idziemy na szczepienie, nie mam stresa, nawet nie wiem na co bedzie to szczepienie-ale jak dla mnie to dobrze, przynajmniej bez sensu w necie nie czytalam jakis bzdur. Mala znowu pieknie spala, bez pobudki hurrraaaa ;-) Lece sie ogarnać i do lekarza. Milego dnia

Witajcie:tak:
Antek ładnie dziś spał . szkoda , że nie do 8 jak przedwczoraj:tak:
Dziś do nas na plac zabaw dojdzie moja mama i zobaczymy może coś poradzi na antkowe "przeboje":tak:
Na obiadek już wczoraj zrobiłam kalafiorowa z klopsikami

Etna jesteś dla mnie wzorem cierpliowści:tak:

ANAWAWKA MOCNO TRZYMAM KCIUKI!!!! BĘDZIE DOBRZE!!!
Aza zrób lepiej badania , bo to nie ma żartów

Witam porannie i wtorkowo!
Zdąrzyłam już nadrobić posty <normalnie 3 strony w ciągu dnia piszecie :szok:>, Dziunka, a narzekałaś, że mało się tu piszę :-D.
Sprawy urzędowe już na szczęście mam pozałatwiane i pozostała mi wymiana dowodu, ale to dopiero w czwartek jak zrobie zdjęcia. Dziś trzba będzie zrobić większe zakupki, bo wczoraj byliśmy w Auchanie i nic tam fajnego nie ma, a niby takie promocje...zresztą szkoda gadać. Upatrzyłam sobie <oczywiście w auchanowskiej gazetce> ładne, czarne japoneczki, takie na podwyższeniu i z koralikami, normalnie cudoo. Ale jak im się bliżej przyjrzałam, to łeeeeeee badziew:-(, te za 9 złotych były lepiej wykonane <tylko na basen się nie nadają, bo z tworzywa takiego jak bambus były zrobione> niż te które mi się podobały ale niestety nie dam za nie prawie 30 złotych... Będę musiała upatrzyć sobie inne klapencje.
Kurczę muszę lecieć, bo mój smyk się już obudził i trzeba go nakarmić, a po południu przychodzi kumpela na kawkę.
Miłego dnia dziewczyny.

https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/oddam-mojego-synka-50942/

Ula gdyby ta kobiet faktycznie chciała oddać dziecko zgłosiłaby sie do innych instytucji. Rozwieszanie taego typu ogłoszeń to krzyk z jej strony o pomoc i wsparcie , ale tez zwrocenie uwagi do czego trzeba sie posunac zeby odpwiednie organy chciały jej pomoc!!! Te 80 zł z MOPS to przepraszam , ale chyba tylko na dobry7 sznur zeby sie skutecznie powiesic

a i jeszcze jedno. Antek dziś jak to ma ostatnio w zwyczaju , ledwo wszedł do piaskownicy i chłopca zaczał raczkami bic. W pore go złapałam a jego babcia juz krzyczy " Co z aniegrzeczne dziecko , taki niegrzeczny. Odpowiedziałam jej na to , ze nie ma niegrzecznych dzieci , sa tylko takie , ktore sie niewlasciwie zachowuja. Trudno tez wymagac od 18 msc dziecka zeby znał zasady warunkujace zachowanie dorosłytch i dzieci i on sie dopiero tego uczy. Ona na to , ze tu cytuj e" W dupe trzeba lac , bo potem mordercy rosna!!" Wyobrazacie sobie? Nasza dalsza rozmowa niczego konstruktywnego nie wniosła niestety. Ale mocno mnie zdenerwowała

18 mcy - bije dzieci - Wychowanie - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
jakbym o Antku czytała :)

Dobrze by było gdyby Mops dawał chociaż 80 zł. Na dziecko do 5 lat jest chyba 64 zł:-D

Właśnie mama mi o tym opowiada, że to u nas w Słupsku i na TVN24 o tym mówili...
Smutne :-:)-:)-(
Cieszę się że woła o pomoc a nie np. idzie utopić malucha - mało było takich historii?

Asia chora jak pies. Idę się wieszać:-( tym razem chyba krtań bo szczeka strasznie. Na 13 do lekarza.

Najgorsze, że wczoraj zaczeło się akurat u znajomych, którzy mają 4-miesięcznego synka i teraz wyszło ze z dzieckiem chorym przyszliśmy - ale żadnych objawów wcześniej nie miała.

Nc nie jadła dzisiaj, tylko cyc, a w nocy rzyganko od kaszlu jak zwykle (u znajomych też).

A wiecie - wczoraj stwierdziłam że jestem z kosmosu.

Rozszerzałam dietę córki jak miała 6,5 miesiąca (i tak miałam wyrzuty że za szybko), karmię piersią do dzisiaj, noszę, przytulam, szukam w necie info na temat żywienia, prawidłowego noszenia dziecka itp.itd.

