reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Kilolek mamusi nawet do głowy pewnie nie przyszło ,że jej synek powinien się nieco odchudzić. Tu nawet nie chodzi o jakas estetyke , ale o zdrowie dziecka. Nawyki przejmuje się z domu niestety

Dziunka sobota super pasuje :) kazda z nas cos przygotuje - ja moge sałtke z selerem naciowym z dedykacja dla Panów zeby o nas wieczorem zadbali jak trzeba :p Oczywiście każdą z osobna :p

Każdy pan każdą z osobna po kolei? Czy każdy pan swoją?:-D:-D:-D

To ja może świnkę Kilolka zrobię? Właściwie nie wiem co, muszę pomyśleć ;-) a która godzina?

Hejka

U mnie cudownie słonecznie. Z rana bylismy na spacerku, Olis wstał ok 6 wiec przed 12 juz zasnął. Na podwórku porządki nadal trwają. Olis tylko się obudzi zaraz na dwór chce isc, a jak wracamy wrzask................ech...dobrze ze dzis po powrocie i płaczu, poszedł do łóżeczka i zasnął, ale płakał tak ze gile do pasa miał :-(
Olis zasnął przed 12 a ja się narobiłam jak osioł i teraz padam :-(

Rodziców nie ma juz tydzien a ja zaczynam tęsknic, jednak dobrze mieszkac z nimi, jest o wiele raźniej, tylko muszą byc na dole a ja na gorze :-D tak jest zdrowiej!

Pathanka Ty też cos podawałaś na zabi homeopatycznego, prawda? To ta Camilia? Czy też cos pisał o tym dziubasek?

Dziunka nie wiem jak to u Was ale kiedy my zabkowalismy 4, to było juz dawno ale pamietam ze Olis ok 2 msc nie jadł wogole obiadów, tylko mleko, mleko z kaszką, owocami, nic łyzeczką - wtedy nie wiedzialam co to, ale jak jadł mleko to nie martwiłam się zbytnio, dopiero po czasie zobaczylam 4 a my wtedy jeszcze 2 nie mielismy, dwójek ktore cały czas namiętnie wyglądałam a tu 4 sobie rosły :-D

A tak wogole ile Wasze dzieci jedzą razy w nocy?

U nas przed chorobą w grudniu juz było super, Olis dostawał butlę na sen ok 180 ml, jak zasnął jeszcze w niego pakowałam troszkę przez sen, i tym sposobem najedzony brzus dotrwał do 5-6. Potem choroba i wszystko wrocilo. Olis przeważnie mi je o 20, potem 1-2 i 5 lub po. Tyle ze np. wczoraj zjadł o 20 tylko 100 ml, przeważnie 180. Moze znowu wrocę do systemu dokarmiania po zasnięciu?

Ooo żebyś wiedziała, łyżeczką nic, ale rączką banana z jogurtu wyskubywać to już tak:-D

Asia troszkę tam podjada zawsze o 2 w nocy jak idzie do nas, ale porządny posiłek ma dopiero o 6 rano - mówię tu o sytuacji jak jej nic nie dolega.
A próbowałaś dać co innego niż mleko? Może mu się chce pić, albo sprawdza czy jest mama? Bo Julia do tej pory pije w nocy i dla mnie to norma;-) ja sama wstaję się napić:tak:

Ula - mój sie budzi na cyca, i to czesto, ale chyba dzisiaj mu herbatke na noc zrobie i bede dawac jak sie obudzi zamiast cyca, bo to pewnie na przytulanko, a teraz to juz lepiej w nocy nie obciazac zołądka jedzeniem, niech sobie odpocznie, zwłaszcza ze w nocy mleko bardziej tłuste
Dziunka - ja tez obstawiam zeby, moj jak mu szly czworki to tez łapał cyca a chwile potem wypluwal i mowil nie, tak samo z jedzeniem, niby złapał jak miał ochote ugryzł raz i wyrzucał. No chyba ze moze gardziołko zaczerwienione. Albo na wiosne Asia postanowiła zrzucic pare kilo:-D
Co do kasy to u nas tez bardzo kiepsko, Ł tylko pracuje, zarabia ok 1500 i ledwo starcza na opłaty, gdyby nie oszczednosci to nie wiem co bysmy zrobili. No ale oszczednosci wiadomo na dlugo nie starcza. Cały czas mysle jak by tu dorobie. Ja do pracy nie moge isc bo nie mam z kim małego zostawic, nawet żłobka u nas nie ma.
A moze mogłby Twoj gdzies dorobic po godzinach? WIosna idzie to łatwiej cos znalezc..

