reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Marta a o ktorej dzis Lis???

Cleo myslalam ze cieszysz sie z wyprowadzki z W-wy juz nie pamietam jakich epitetów na ludzi tutaj mieszkających pisałaś ;p ale chyba mialas dosc stolicy? Ja chyba nie w temacie :)

A ja dzis pierwszy raz od uuuuuhuuuuu czasu nie usnęłam razem z Olinkiem na lozku, przeważnie cos z mezem zaplanujemy a ja zasypiam ok 20 z Olim. Dzis się nie poddałam, Olis usnął o 20.15, najadł się i mam nadzieje ze dzis bedzie miał miłą noc :)

Apropo karmienia w nocy, mój Olis budzi się z głodu, wiem to bo zaczyna się kręcic bo w brzuszku mu burczy wiec narazie z jedzonka nie rezygnuję. Co innego jest jak Wasze dzieci jedzą sporo w dzien, sporo na kolacje, podjadają Wam z talerza itd (wtedy w dzien kalorie sobie dostarczają w duzej ilosci) U mnie Olis póki co dosc mało je w ciągu dnia, mleko, mleko z kaszką, zupkę, owoce (czyli mało kalorycznie) wiec dlatego się budzi na jedzonko. Nie je kanapek, drugiego dania, serków, placków, leniwych - nic ;/ Ja wiem, ze sam w odpowiednim dla niego czasie zrezygnuje z jedzonka, bo to mądry chłopczyk :)

Dzięki dziewczynki :)

Dobrej nocki wszytskim.

Upolowałam sukienke heheheh, ciesze sie ze już mam to za soba. Przymierzyłam kilka szt i wybrałam krótka, skromna. Wesela nie bedzie , wiec mysle ze pasuje ;-) Przymierzałam coś takiego :HIT !! KOLEKCJA 2011 !! OKSANA !!! (1509710333) - Aukcje internetowe Allegro i takiego: Śliczna suknia ślubna z kyształami SWAROWSKIEGO (1485752474) - Aukcje internetowe Allegro i jeszcze kilka innych. Wybór był ogromny ;-)

Ula
ja mojej też daje na noc jesc jak śpi ;-)
Dziunka może Asce faktycznie zebolki przeszkadzaja w jedzeniu, zobaczysz juz niedlugo wszystko wróci do normy ;-)
Kilolek jak dzieciaczki?? Lepiej??

Dziś byłyśmy prawie cały dzien na dworzu, było tak pieknie, ja w samym sweterku chodzilam. Później z Majka bawiłam sie w kotka, chodziłyśmy na kolanach , ona mi uciekała, ubaw po pachy. Teraz tylko mnie kolana bola ale warto było. Teraz moje aniołeczki juz chrapia, ja tez zaraz zmykam bo o 6 pobudka, jutro do urzedu stanu cywilnego idziemy i do ksiedza podpisac protokół. Wiecie moze kiedy sie świadków podaje??

Milej nocy

Ostatnia edycja:
Lis juz w dwójce !!!
Ula nie chodzi o to , ze dajesz jesc małemu w nocy , ale ze on nie ma swiadomosci jedzenia, dzieje sie to poza nim, no ale to Twoja decyzja:)

dzieki ilonka, troche lepiej, na razie spokój.
Za to kotka po sterylizacji wygląda jak sto nieszczęść :(
Ta pierwsza sukienka mi się podoba

Kilolek mi też sie bardzo podobaja te kiecki "syreny" ale jak ja ubrałam to czułam sie dziwnie, tak nieswojo , obco ale wygladalam dobrze ;-) To kompletnie nie mój styl.

Ilonko - a co Ci sie podobało najbardziej ?

Ula
- mój Patryk ja chorował podjadał w nocy i w dzień kręcił nosem na jedzenie. Moim zdaniem Martolinka ma w 100% racje.
Patryk też się wierci, czasami przebudzi ale nigdy dziecku w nocy nie dam jeść, najwyżej pić. ;-)

Ilonko - a co Ci sie podobało najbardziej ?

Ula
- mój Patryk ja chorował podjadał w nocy i w dzień kręcił nosem na jedzenie. Moim zdaniem Martolinka ma w 100% racje.
Patryk też się wierci, czasami przebudzi ale nigdy dziecku w nocy nie dam jeść, najwyżej pić. ;-)

No wlasnie nie moge znalezc w necie takiej sukni, jutro poszperam to wam pokaze.

reklama
Ja skonczylam oglądac Lisa i wiecie co....wiem ze takich domów i rodziców jak rodzice Szymona jest tysiące i serce mi pęka, serce mi pęka za każdym razem jak widzę w tv dziecko w szpitalu pobite przez rodziców. W głowie mi się nie miesci to wszystko.
I modlę się zeby nic nigdy nie doprowadziło mnie do takiego stanu, zeby tak sponiewierac dziecko jak ta kobieta...jej nie można nazwać matką. Czym musi sie kierować człowiek robiąc i mówiąc takie rzeczy? Kim człowiek musi byc? ech........

Zmykam spać do mojego Olinka, zasnę wsłu****ąc się w jego oddech :) Najchętniej obudziłabym go teraz, przytuliła i powiedziala po raz kolejny dzis jak bardzo go kocham!

Do góry