A znani mi rodzice karmią półroczniaki Danonkami, noszą w wisiadłach, wkładają w chodziki (i co z tego ze ortopedzi są przeciw), odstawiają 3-miesięczniaki od piersi bo tak będzie nam lepiej jednocześnie ciesząc się że można pójść wypić na imprezę, albo wogóle nie zaczynają karmić, zeby cytuję "Móc wypić z mężem piwko lub drinka", nie noszą i nie przytulają, bo nie chcą dziecka "przyzwyczajać"...oj mogłabym wymieniać i wymieniać.

I uznałam że jestem popieprzona.

Ilona - szybkiej, bezbolesnej szczepionki.
Martolinka - dzięki za kciuki.
Fanta - ja właśnie dlatego nie dowierzam gazetkom sklepowym i sceptycznie podchodzę do takich towarów, na zdjęciu jednak lepiej wszystko wygląda ;-)
Dziunka - nie jesteś popieprzona, tylko inaczej myślisz ;-) nie idziesz na łatwiznę jak np. ja :-D , choć danonkami nie karmię, ale .... babcie niestety i inne osoby na reklamę się nabierają i kupują.
Co do tej dziewczyny - niestety Słupsk po 98 roku podupadł strasznie, kiedy przestał być stolicą województwa; akurat w tym czasie skończyłam studia i niestety pracy w swoim zawodzie nie mogłam znaleźć, inną za małe pieniądze to i może bym podłapała, ale .... wyszłam z założenia, że nie po to moi rodzice wysłali mnie na studia, bym siedziała na kasie w sklepie. Nie miałam rodziny, mogłam zaryzykować, zresztą klarowała się praca w 100lycy. Widzę, że sytuacja wcale się nie poprawiła, a wręcz pogorszyła... :zawstydzona/y:

hej
ledwo dziś na oczy patrzę. Młody użadzil mi dziś ciekawą noc. Zaczęlo sie od tego,z e o drugiej w nocy wylazł z łóżeczka zabral jakieś samochodziki i poszedl do kuchni. Najpierw narobil krzyku, bo mamy na stanowisku nie było o 2 :/ ale zanim go znalażłam, bo nie wiedzialam obudzona co się dzieje (poszłam spac o 1) i do niego poleciałam to już sobie siedzial na podlodze i się bawił. W okno świeci latarnia więc najwidniej w calym domu było. Nie chcial isc spac, bo on się bawi. Do 4 walczyłam a o 6 już musialam wstac jak zwykle.

Coś tam jeszcze chcialam napisac ale zapomnialam, może później mi się przypomni

:(

Witam się na szybko nadrobiłam Listopad ale juz niewiele pamiętam. Wczoraj mąż był cały dzień w domu i pojechaliśmy na działkę. Poszedł na ryby i złowił 5 pięnych sztuk więc obiad niby mam, bo trzeba jeszcze smażyć, a ja mam lenia.
Pisze tutaj w Biedronce 3szt, body na krótki rękaw 14,50zł największy rozmiar u nas 80. Bawełna fajna w dotyku.

Idę się uczyć testów buuuuu :-(

MARTOLINKA daj przepis na leniwe. Ja też myślę na pare godzin dać Jaśka do żłobka, ale u nas metoda z mamą, która jest obok odpada, bo ciągałby mnie wszędzie.

ANAWAWKA zdróka dla taty !!!!!

DZIUNKA oj to Ci Asia rozchorowała się. U nas kataru ciąg dalszy, na szczęscie nauczył się dmuchać w chusteczke i nie ma już histerii przy wyciąganiu gruszką albo fridą.

ILONA bezbolesnej szczepionki.

Witajcie:-)
ale dzisiaj super pogoda, slonko grzeje:tak: czekam az Mlody wstanie i na spacerek ruszamy:tak: cos mu sie pochrzanilo i wczoraj i dzisiaj i wczas mi wstaje:baffled:
mam nadzieje, ze to bylo chwilowe:-D
no i jestem dzisiaj kompletnie niewyspana:no:
zawsze chodze spac kolo 24, 1 w nocy a dzisiaj poszlam sobie kolo 2 a tu o 6 pobudka:wściekła/y: :szok: ale jakos daje rade :)

dziunka zdrowka dla Joasi, cos Ci czesto teraz choruje:-(
daj znac co lekarz powiedzial;-) mam nadzieje,ze nic powaznego.
anawawka trzymam kciuki za Tate, wszystko bedzie dobrze;-):tak: i tego sie trzymaj:-)
ilonka jak po szczepieniu??

reklama
Antonio śpi , mama pojechała a ja dopijam kawkę:tak:

Pathanka to przepis dla Ciebie Klasyczne leniwe pierogi ja dodaje całe jajko , nie ubijam białka.

Dzisiaj Antek juz na krotkim rekawku tak było ciepło. Wszyscy w tej piaskownicy sie rozbieralismy;-)

Dziunka Asia chora? kurcze az niemozliwe. Zdrówka

Do góry