reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja właśnie uśpiłam małego i teraz czekam na kuriera z oponami bo niby już jedzie. Chciałam iść się wykapać ale juz poczekam bo jeszcze w szlafroku mnie zastanie hehe... Zrobiłam rano galaretki z kurczaczkiem i zaraz zrobie sobie kawusie ;)))
A, nie chwaliłam się Wam, wreszcie mam firanki hehe... Prawie rok od skończenia salonu a ja się zdecydować nie mogłam. Wykorzystałam cześciowo firanki z małego pokoju a jemu chce kupic takie: BABY BALL cudowne firany 250x160 ~~9 kolorów (1492343411) - Aukcje internetowe Allegro (yyy... chyba to nie na tym wątku powinnam ale jak juz zaczęłam:p)

Ilona sukienka bardzo ładna... Ja z moimi nogami nie nadaje się do krótkich sukienek więc ślub choć tylko cywilny brałam w standardowej długiej sukni ;)))
Asia fajniusie te firanki i pokaz zdjecie salonu wykonczonego..Moj K pewnie z ciekawosci by zerwal takie firanki:-) ale sa super:-) niemacie koscielnego slubu??my tez nie hehe...

reklama
Gosiu prosze... ;)))

Załączniki

• DSC_0502.jpg
    DSC_0502.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 41
Wyjatkowa nie wiedziałam jaka chce suknie, przymierzyłam kilka i w długiej czułam sie źle, a w tej czuje sie swietnie ;-)

Załatwiliśmy papiery, po 16.00 do ksiedza i wszystko bedzie załatwione. Jeszcze tylko obraczki, zaproszenia i z glowy. Mała poszła na drzemke, a ja odpoczywam bo jakaś zmeczona jestem. Przyszła @ hurraraaaaaaa.
Dziunka dzieci róznie reaguja na zmiane miejsca, widocznie Aśka potrzebuje troche czasu zeby zaakceptowac nowe otoczenie. Wazne ze je u babci, to z glodu wam nie padnie ;-)

ilona sukienka naprawde bardzo ladna, podoba mi sie;) i Ty zapewne bedziesz w takiej super wygladac bo masz super figure :)
AZA ladny salon ;) i podobnie jak Gosi krzeselko rzucilo mi sie w oczy, ze prawie taki sam kolor - pasuje idealnie! :)
martolinka Kuba tez sie dzisiaj o 6:30 obudzil, w szoku jestem bo to dziecko zawsze spalo do 9, 10. moze sie mu cos zmienia?!:) ale wzielam Go do siebie i lezal, tulil sie do mnie jeszcze z dobra godzine...

a u nas dzisiaj chlodno:( i jakos szaro, mam nadzieje ze sie nie rozleje, chociaz wszystko mozliwe :/

AZA salon jak za każdym razem mnie zachwyca....firanki swietnie skombinowałas :D kocham ten kolor....ten styl, lampy nad stołem moje ulubione nawet kwiatka za półką mam takiego samego. Niestety nasze wnetrza nie nadaja sie na taki nowoczesny styl :( poza tym jednak troche to kosztuje :( ale moze do emerytury sie dorobie :D:D:D:D:D ooo albo jak na dole bedziemy remontowac......tam mam wieeeeeeeeeeeelgaśny salon przeszło 8x4 m :D tam zrobie nowoczesnie a góra zostanie klasyczna :)

dziewczyny ale w artykule cytowanym przez martolinke mówią o tym ze rodzice karmią przez sen a nie piszą ze nie można w nocy.
Różnica jest w tym kiedy dziecko budzi sie w nocy z głodu - odczuwa go i ma taką potrzebe jeszcze jeść....ok i to rozumiem
Inna sprawa kiedy dziecko śpi a rodzic mu podaje mleko zeby go dokarmić. Tego nie popieram. Dziecko samo zasygnalizuje kiedy jest głodne. Nam za pewne tez by sie nie podobało gdyby ktoś nas karmił, "podtuczał" i dawał moze i na siłe bo wydaje mu sie ze ty jestes głodny.

Mama cały czas to probuje powiedziec:tak: dziekuje :tak:
my wrocilismy wlasnie ze spaceru i powiem Wam , ze było naprawde chłodno. Momentami zalowałam , ze nie wziełam dla siebie i Antka rekawiczek.
Po drodze zajechalismy do paczkarni i wziełam sobie z kapusta i grzybami mmmm:happy2:

My mamy niedługo rocznice i czekam , czy cos mój maz wymysli :-p tak go chwale , ze nie moze dac plamy

Z tym dokarmianiem na spiocha każdy robi jak uważa. Ja dokarmiam tylko w sytuacji kiedy np. Oli je co 3h, usnie kiedy od jedzenia minęło 2,5 jest to drzemka poludniowa, wiec chce zeby odpoczął, z najedzonym brzuszkiem to kiedy usnie daje mu jedzenie, albo i wczesniej, zależy jak wypadnie. I tak robięi bede robila niezależnie co tutaj powiecie :) Widzę ze nie jestem jedna :) Po drzemce 3 godzinnej budzi sie znowu głodny na obiadek, ktory oczywiscie je. Oczywiscie nie robie tego nagminnie ale w wyjątkowych sytacjach. Nie pamietam kiedy tak mi sie akurat ulozylo ale kiedy zachodzi taka potrzeba robie tak. Kiedy na noc mi zje bardzo mało bo woli poganiac a potem zasnie tez go nakarmie jak zasnie bo wole zeby polozyl sie spac najedzony niz za godzine budził sie np. o 21 bo jest głodny.
Koniec i kropka ;p

Jeszcze raz mowie punkt widzenie zalezy od pkt siedzenia! Nie mozna zakladac od razu czegos z gory.
Mamy ktore nie maja problemów z jedzeniem dzieci nigdy nie zrozumieją mam tych drugich.

Wrocilam z Olim od lekarza bylam po receptę u dzieci zdrowych a ze mojej mamy nie ma wiec wzięlam OLinka ze sobą przy okazji go zważylam. Oczywiscie Olis pamietlliwy i znowu u lekarza lament i trzęsienie się...........moglam to sobie darować ale nie wiedzialam ze znowu tak zareaguje, ech.......Co to bedzie jak bedziemy szli na szczepienie i lekarz bedzie go chciał badac...moze na jakis czas zmienie lekarza na innego hehhehe Olis dokladnie pamieta naszego lekarza twarz i dlatego tak reaguje ;/

Dzis w nocy Olis kręcil sie na jedzenie juz o 24, dalam mu pic i wywalił mi butlę hehehehehe on głodny i tyle :)

reklama
Ilona pisałąs , ze nie robicie wesela . Bedzie jakis obiad , czy mała potańcówka? Macie lokal załatwiony? :)

Bedzie rodzinny obiad + kawa/ciasto w restauracji. Lokal już mamy załatwiony. Dla znajomych chcemy zorganizowac ognisko na dzialce o ile pogoda na to pozwoli.

Kilka pytan:

1. Jak to jest ze swiadkami?? Kiedy trzeba podać ksiedzu ich nazwiska??
2. Ile wczesniej daje sie zaproszenia??
3. Czy znajomym i dalszej rodzinie wysłać zawiadomienia??

Do góry