Kilolek - wspolczuje choroby, u nas ciaglo sie 2 tygodnie u malego. Juz nie wspomne o całym domu obsr...nym.

Kurcze, moze rzeczywiscie za wczesnie zrezygnowalismy z tych rajstopek? Chociaz jak mu zakładam spodnie z polarkiem w srodku to na cieplutko, sa troche za duze to w wozku mu sie nozki nie odkrywaja, a do chodzenia podwijam. Juz sama nie wiem, ale jak sa za cieplo ubrani to cale plecy mokre od razu:baffled: Zreszta wszystkie rajstopki dzis wylądowały w praniu bo dzieciaki dostali uczulenia od zmiany proszku (na Persil mnie podkusiło:wściekła/y:), najwiecej na nozkach od rajstop, no i dzis musze wszystkie ciuchy wyprac jeszcze raz. Pewnie ze 4 pralki bedą... Jestem na siebie taka wsciekła:wściekła/y:

Co do Asi diety - dobre:-D

Moje dziewczyny jeszcze w rajstopach, pewnie jeszcze trochę w nich pochodzą.
Nie ma co się za bardzo rozbierać - taka pogoda jest BARDZO zdradliwa:tak:

Kilolku na pocieszenie - moja kuzynka z mężem do szczupłych absolutnie nie należą, ich starszy syn był baaaardzo gruby, ale, ale w wieku ok 12 lat SAM od siebie zaczął uprawiać sport- gra w kosza, chodzić na siłownię i teraz jest nie do poznania. Ma 15 lat i jest wysoki, chudziutki, przystojny:tak:
Ale to wyjątek...mam z kolei znajomą której córka ma 17 lat, jest b.gruba, ale nie przetłumaczysz. Koleżanka ciągnie ją po lekarzach , dietetykach a ta tylko odpowiada : "Skoro panu/pani się nie podoba to proszę się nie patrzeć"....

Mam dziś kiepski humor....... nie wiem czemu..... dobrze że jest open fm i polski rock;-)

Chciałam dodać że Camilia u nas wykupiona:szok:

Każdy pan każdą z osobna po kolei? Czy każdy pan swoją?:-D:-D:-D

To ja może świnkę Kilolka zrobię? Właściwie nie wiem co, muszę pomyśleć ;-) a która godzina?
Zależy jak sie sytuacja rozwinie:-D
Godzina teraz zalezy od Etny, czy jej pasuje. My mamy basen , potem koło 12 jestsmy w domu. Antek spi do 13.30- 14 i potem mozemy jechac :-p

A my dzis w koncu sie spotkalysmy z Aza i Mary (super laski) fajnie bylo chodz moj zywiol nie dal za duzo porozmawiac wiec nastepne spotkanko w domku organizujemy:-) aby ograniczyc pole do ucieczki:-)Konradek zarabiste minki strzela a Sonia powazna babeczka a jaka sliczna:-)

Martolinka czemu sie nie chwalisz ze niebawem do Wrocka zawitasz??

DZIUNKA Camilia to preparat na bolesne ząbkowanie taki roztwór do wypicia nam troche pomaga, ale teraz jak zaczęła się akcja dole czwórki, które od długiego czasu są opuchnięte to niestety nie wiele to pomaga. Nam górne tez wyszły raz dwa a te dolne to jakis koszmar. U nas nawet w ciągu dnia płacz.

ULA Jasiek je dwa razy w nocy o 24 i o 4. próbowałam dawac mu większe porcje zeby budził się raz z marnym skutkiem, bo i tak wypijał max 150ml. WWiec u nas dwa karmienia zostają.
Z tym dokarmianiem na śpika to skoro się sprawdza to ja jestem tego zdania, że czemu nie. Przecież jak daje Jaśkowi jeść o 24 to on po kilku łykach zasypia i konczy butlę śpiąc. Jak metoda się sprawdza to można stosować.

reklama
ULA Jasiek je dwa razy w nocy o 24 i o 4. próbowałam dawac mu większe porcje zeby budził się raz z marnym skutkiem, bo i tak wypijał max 150ml. WWiec u nas dwa karmienia zostają.
Z tym dokarmianiem na śpika to skoro się sprawdza to ja jestem tego zdania, że czemu nie. Przecież jak daje Jaśkowi jeść o 24 to on po kilku łykach zasypia i konczy butlę śpiąc. Jak metoda się sprawdza to można stosować.

a nie myslalas aby oduczyc go jedzenia w nocy??u mnie bylo jedzionko dwa razy ale zastapilam je woda i w skutek czego Kacper obecnie przesypia cala noc bez jedzenia od godziny 20 do 6...

Do góry