reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
A jeszcze mi dajcie złotą radę na histerię podczas ubierania? Bo jest coraz gorzej, nawet nie będę opisywać co się dzieje:wściekła/y:
A najlepsze jest to ze widać gołym okiem jakie zachowania Asi są skopiowane prosto od Julki...a Julia to prawdziwa histeryczka + aktorka do tego. Wrzeszczy - nie ryczy, a wrzeszczy i patrzy czy zwracają na nią uwagę;-) Przeciętny atak trwa dłużej niż u każdego innego dziecka. Zwykłe ukłucie się w paluszek przeradza się w makabrę;-) niestety, ma tak od urodzenia....

A jeszcze mi dajcie złotą radę na histerię podczas ubierania? Bo jest coraz gorzej, nawet nie będę opisywać co się dzieje:wściekła/y:
A najlepsze jest to ze widać gołym okiem jakie zachowania Asi są skopiowane prosto od Julki...a Julia to prawdziwa histeryczka + aktorka do tego. Wrzeszczy - nie ryczy, a wrzeszczy i patrzy czy zwracają na nią uwagę;-) Przeciętny atak trwa dłużej niż u każdego innego dziecka. Zwykłe ukłucie się w paluszek przeradza się w makabrę;-) niestety, ma tak od urodzenia....

hmmm mam w przedszkolu 6 latka, podkreslam 6-latka, ktory placze co chwile bo: ona nie chce sie ze mna bawic, ona chciala na mnie pokazac palcem, on zabral mi klocki, on nie jest moim przyjacielem etc... ty mi teraz powiedz skad takie rozchwanie u 6 latka? makabra
ignas ucieka jak chce go ubierac ale skutkuje jak mowie papa i ide do drzwi:/

Dziewczyny, co mam robić - Julia popchnęła Asię jak ta stanęła na fotelu, młoda spadła na plecy na podłogę, najpierw plecami, a na końcu z całej siły uderzyła tyłem głowy w podłogę, wszystko na moich oczach, biegłam i nie zdążyłam:zawstydzona/y: słyszałam takie chrupnięcie, ale nie wiem czy to parkiet czy Asi główka:-( płakała mocno, ale po minucie się uspokoiła i bawi się dalej... boję się że to czaszka pękła:-(

Kira - Na Asię nic nie działa. Co do 6-latków - podobno to normalne:szok:

Dziunka dopiero doczytałam co Julia zrobiła? Skąd taka złość? Obserwuj Asię , pomacaj główkę a w razie wątpliwosci jedz do lekarza

dziunka jesli chodzi o ubezpiecznie zdrowotne to ja mam taka karte europejska (wyglada jak dowod, tzn kolor inny ale ksztalt taki sam;)) i jak lece do Polski a cos sie stanie to z niej korzystam i mam lekarza za darmo. Kiedys jak maz zachorowal i pojechalismy do szpitala ( w Wadowicach, a On jest z Lodzi) to normalnie Go przyjeli za darmo, jak pokazal ta karte. Rejestratorki sie tylko wkurzaja bo maja duzo wypelniania papierow wtedy. Nie wiem czy o to Ci chodzilo ;)
Biedna Asia:( ale chyba jakby sie jej cos powaznego stalo to dlugo by plakala:(
fanta super porownanie, od razu mi sie przypomnialo jak przyleciala do nas tesciowa dwa lata temu i sie rzadzila mi w kuchni to czasami mialam ochote zachowac sie jak nasze dzieci (doslownie ja uderzyc:)))
Moj Kuba czasami ma takie zagrania, ze jak ktos mu wezmie zabawke albo cos w tym stylu to zacisnie zeby i np. uszczypnie:/ niestety...
Ilonka jak szef wiedzial, ze sie wybieracie na ten slub to chyba zrobil to specjalnie :/ i co teraz??

Dziunka dopiero doczytałam co Julia zrobiła? Skąd taka złość? Obserwuj Asię , pomacaj główkę a w razie wątpliwosci jedz do lekarza

Wiesz, jakbym siedziała na fotelu a jakieś małe gówienko się na mnie pchało i próbowało zabrać moje rzeczy to też bym je popchnęła;-) Julia nie pomyślała ze Asia spadnie, nieraz się na fotelu przepychały.

dziunka jesli chodzi o ubezpiecznie zdrowotne to ja mam taka karte europejska (wyglada jak dowod, tzn kolor inny ale ksztalt taki sam;)) i jak lece do Polski a cos sie stanie to z niej korzystam i mam lekarza za darmo. Kiedys jak maz zachorowal i pojechalismy do szpitala ( w Wadowicach, a On jest z Lodzi) to normalnie Go przyjeli za darmo, jak pokazal ta karte. Rejestratorki sie tylko wkurzaja bo maja duzo wypelniania papierow wtedy. Nie wiem czy o to Ci chodzilo ;)
Biedna Asia:( ale chyba jakby sie jej cos powaznego stalo to dlugo by plakala:(
fanta super porownanie, od razu mi sie przypomnialo jak przyleciala do nas tesciowa dwa lata temu i sie rzadzila mi w kuchni to czasami mialam ochote zachowac sie jak nasze dzieci (doslownie ja uderzyc:)))
Moj Kuba czasami ma takie zagrania, ze jak ktos mu wezmie zabawke albo cos w tym stylu to zacisnie zeby i np. uszczypnie:/ niestety...
Ilonka jak szef wiedzial, ze sie wybieracie na ten slub to chyba zrobil to specjalnie :/ i co teraz??

Ale nie musicie opłacać zdrowotnego w Pl? Gdzie się taką kartę wyrabia?

reklama
nie, nic nie oplacamy, ja tutaj jestem zameldowana, tutaj mam swojego lekarza ;) i tutaj Piotrek robi na to, zebym miala za darmo ;) hehe, a ta karte...hhmmm, tutaj ja wyrabialismy na pewno ale co dokladnie to spytam meza jak sie obudzi za dwie godziny i napisze;) ja nie pamietam :(
a ta karta to jest chyba na takiej zasadzie, ze obowiazuje gdziekolwiek bys byla za granica a bys zachorowala to mozesz jechac do szpitala i byc przyjeta za darmo.
i chyba dlatego nie oplaca sie zadnego ubezpiczenia w PL no bo jakby nie bylo tam nie mieszkam, tam mam tylko mozliwosc pojscia za darmo dzieki tej karcie ;) bo tu w UK pracuje sie na to, zeby w naglych przypadkach za granica nie trzeba placic za wszystko. Nie wiem czy jasno to wytlumaczylam ale nigdy w tym dobra nie bylam:(

Ostatnia edycja:
Do góry